Hakametsän jäähalli

Bussilla

Tampereen joukkoliikenteen bussireitit löytyvät osoitteesta reittiopas.tampere.fi. Aseta määränpääksi Keltinkatu 2, Tampere. Lisätietoa aikatauluista ja hinnoista: aikataulut.tampere.fi

Kiakkokyydit: Hakametsässä pelattavien SM-liigapelien päätyttyä jäähallilta ajetaan kiakkokyydit kahdella bussilla 99Y. Toinen kuljettaa kiekkokansan keskustaan, toinen Hervannan ja Annalan kautta Kaukajärvelle. Kyytiin pääsee vain jäähallilta, mutta pois voi jäädä millä tahansa reitin pysäkillä. Lisätiedot: joukkoliikenne.tampere.fi


Junalla

VR:n juna-aikataulut löytyvät osoitteesta vr.fi. Tampereen rautatieasemalta on matkaa Hakametsän jäähallille noin kolme kilometriä. Rautatieaseman pihalla on taksiasema ja vieressä Tampereen joukkoliikenteen bussipysäkki.


Taksilla

Taksi Tampereen puhelinnumero on 0100 4131 (2,84€/puh + pvm/mpm). Tampereella on taksiasemia mm. rautatieasemalla, linja-autoasemalla ja Keskustorilla. Jäähallin taksiasema toimii D1-kulmakatsomon kohdalla. Lisätiedot taksipalveluista: taksitampere.fi.


Autolla

Hakametsän jäähallin osoite on Keltinkatu 2. Sisäänajo-liittymät sijaitsevat Kekkosentiellä, Uudenkylänkadulla ja Kissanmaankadulla. Lue lisää pysäköinnistä täällä.


Ilves pelaa kotiottelunsa Tampereen jäähallissa, Hakametsässä. Vuonna 1965 valmistunut Hakametsä on Suomen ensimmäinen jäähalli.

1960-luvun alussa Tampereella nousi voimakas ”Jäähalli Tamperelle” -kansalaisliike. Koulukadun tekojääradan olot eivät tyydyttäneet niin seuroja kuin katsojiakaan. Lopullisen sysäyksen jäähallin rakentamiselle antoi Suomelle myönnetyt vuoden 1965 jääkiekon MM-kisat. Koska Helsingin hallihanke ei edistynyt, Tampereella päätettiin ryhtyä tuumasta toimeen.

Jäähalli päätettiin rakentaa liikenneyhteyksiltään Koulukatua parempaan Hakametsään. Hallin suunnitteli arkkitehti Jaakko Tähtinen ja valaistussuunnitelmat teki maajoukkuekiekkoilija ja insinööri Kalle Havulinna. Jäähallin rakentaminen maksoi nykyvaluutassa noin 1,2 miljoonaa euroa. Sinne mahtui valmistumishetkellä 10 200 katsojaa. Vain hallin itäinen sivu oli istumakatsomoa (1 573 paikkaa). Käytävältä johti katsomoon 16 aukkoa. Kenttä rakennettiin noin kolme metriä maan pinnan alapuolelle.

Hakametsä avattiin 29.1.1965 ottelulla Tampere – muu Suomi, joka päättyi lukemiin 4-4. Hakametsän ensimmäisessä SM-sarjan ottelussa kaksi päivää myöhemmin Ilves voitti Tapparan 5-3.

Hallin suurimmat remontit on tehty vuosina 1981, 1990, 2001 ja 2002. Nykyään Hakametsään mahtuu 7 300 katsojaa. Istumapaikkoja on 5 629, aitiopaikkoja 312 ja seisomapaikkoja 1359. Merkittäviä uudistuksia ovat olleet videotaulu, läntisen sivun parvikatsomo, aitioiden lisääminen ja katsomoiden laajentaminen lähemmäksi kaukaloa.

TWITTER