Vesa Suonsyrjä

Ilves palasi maajoukkuetauolta nappaamalla täydet kolme pistettä kotiyleisön suureksi riemuksi. 2-1 taisteluvoitossa Rauman Lukosta Ilveksen maalit tekivät Teemu Lepaus ja Arttu Ruotsalainen.

Tasainen avauserä

Ottelu käynnistyi kovalla vauhdilla ja Panu Mieholla oli loistopaikka jo toisella minuutilla Teemu Rautiaisen oivaltavan jätön jälkeen, mutta laukaus suuntautui liian keskelle. Lukon Heikki Liedes oli onnistua muutamaa minuuttia myöhemmin hyvän haastamisen jälkeen. Ensimmäisen tilastomerkintä ottelussa oli Lukon rangaistus ajassa 5.46 Linus Nymanin rikkoessa Jerry Ahtolaa.

Ilveksen ylivoima ei ottanut tuulta alleen ja erikoistilanteen paras paikka tuli Lukolle, kun Cam Barker antoi alimpana pelaajana heikon syötön ja Janne Keränen pääsi nokikkain Riku Heleniuksen kanssa. Helenius piti kuitenkin lukemat nollissa. Lukko pääsi vuorostaan ylivoimalle ajassa 10.47 Teemu Rautiaisen saatua rangaistuksen. Ilves selvitti alivoimansa, mutta alivoimaa seuraavassa vaihdossa 20-vuotias Lukko-puolustaja Tarmo Reunanen haastoi itsensä vetopaikkaan puolustuksen peruuttaessa passiivisesti ja laukoi Heleniuksen kainalosta vierailijat 0-1 johtoon.

Liigan jälkimmäisellä mainoskatkolla mediakuutiolla esitettiin kiitosvideo Ilveksen kapteeninakin toimineelle ja täksi kaudeksi Lukkoon siirtyneelle Tapio Laaksolle ja kotiyleisö muisti hienoa kiekkoilijaa rytmikkäin ”Tapsa, Tapsa” huudoin.

Ilves taklasi avauserässä railakkaasti ja erän loppupuolella joukkue pelasi illan parhaan jaksonsa. Juhani Tammisen väkevä nousu ja ajo maalin eteen käynnisti tapahtumaketjun, jossa Joose Antonen pääsi paluukiekkoon, mutta Setänen kesti tämän laukauksen. Kiekko ajautui Antoselle maalintaakse, josta tämä jatkoi nopeasti maalinedustalla olevalle Teemu Lepaukselle ja kultakypärä löi kiekon puolityhjään rysään ihailtavalla varmuudella pysäyttäen 1-1 tasoitusmaalilla kellot aikaan 17.22. Erän loppu oli Ilveksen vahvaa painostusta, jossa paras paikka tuli Joona Ikoselle jonka laukaus maalinedustalta nousi liian ylös. Näin tasainen avauserä päättyi lukemiin 1-1.

Arttu Ruotsalainen iskee Ilveksen johtoon

Lukko oli toisessa erässä aavistuksen paremmalla liikkeellä hieman edellä. Ilveksen kakkosketju joutui todella pitkään pyöritykseen omassa päässä, mutta väsyneenäkin pelaajat taistelivat pelin keskustan tukkoon ja pitkä painostui kuivui kokoon. Lukko pääsi ylivoimahyökkäykseen erän puolivälin lähestyessä, mutta Jarkko Parikan oikea-aikainen heittäytyminen pelasti vaarallisen tilanteen. Lukko pääsi toistamiseen ylivoimalle ajassa 29.11 Matt Generouksen saadessa kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Ilveksen alivoima oli todella hyvää ja alivoimamaali oli lähellä kun Joona Ikonen pääsi puolittain läpi, mutta Setänen torjui. Myös Jerry Ahtolalla ja Teemu Lepauksella oli samalla alivoimalla paikat viedä kotijoukkue johtoon, mutta Setänen kesti.

Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Brandon Defazio kamppasi tilanteen ulkopuolella Cam Barkerin ajassa 33.17. Ilveksen ylivoima jäi kuitenkin ilman tulosta. Erän kääntyessä kohden loppuaan pääsi Jarkko Parikka hyvään syötönkatkoon keskialueella jatkaen tuoden kiekkoa syvään. Parikan oivallinen syöttö toiseen aaltoon Arttu Ruotsalaiselle päästi tämän nousemaan vapaasti kohti maalia. Maajoukkueessa viime viikolla loistanut Ruotsalainen näytti loppuun asti syöttävänsä, mutta käänsi hienosti viime hetkessä itselleen rystylle pelaten Setäsen pois tilanteesta ja pääsi laittamaan upean harhautuksensa jälkeen kiekon puolityhjään maaliin siirtäen Ilveksen 2-1 johtoon ajassa 37.15.

Ilves taistelee täydet pisteet

Kolmannen erän alkupuolella ajassa 42.44 Ilves sortui vaihtovirheeseen ja Lukko pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Ilves pelasi jälleen hyvän alivoiman ja Panu Mieholla oli hieno paikka tehdä alivoimamaali tämän päästessä läpiajoon. Hiukan hapoilla ollut Mieho vaihtoi liukuun lähestyessään Oskari Setästä ja hienosti tilanteen loppuun pelannut Roni Sevänen nosti Miehon mailan aivan viime hetkellä purkaen tilanteen.

Pelissä vahvasti esillä ollut Lukon Janne Keränen sai kaksiminuuttisen ajassa 47.48. Ilveksen ylivoimassa yritettiin liian vaikeita syöttöjä ja Lukko selvisi lopulta helpolla. Jäähyltä vapautunut Keränen esitti upean spin-o-raman päästessään yhdellä yhtä vastaan tilanteeseen. Kotijoukkueen onneksi Keräsen voimakas rystylaukaus pysähtyi kuitenkin maalirautoihin. Hetkeä myöhemmin Samuli Vainionpää sai rangaistuksen ajassa 50.42 ja Lukko pääsi neljättä kertaa ylivoimalle. Tänään todella vahvaa alivoimaa pelannut Ilves kesti tämänkin rangaistuksen ja jälleen alivoimamaali oli lähellä rangaistuksen lopulla, kun Arttu Ruotsalainen haastoi kulmaan ja löysi täysin vapaana olleen Teemu Rautiaisen toisesta aallosta. Rautiaisen laukaus suuntautui kuitenkin keskelle ja Setänen onnistui pitämään Lukon mukana pelissä.

Peli jatkui tasaisena Ilveksen pelatessa johtoasemassa aktiivisesti ja rohkeasti. Kun peliä oli jäljellä 1.29 sai Lukko aloituksen Ilveksen päätyyn, mutta aikalisänsä se oli jo käyttänyt erikoisessa vaiheessa joukkueen pelatessa viimeistä ylivoimaansa. Oskari Setänen kärkkyi kaukana maalista ja lähti vaihtoaitioon kiekon ollessa vapaana. Ilves nappasi kiekon ja Joona Ikosella oli mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta nuorukainen ei onnistunut saamaan kiekkoa maalia kohden. Lukko painoi ottelun loppuun saakka, mutta Riku Helenius tukimuurinaan Ilves selvitti ottelun loppuun saakka ja vei äärettömän tasaisen kamppailun lukemin 2-1.

Lätkäehtoo: Kiakkomakasiini – Osa 11 (Mauno Ahonen & Jukka Emil Vanaja)
Voitokkaat tamperelaiset kohtaavat kauden kolmannessa paikallisottelussa
UUTISET