Uutiset

Piri: Ilves valmis kaikkeen

Kari Eloranta (15.3.2006) Ilveksen päävalmentaja Kari Eloranta vakuuttaa, että Ilves on valmis tänä iltana erilaisiin Jokereiden taktiikoihin. – Kävimme aamun palaverissa joukkueen kanssa näitä mahdollisuuksia läpi. Vastustajahan voi tulla kovalla kahden miehen karvauksella. Tai se voi sumputtaa ja kytätä kärsivällisesti meidän mahdollisia virheitämme. Me kuitenkin lähdemme siitä, että pelaamme omaa peliämme, mutta olemme valmis kaikkiin vaihtoehtoihin, Piri valottaa.

Eloranta uskoo, että hänen joukkueensa kestää hyvin painetta. – Tiedämme itse varsin hyvin, miksi olemme nousseet kuuden joukkoon. Olemme monessa pelissä pystyneet kääntämään ottelun itselle kolmannessa erässä. Nuoret pelaajat ovat saaneet vahvaa tukea kokeneemmilta ja hoitaneet hommansa hienosti, Piri arvioi.

Valmistautumiseen ei paljon jäänyt aikaa. Joukkue oli yöllä klo 1.30 Tampereella. – Olemme tänä aamuna pitäneet palaverin ja verryttelimme loput eilisen pelin ja bussimatkan jäykkyydet pois kropasta. Toisaalta tilanne on hyvä, että ottelua ei ehditä miettimään kovin pitkään. Se vähentää vaaraa ylilataukseen, joka sitten purkautuisi väärinä asioina kentällä. Kyllähän tällaisessa ottelussa kuitenkin voi joitakin ylilyöntejäkin tapahtua, koska molemmilla joukkueilla on paljon pelissä, sanoo Eloranta.

Piri ei usko, että joukkuetta vaivaisi väsymys. – Tällaisessa tilanteessa yleensä pieni väsymyskin katoaa. On kuitenkin runkosarjan viimeinen peli. Meillä on oma päämäärämme tässä runkosarjassa lähellä ja se on täysin omissa käsissämme. On uskottava omaan tekemiseen. Ja kyllä meillä jalat pelaavat. Pystyimme kuitenkin Kuopiossa jakamaan peliaikaa laajemmalle ja esimerkiksi nelosketju otti hyvin vastuuta, Eloranta selvittää.

Eloranta pitää Ilveksen vahvuutena myös erittäin hyvää joukkuehenkeä. – Meillä on ollut hieno ilme päällä koko ajan. Olemme pystyneet pitkään pelaamaan hyvin omalla tasollamme. Siinä ei ole ollut suuria heilahduksia. Kovassa otteluruuhkassa tietenkin välillä ajatukset herpaantuvat, jotka näkyvät pienenä huolimattomuutena, mutta näin käy kaikille ja se on ihan ymmärrettävää, Piri pohtii.

Joukkuepalaverissa korostettiin myös sitä, että ajatukset ja silmät ovat täydellisesti jäällä. – Päätavoite on pelata omaa peliä eikä tuijottaa väliaikatietoja tulostaululta. Tämä on tehty pelaajille hyvin selväksi ja vastuu tästä on nyt heillä, muistuttaa Eloranta.

Tarkki Hurskainen


> Lähetä sivu kaverillesi

 
© Ilves-Hockey Oy / Poika Kotiin Oy 1997-2006
Ilves.comissa julkaistavien valokuvien osittainenkin lainaaminen ilman tekijänoikeuksien omistajan lupaa on kielletty.
Sivukartta | Arkisto | Palaute