Uutiset

Toimitusjohtaja Risto Jalo:
Pitkäjänteinen työ kestävän kehityksen perustaksi

(7.2.2000) Ilveksen toimitusjohtaja Risto Jalo pelasi parikymmentä vuotta aktiivina pääsarjatasolla. Tänä aikana hänellä oli lähes saman verran valmentajia - kaikki omia persoonallisuuksiaan. Hän on varmasti kokemuksensa ja asemansa puolesta oikea henkilö ottamaan kantaa Ilveksen tämänhetkiseen valmennukseen ja sen ympärillä voimakkaana velloneeseen mielipiteiden vaihtoon.

-Kyllä pyrin tätä nykyistä hommaanikin tekemään mahdollisimman lähellä joukkuetta. Tiedän missä joukkue on menossa ja mitä siellä ajatellaan. Joukkue ja valmennusjohto ovat tehneet yhdessä valtavan paljon töitä tämän kauden kuluessa. Työn tulokset näkyvät tällä hetkellä vain osittain ja juuri sen takia on vielä paljon nöyrää työtä edessä. Se vaatii nyt kuitenkin kärsivällisyyttä sekä joukkueelta että meiltä muiltakin. Mitä tulee valmennukseen, uskon vahvasti pitkäjänteiseen työhön. Vain sitä kautta päästään kestävän kehityksen tielle. Ilves-valmennus on oikeissa käsissä ja tästä jatketaan eteenpäin, toteaa Risto Jalo.

Joukkueen rakennuspalikat
-En halua selitellä menestymättömyyttä aiemmilla tekemisillä tai tekemättömyydellä. Tosiasia on kuitenkin, että lähtökohdat viime keväänä olivat turhan rikkonaiset, sanoo hän.

Ilveksen joukkue on kauden aikana ollut riepotuksen kohteena, kun tulosta ei ole syntynyt hyvästäkään yrityksestä huolimatta. Pelaajien kipsi ja tuska on ollut suurta ja pelaamista on vaikeuttanut myös Ilveksen kannalta aina "väärään" aikaan tulleet loukkaantumiset ja sairastumiset. Ilveksen joukkueessa tapahtui joitakin muutoksia ennen siirtoajan umpeutumista, kun Ilves hankki Petr Tenkratin ja Mike Gaffneyn joukkueeseensa. Myös Timo Koskela, Semi Pekki ja Mikko Rantala tulivat Ilveksen riveihin. He ovat täyttäneet paikkansa odotusten mukaisesti.

-Omien junioreiden sisäänmarssi joukkueeseen on ollut erittäin ilahduttavaa. Heidän kansssaan on nyt vain tehtävä kärsivällisesti töitä ja annettava peliaikaa ja vastuuta, lisää Risto Jalo.

Jokaisen pelaajan panos tärkeä
-Tällä hetkellä kaikki voimavarat keskitetään loppukauteen. Jokaisella pelaajalla on vielä mahdolisuus näyttää kykynsä ja taitonsa sekä halunsa pelata Ilveksessä ensi kaudellakin. On selvää, että kaikkien panosta tarvitaan playoff-viivan ylittämiseksi. Viivan ylittäminen kun ei onnistu joukkuepelissä yhden taikka muutamankaan pelaajan yhtäaikaisella hyvällä suorituksella vaan siihen tarvitaan koko joukkueen vahvaa työtä ja sitoutumista. Tavoitteenamme on playoff-paikka. Tällä hetkellä olemme tavoitteesta jäljessä, joten tyytyväinen en ole. Nyt ei kuitenkaan ole hätikoinnin paikka. Joukkue tarvitsee työ- ja keskittymisrauhan, lisää hän.

Ensi kauden suunnitelmat
-Ensi kauden kuviot ovat vielä auki. Yhtiöittämisprosessi jatkuu suunnitellusti mutta siitä tiedotamme vasta myöhemmin keväällä. Joukkueen rakentaminenkin on perustusvaiheessa. Koska useiden Ilves-pelaajien sopimukset umpeutuvat kauden lopussa, monet neuvottelut on vielä käytävä ennen kuin pystymme sopimustilanteesta tarkemmin kertomaan. Toivottavasti voimme kertoa muutamista jatkosopimuksista jo lähiviikkoina, sanoo Risto Jalo.

-Olemme seuranneet aktiviisten Ilves-kannattajien mielipiteiden vaihtoa. Asiallinen ja rohkea kannustus ja kannanotto kuuluvat urheiluun. Sitä myös ilvesläinen jääkiekko tarvitsee, päättää hän.

Haastattelu: Eeva Huusko