1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilvekselle neljätoista pelaajasopimusta

Ilvekselle neljätoista pelaajasopimusta

Ilves-Hockey Oy

Ilves on tehnyt neljätoista pelaajasopimusta. Uusina pelaajina joukkueeseen liittyvät maalivahdit Jonas Gunnarsson ja Patrik Hamrla, puolustajat Niklas Friman, Arttu Pelli ja Joni Jurmo sekä hyökkääjät Oula Palve, Šimon Stránský, Petr Kodýtek, Juuso Könönen, Samuli Ratinen ja kasvattajaseuraansa palaava Ville Meskanen. Puolustajat Jarkko Parikka ja Karri Aho jatkavat Ilveksessä myös ensi kaudella, ja seuran oma kasvatti, 16-vuotias puolustaja Sebastian Soini on tehnyt monivuotisen sopimuksen.


Kauden 2023–2024 kausikortit ovat myynnissä: Lue lisää ja tilaa omasi!


Maalivahti Jonas Gunnarsson – Sopimus 2023–2024

Ruotsin pääsarjasta HV71:n riveistä Ilvekseen siirtyvä maalivahti Jonas Gunnarsson, 31, on tehnyt yksivuotisen sopimuksen. Ruotsalainen on pelannut urallaan SHL:ssä 205 runkosarjaottelua torjuntaprosentilla 90,7. Viime kaudella hänelle kertyi kolmetoista ottelua torjuntaprosentilla 90,4.

Maalivahti on ollut kahdesti mukana nostamassa seuraansa HockeyAllsvenskanista SHL-pääsarjaan – kaudella 2014–2015 Malmössä ja kaudella 2021–2022 HV71:ssä. Kesällä 2016 hän teki NHL-seura Nashville Predatorsin kanssa yksivuotisen sopimuksen ja pelasi seuraavan kauden AHL:ssä Nashvillen farmiseura Milwaukee Admiralsissa. HV71:n riveissä Gunnarsson voitti sarjan nollapelitilaston SHL:ssä kaudella 2018–2019 ja HockeyAllsvenskanissa kaudella 2021–2022.

– Jonas Gunnarsson on kokenut, hyvin peliä lukeva ja räjähtävästi maalillaan liikkuva maalivahti, joka on myös nähnyt maailmaa ja ollut erilaisissa tilanteissa urallaan. Olemme kuulleet hänen persoonastaan pelkästään positiivista ja olemme todella iloisia, että pääsimme hänen kanssaan sopimukseen, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

– Maalivahtiemme kesken on kova kilpailutilanne, joka luo heille kaikille mahdollisuuksia. Halusimme rakentaa kombinaation, jossa kilpailutilanne tukee kokonaisuuttamme, koska pelejä on paljon ja vastuuta pitää myös pystyä jakamaan.

Maalivahti Patrik Hamrla – Sopimus 2023–2025 + optiovuosi

19-vuotias tšekkimaalivahti Patrik Hamrla siirtyy Ilvekseen 2+1-vuotisella sopimuksella. Kahdella viime kaudella Hamrla pelasi Pohjois-Amerikan QMJHL-juniorisarjassa Rimouski Océanicin joukkueessa.

190-senttinen Hamrla teki ensiesiintymisensä Tšekin pääsarjassa 16-vuotiaana. Kaudella 2020–2021 maalivahdille kertyi otteluita U20-sarjan ohella Tšekin miesten kahdelta korkeimmalta sarjatasolta ja hänet valittiin maan alle 18-vuotiaiden MM-joukkueeseen.

Carolina Hurricanes varasi Hamrlan vuoden 2021 NHL-varaustilaisuuden kolmannella kierroksella vuoronumerolla 83.

– Patrik Hamrla on isokokoinen, kilpailullinen ja eteenpäin menevä nuori maalivahti, jonka kanssa olemme käyneet tarkasti läpi, mitä odotamme. Pitkä sopimuksemme antaa seuralle aikaa kehittää häntä ja myös pelaajalle turvaa. Uskomme, että hän pystyy haastamaan kahta muuta maalivahtiamme, mutta tarvittaessa hän voi pelata myös KOOVEE:ssa isot pelimäärät, kommentoi urheilujohtaja Koskela.


Puolustaja Niklas Friman – Sopimus 2023–2025

Olympiavoittaja, maailmanmestari ja Suomen mestari Niklas Friman, 29, on tehnyt Ilveksen kanssa kaksivuotisen sopimuksen. 189-senttinen, 88-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova puolustaja pelasi kuluneella kaudella Ruotsissa Brynäsissä 51 SHL-ottelua, joissa hän merkkautti pisteet 3+7=10.

Liigassa Friman on tehnyt TPS:n, HPK:n ja JYPin riveissä yhteensä 374 runkosarjaottelussa tehopisteet 21+49=70 ja 40 playoffs-ottelussa 3+6=9. Antti Pennasen päävalmentajakaudella HPK:ssa Friman voitti Suomen mestaruuden kaudella 2018–2019 ja JYPissä SM-pronssia kaudella 2016–2017. Kausina 2020-2022 puolustaja pelasi Jokereissa yhteensä 69 KHL:n runkosarjaottelua tehoilla 6+16=22.

Suomen A-maajoukkueessa Frimanin tilille on kertynyt 44 ottelua tehoilla 1+5=6. Viime kaudella hän oli mukana tekemässä historiaa, kun Leijonat voittivat kultaa Pekingin olympialaisissa ja Suomen MM-kotikisoissa. Friman valittiin myös tämän vuoden MM-joukkueeseen, joka julkistettiin eilen.

– Parhaassa peli-iässä olevana, kokeneena, luotettavana ja suoritusvarmana pelaajana Niklas Friman on Ilvekselle kiistaton profiilihankinta. On todella hienoa, että hän valitsi meidät kahden vuoden sopimuksella. Hän tuo johtajuutta kentälle sekä pukukoppiin ja on nähnyt, mitä voittaminen vaatii, sanoo Koskela.

– Niklas on erittäin fiksu persoona, joka tuo sitäkin kautta lisäarvoa joukkueeseemme. Hän pystyy pelaamaan isot peliminuutit vastustajien parhaita pelaajia vastaan ja tuo kentälle rauhallisuuden tunnetta sekä pelien isojen hetkien voittavaa pelaamista.

Puolustaja Arttu Pelli – Sopimus 2023–2025

Kaksivuotisella sopimuksella Ilvekseen siirtyvä puolustaja Arttu Pelli, 26, teki päättyneellä kaudella HPK:ssa 45 runkosarjaottelussa tehopisteet 9+19=28 ja oli Liiga-kauden jälkeen mukana myös Leijonien MM-leiriryhmässä.

Pellillä on takanaan kuusi Liiga-kautta kasvattajaseurassaan KooKoossa ja kaksi kautta HPK:ssa. 176-senttinen, 77-kiloinen ja oikealta puolelta laukova puolustaja on merkkauttanut yhteensä 406 runkosarjaottelussa pisteet 37+84=121. Kauden 2016–2017 lopun Pelli pelasi lainalla SaPKossa, jonka riveissä hän voitti Mestiksen mestaruuden.

Kahdella viime kaudella Leijoniin valitulle Pellille on kertynyt kymmenen A-maaottelua, joissa hän on tehnyt yhden maalin.

– Arttu Pelli on parhaassa peli-iässä ja kiistatta osoittanut tasonsa Liigassa sekä päässyt kokeilemaan maajoukkuetasolla Euro Hockey Tourilla. Hänen hyvä peruspelaamisensa auttaa meitä voittamaan ja erinomaisella suorituksellaan hän on kentän parhaita pelaajia, näkee urheilujohtaja Timo Koskela.

– Artun suoritusvarmuus on hyvällä tasolla, ja pidämme hänen dynaamisesta ominaisuudestaan, jolla hän luo peliin vauhtia ja pyrkii tekemään eroa vastustajiin jokaisessa vaihdossaan. Hän pelaa nöyrästi ja järkevästi, mutta haluaa osallistua ja tehdä tulosta. Hyvän ja huonon päivän ero suhteessa hänen hyökkäyspeliominaisuuksiinsa on ollut kohtuullisen pieni. On todella hienoa, että hän valitsi Ilveksen.

Puolustaja Joni Jurmo – Sopimus 2023–2025

194-senttinen, 90-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova puolustaja Joni Jurmo, 21, siirtyy Ilvekseen kaksivuotisella sopimuksella. Espoolaislähtöinen puolustaja teki päättyneellä kaudella Jukureissa 52 runkosarjaottelussa pisteet 5+8=13 ja seitsemässä CHL-ottelussa 2+2=4.

Jokerien junioreista JYPiin siirtynyt Jurmo pelasi ensimmäiset Liiga-ottelunsa kaudella 2020–2021, jonka jälkeen hän vietti viimeisintä kaksi kautta Jukureissa. Puolustajan tilille on kertynyt Liigassa yhteensä 122 runkosarjaottelua tehoilla 7+16=23.

Jurmo on NHL-seura Vancouver Canucksin kolmannen kierroksen varaus vuodelta 2020, jolloin kanadalaisseura valitsi hänet varaustilaisuuden 82. pelaajana. Toissa kaudella hän saavutti MM-hopeaa Antti Pennasen valmentamassa Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa.

– Joni Jurmo on erittäin mielenkiintoinen pelaaja, jolla on selkeät vahvuudet. Hänen kokonsa ja luistelunsa on yhdistelmänä selkeä mahdollisuus ja vahvuus hänen pelissään, jonka varaan on hyvä rakentaa. Olemme erittäin innoissamme Jonista, ja uskomme, että saamme hänestä paljon irti ja hän tulee kehittymään paljon näiden sopimusvuosien aikana, sanoo urheilujohtaja Koskela.

Puolustaja Jarkko Parikka – Sopimus 2023–2025 (kaudesta 2024–2025 ulkomaan optio ja seuran optio)

Kahdeksan kautta Ilveksessä pelannut puolustaja Jarkko Parikka, 25, jatkaa seurassa myös ensi kaudella. Parikka teki joulukuussa 2021 kevääseen 2025 ulottuvan jatkosopimuksen, jonka mukaan puolustajalla oli mahdollisuus pelata ulkomailla jompikumpi sopimuksen kahdesta viimeisestä kaudesta. Sopimuksen viimeiseen kauteen sisältyy myös seuran optio.

Parikka teki viime kaudella 48 runkosarjaottelussa tehot 3+8=11 ja hänen plusmiinussaldonsa +24 oli Liigan toiseksi paras. Viidellä viime kaudella Leijonissa pelanneen puolustajan tilille on kertynyt 18 A-maaottelua.

– On todella hienoa, että ”Jake” uskoo Ilvekseen ja haluaa jatkaa seurassa myös ensi kaudella. Hän on EHT-tason puolustaja, joka on ollut useita vuosia kärkipelaajiamme omassa roolissaan. Jake on jo näyttänyt tasonsa Liigassa, ja suhteessa ikäänsä hän on erittäin kokenut pelaaja, joka auttaa meitä voittamaan illasta toiseen, kommentoi Koskela.

Puolustaja Karri Aho – Sopimus 2023–2024

Ilves-kasvatti Karri Aho, 20, jatkaa myös seurassa tulevan kauden. Puolustaja pelasi kuluneella kaudella Ilveksessä ja HPK:ssa yhteensä 31 Liiga-ottelua ja kaksi CHL-ottelua. HPK:ssa hän teki lainajaksojensa aikana 16 ottelussa pisteet 0+8=8. Puolustaja nähtiin myös Mestiksessä KOOVEE:ssa, jonka paidassa hän iski 14 runkosarjaottelussa pisteet 5+1=6 ja teki yhdeksässä playoffs-ottelussa yhden maalin.

– Karri Aho on omana kasvattinamme hyvä esimerkki siitä, miten kärsivällisyys mahdollistaa pelaajan kehittymisen, kun työmoraali on kunnossa. Karri on jo pelannut 20-vuotiaiden MM-kisoissa, ja hän osoitti olevansa valmis ottamaan seuraavat askeleet pelaajana viime kaudella HPK:n lainajaksonsa aikana, jolloin hän pelasi erinomaisesti. Odotamme, että hän jatkaa kehittymistään ja tekee valmennuksemme valinnan pelaavasta kokoonpanostamme illasta toiseen erittäin hankalaksi, toteaa Koskela.

Puolustaja Sebastian Soini – Sopimus 2023–2025 + optiovuosi

16-vuotias puolustaja Sebastian Soini on tehnyt 2+1-vuotisen sopimuksen. Ilveksen kasvatti merkkautti päättyneellä kaudella U18 SM-sarjassa 17 ottelussa pisteet 1+8=9 ja U20 SM-sarjassa 28 ottelussa 3+7=10 sekä pelasi kolme Mestis-ottelua KOOVEE:ssa. Suomen alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa Soinille kertyi 17 ottelua tehoilla 1+6=7.

– Sebastian Soini on nuori ja erittäin lupaava oma kasvattimme. On hienoa, että hän sitoutui seuraan pitkällä sopimuksella, joka antaa pelaajalle aikaa, mahdollisuuksia ja turvaa kehittyä matkallaan ammattilaiseksi. Hänellä on kansainväliseenkin peliin sopivia ominaisuuksia, ja luonnollisesti tulemme auttamaan häntä kaikin puolin kehittymään pelaajana. Uskomme sekä toivomme, että hän tarttuu tähän mahdollisuuteen, joka mahdollistaa hänen pelaamisensa Liigassa ennemmin tai myöhemmin näiden sopimusvuosien aikana, kommentoi Koskela.


Hyökkääjä Oula Palve – Sopimus 2023–2024 + optiovuosi

Neljä edellistä kautta ulkomailla pelannut Oula Palve, 31, on tehnyt Ilveksen kanssa 1+1-vuotisen sopimuksen. 183-senttinen, 83-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova keskushyökkääjä merkkautti viime kaudella Ruotsin pääsarjassa Brynäsin joukkueessa 51 runkosarjaottelussa pisteet 7+12=19.

Keuruulla syntynyt Palve pelasi päävalmentaja Antti Pennasen alaisuudessa Jukureissa ja HPK:ssa viidellä peräkkäisellä kaudella 2014–2018. Jukureissa Palve voitti kaksi peräkkäistä Mestiksen mestaruutta kausina 2014–2016, minkä jälkeen tie vei Liigaan HPK:hon. Hyökkääjä on tehnyt Liigassa JYPin, HPK:n ja TPS:n riveissä yhteensä 165 runkosarjaottelussa tehopisteet 35+88=123 ja 23 playoffs-ottelussa 5+13=18.

Viimeisellä kaudellaan TPS:ssä Palve iski 53 runkosarjaottelussa pisteet 16+35=51, minkä jälkeen hän pelasi kauden 2019–2020 Pohjois-Amerikan AHL-sarjassa Wilkes-Barre/Scranton Penguinsin ja Texas Starsin joukkueissa. Kolmella viime kaudella hyökkääjän tilille kertyi Ruotsissa Linköping HC:ssa ja Brynäs IF:ssä yhteensä 157 SHL:n runkosarjaottelua tehoilla 28+52=80.

– Oula Palve on erittäin sulava pelaaja niin käsistään kuin jaloistaankin. Uskomme, että Ilves on hänelle hyvä askel nostaa itsensä takaisin Liigan huipulle, ja Oulalla on kaikki ominaisuudet, jotka siihen vaaditaan. Hän on erittäin kilpailullinen pelaaja, joka ottaa tämän varmasti erinomaisena haasteena. Oula on erinomainen syöttäjä ja hyökkäysvoittoinen pelaaja, jonka kokonaisvaltainen pelaaminenkin on kehittynyt vuosien varrella, näkee urheilujohtaja Timo Koskela.

Hyökkääjä Šimon Stránský – Sopimus 2023–2024

Kaudet 2020–2022 Jukureissa pelannut Šimon Stránský, 25, siirtyy Ilvekseen vuoden mittaisella sopimuksella Tšekin pääsarjajoukkue HC Litvínovista. 181-senttinen, 83-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä teki viime kaudella 46 runkosarjaottelussa tehopisteet 9+31=40 ja kolmessa playoffs-ottelussa 1+2=3. Hyökkääjälle kertyi myös yksi ottelu Tšekin A-maajoukkueessa.

Kahdella Liiga-kaudellaan Stránský merkkautti Jukureissa yhteensä 106 runkosarjaottelussa tehot 19+41=60. Tšekin Extraligassa hänelle on kertynyt 197 runkosarjaottelua, joissa hyökkääjä on iskenyt pisteet 37+62=99. Tšekin A-maajoukkueessa hän on pelannut yksitoista ottelua tehoilla 1+2=3.

Juniorivuosinaan hyökkääjä vietti kolme kautta myös Pohjois-Amerikan WHL-sarjassa ja edusti maataan alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Seurasimme Šimon Stránskýä tarkkaan aiemminkin ja olimme kiinnostuneita saamaan hänet Ilvekseen jo viime kaudeksi. Henkilökohtaisella tasolla hän varmaan kuitenkin teki hyvän ratkaisun valitessaan Tšekin liigan. Hän otti paljon askeleita eteenpäin ja pelasi erinomaisen kauden Litvínovissa, toteaa Koskela.

– Šimon on todella taitava ja hyvässä iässä oleva pelaaja, jonka luontaiset hyökkäyspeliominaisuudet tekevät hänestä kiekollisena vastustajan näkökulmasta katsottuna erittäin vaikeasti puolustettavan hyökkääjän.

Hyökkääjä Petr Kodýtek – Sopimus 2023–2024

Kolmella viime kaudella Tšekin A-maajoukkueessa nähty hyökkääjä Petr Kodýtek, 24, liittyy Ilveksen riveihin yksivuotisella sopimuksella Tšekin pääsarjajoukkue HC Plzeňistä, jota hän on edustanut lyhyitä lainasopimuksia lukuun ottamatta koko uransa ajan. 168-senttinen, 70-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova Kodýtek iski viime kaudella Extraligassa 44 runkosarjaottelussa tehot 15+19=34 ja pelasi kauden aikana maajoukkueessa kuusi ottelua tehoilla 0+3=3.

Kodýtekin tilille on kertynyt Tšekin pääsarjassa 304 runkosarjaottelua tehoilla 62+79=141. HC Plzeňissä hän pelasi kolmella kaudella myös CHL:ssä yhteensä 23 ottelua, joissa hyökkääjä merkkautti pisteet 6+7=13.

Tšekin A-maajoukkueessa Kodýtek on tehnyt 28 ottelussa pistesaldon 2+10=12. Hyökkääjä on edustanut maataan myös alle 18-vuotiaiden ja alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa.

– Petr Kodýtek on erittäin tunnollinen ja luotettava, joukkueen etua ajatteleva monipuolinen pelaaja. Se tapa ja taso, jolla hän on pelannut maajoukkueessa Euro Hockey Tourilla, on tehnyt vaikutuksen. Petr on pienestä koostaan huolimatta kamppailuvahva pelaaja ja vahvan tasapainon omaava luistelija, joka sai maajoukkueessakin paljon vastuuta erikoistilanteissa. Olemme todella iloisia, että hän valitsi Ilveksen lukuisista vaihtoehdoistaan, sanoo Koskela.

Hyökkääjä Juuso Könönen – Sopimus 2023–2024 + optiovuosi

KalPasta Ilvekseen siirtyvä Juuso Könönen, 24, on tehnyt 1+1-vuotisen sopimuksen. 182-senttinen, 82-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä teki viime kaudella uransa parhaan pistesaldon, kun 60 runkosarjaottelussa syntyi tehot 10+18=28 ja playoffseissa seitsemässä ottelussa 1+1=2.

KalPa-kasvatti on pelannut Liiga-urallaan yhteensä 270 runkosarjaottelua, joissa hän on merkkauttanut pisteet 43+47=90. Toissa keväänä Könönen oli mukana Leijonien MM-leirityksessä ja pelasi kaksi A-maaottelua.

– Juuso Könönen on energinen, suoraviivainen ja rohkea hyökkääjä, joka pystyy pelaamaan laitahyökkääjänä niin kärkikentissä kuin alemmissakin kentissä ja kantamaan sitä kautta vastuuta sekä auttamaan joukkuettamme voittamaan. Hän on monipuolinen pelaaja, joka tekee ketjukavereistaan parempia omien vahvuuksiensa kautta ja tuo joka ilta sykettä kaukaloon, mikä on erittäin tärkeätä pitkän kauden aikana, kuvailee urheilujohtaja Koskela.

Hyökkääjä Samuli Ratinen – Sopimus 2023–2025

183-senttinen, 92-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä Samuli Ratinen, 25, on allekirjoittanut kaksivuotisen sopimuksen. Kaudella 2017–2018 ensimmäiset Liiga-ottelunsa JYPissä pelannut hyökkääjä edusti kolmella viime kaudella KooKoota. Viime kaudella hänen pistesaldonsa oli 37 runkosarjaottelussa 10+6=16 ja seitsemässä playoffs-ottelussa 0+2=2.

Ratinen on pelannut Liigassa yhteensä 255 runkosarjaottelua tehoilla 36+50=86. Playoffseissa hyökkääjälle on kertynyt 28 ottelua, joissa hän on merkkauttanut pisteet 3+7=10.

Kaudella 2017–2018 Ratinen voitti JYPissä CHL:n mestaruuden ja myöhemmin keväällä KeuPa HT:ssä Mestiksen mestaruuden.

– Samuli Ratinen on mielenkiintoinen pelaaja, jota olemme seuranneet pitkään. Parhaimmillaan hän pelaa erittäin kovalla intensiteetillä ja pystyy taidoillaan luomaan tilanteita tyhjästäkin. Hän on jo todistanut tietyn tasonsa Liigassa, mutta uskomme, että hänestä on otettavissa irti vieläkin enemmän, sanoo Koskela.

Hyökkääjä Ville Meskanen – Sopimus 2023–2025

Kahdella edellisellä kaudella KooKoossa ja SaiPassa pelannut Ilveksen kasvatti Ville Meskanen, 27, palaa kasvattajaseuraansa kaksivuotisella sopimuksella. Hyökkääjä iski viime kaudella SaiPan riveissä 60 runkosarjaottelussa tehopisteet 21+13=34 sijoittuen Liigan maalipörssissä neljänneksi ja ylivoimamaaleissa toiseksi.

Meskanen on tehnyt uransa aikana Liigassa 338 runkosarjaottelussa pisteet 108+85=193 ja 29 playoffs-ottelussa 9+7=16. Vuosina 2018-2019 hän pelasi Pohjois-Amerikassa AHL-joukkue Hartford Wolf Packissa yhteensä 90 ottelua tehoilla 12+26=38. Hyökkääjän tilillä on myös kolme A-maaottelua keväältä 2018.

– Tietty tulostaso maalien muodossa on seurannut Ville Meskasta vuosien ajan, mutta hän on parantanut paljon myös kokonaisvaltaista pelaamistaan. Hän tarvitsee keskimääräistä pelaajaa vähemmän paikkoja tehdäkseen maalin, mikä on jääkiekkoilijalle hyvä ominaisuus. On todella hienoa saada ”Mese” takaisin Ilvekseen, toteaa urheilujohtaja Koskela.


Ilveksen sopimustilanne kaudelle 2023–2024

Maalivahdit (3)

Jonas Gunnarsson 2024, Patrik Hamrla 2025+1, Jakub Málek 2024+1

Puolustajat (10)

Karri Aho 2024, Niklas Friman 2025, Otto Heinonen 2024, Joni Jurmo 2025, Otto Latvala 2024+1, Les Lancaster 2024, Jarkko Parikka 2025, Arttu Pelli 2025, Tuomas Salmela 2024, Sebastian Soini 2025+1

Hyökkääjät (14)

Samu Bau 2024+1, Joona Ikonen 2024, Petr Kodýtek 2024, Jakub Kos 2024, Juuso Könönen 2024+1, Ville Meskanen 2025, Matias Mäntykivi 2024, Jani Nyman 2024, Oula Palve 2024+1, Eetu Päkkilä 2024, Samuli Ratinen 2025, Šimon Stránský 2024, Eemeli Suomi 2025, Santeri Virtanen 2024+1

Kausikortit kaudelle 2023-2024 ovat nyt myynnissä!
Aku Räty on ehdolla Young Player of the Year -palkinnon saajaksi
UUTISET