Hakametsän jäähalli

Bussilla tai ratikalla

Tampereen joukkoliikenteen reitit löytyvät osoitteesta reittiopas.tampere.fi. Aseta määränpääksi Keltinkatu 2, Tampere. Hervannan ratikka numero 3 liikennöi 7,5 minuutin välein Hakametsän pysäkin ja Keskustorin välillä (päätepysäkki Pyynikintori). Sekä busseissa että ratikassa käy lähimaksu.

Ratikkamatkan voi maksaa Nysse Mobiilista ostetulla mobiililipulla, lähimaksulla tai Nyssen matkakortilla. Samalla Nysse-lipulla vaihdat kätevästi ratikasta bussiin ja toisin päin. Liput ovat voimassa 90 minuuttia.

Ohessa myös muutamia hintaesimerkkejä:

Mobiililippu: Aikuiset 2,70 €, nuoret 2,00 € (17-24 v.), lapset 1,35 €
Lähimaksu: Kaikki ikäryhmät 2,70 €
Nysse-kortilla arvolippu 90 min.: Aikuiset 2,10 €, Nuoret 1,52 € (17-24 v.), lapset 1,06 €

Lisätietoa aikatauluista: nysse.fi/aikataulut-ja-reitit
Lisätietoa lipuista: nysse.fi/liput-ja-hinnat
Lue lisää: nysse.fi


Junalla

VR:n juna-aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi. Tampereen rautatieasemalta on matkaa Hakametsän jäähallille noin kolme kilometriä. Rautatieaseman pihalla on taksiasema ja vieressä Tampereen joukkoliikenteen bussipysäkki.


Taksilla

Taksi Tampereen puhelinnumero on 0100 4131 (2,84€/puh + pvm/mpm). Tampereella on taksiasemia mm. rautatieasemalla, linja-autoasemalla ja Keskustorilla. Jäähallin taksiasema toimii D1-kulmakatsomon kohdalla. Lisätiedot taksipalveluista: taksitampere.fi.


Autolla

Hakametsän jäähallin osoite on Keltinkatu 2. Sisäänajo-liittymät sijaitsevat Kekkosentiellä, Uudenkylänkadulla ja Kissanmaankadulla. Hiekkakentän parkkipaikalle kulku ainoastaan Takahuhdintieltä Kovajankadun kautta. Lue lisää pysäköinnistä täällä. Pyydämme huomioimaan, että jäähallilta poistuessa Pelikadun ja Kekkosentien valo-ohjattu risteys saattaa ruuhkautua.


Ilves pelaa kotiottelunsa Tampereen jäähallissa, Hakametsässä. Vuonna 1965 valmistunut Hakametsä on Suomen ensimmäinen jäähalli.

1960-luvun alussa Tampereella nousi voimakas ”Jäähalli Tamperelle” -kansalaisliike. Koulukadun tekojääradan olot eivät tyydyttäneet niin seuroja kuin katsojiakaan. Lopullisen sysäyksen jäähallin rakentamiselle antoi Suomelle myönnetyt vuoden 1965 jääkiekon MM-kisat. Koska Helsingin hallihanke ei edistynyt, Tampereella päätettiin ryhtyä tuumasta toimeen.

Jäähalli päätettiin rakentaa liikenneyhteyksiltään Koulukatua parempaan Hakametsään. Hallin suunnitteli arkkitehti Jaakko Tähtinen ja valaistussuunnitelmat teki maajoukkuekiekkoilija ja insinööri Kalle Havulinna. Jäähallin rakentaminen maksoi nykyvaluutassa noin 1,2 miljoonaa euroa. Sinne mahtui valmistumishetkellä 10 200 katsojaa. Vain hallin itäinen sivu oli istumakatsomoa (1 573 paikkaa). Käytävältä johti katsomoon 16 aukkoa. Kenttä rakennettiin noin kolme metriä maan pinnan alapuolelle.

Hakametsä avattiin 29.1.1965 ottelulla Tampere – muu Suomi, joka päättyi lukemiin 4-4. Hakametsän ensimmäisessä SM-sarjan ottelussa kaksi päivää myöhemmin Ilves voitti Tapparan 5-3.

Hallin suurimmat remontit on tehty vuosina 1981, 1990, 2001 ja 2002. Nykyään Hakametsään mahtuu 7 300 katsojaa. Istumapaikkoja on 5 629, aitiopaikkoja 312 ja seisomapaikkoja 1359. Merkittäviä uudistuksia ovat olleet videotaulu, läntisen sivun parvikatsomo, aitioiden lisääminen ja katsomoiden laajentaminen lähemmäksi kaukaloa.

TWITTER