MENUMENU

Otteluraportti

Ilvekselle taisteluvoitto Lukosta

Ilves palasi maajoukkuetauolta nappaamalla täydet kolme pistettä kotiyleisön suureksi riemuksi. 2-1 taisteluvoitossa Rauman Lukosta Ilveksen maalit tekivät Teemu Lepaus ja Arttu Ruotsalainen.

Tasainen avauserä

Ottelu käynnistyi kovalla vauhdilla ja Panu Mieholla oli loistopaikka jo toisella minuutilla Teemu Rautiaisen oivaltavan jätön jälkeen, mutta laukaus suuntautui liian keskelle. Lukon Heikki Liedes oli onnistua muutamaa minuuttia myöhemmin hyvän haastamisen jälkeen. Ensimmäisen tilastomerkintä ottelussa oli Lukon rangaistus ajassa 5.46 Linus Nymanin rikkoessa Jerry Ahtolaa.

Ilveksen ylivoima ei ottanut tuulta alleen ja erikoistilanteen paras paikka tuli Lukolle, kun Cam Barker antoi alimpana pelaajana heikon syötön ja Janne Keränen pääsi nokikkain Riku Heleniuksen kanssa. Helenius piti kuitenkin lukemat nollissa. Lukko pääsi vuorostaan ylivoimalle ajassa 10.47 Teemu Rautiaisen saatua rangaistuksen. Ilves selvitti alivoimansa, mutta alivoimaa seuraavassa vaihdossa 20-vuotias Lukko-puolustaja Tarmo Reunanen haastoi itsensä vetopaikkaan puolustuksen peruuttaessa passiivisesti ja laukoi Heleniuksen kainalosta vierailijat 0-1 johtoon.

Liigan jälkimmäisellä mainoskatkolla mediakuutiolla esitettiin kiitosvideo Ilveksen kapteeninakin toimineelle ja täksi kaudeksi Lukkoon siirtyneelle Tapio Laaksolle ja kotiyleisö muisti hienoa kiekkoilijaa rytmikkäin ”Tapsa, Tapsa” huudoin.

Ilves taklasi avauserässä railakkaasti ja erän loppupuolella joukkue pelasi illan parhaan jaksonsa. Juhani Tammisen väkevä nousu ja ajo maalin eteen käynnisti tapahtumaketjun, jossa Joose Antonen pääsi paluukiekkoon, mutta Setänen kesti tämän laukauksen. Kiekko ajautui Antoselle maalintaakse, josta tämä jatkoi nopeasti maalinedustalla olevalle Teemu Lepaukselle ja kultakypärä löi kiekon puolityhjään rysään ihailtavalla varmuudella pysäyttäen 1-1 tasoitusmaalilla kellot aikaan 17.22. Erän loppu oli Ilveksen vahvaa painostusta, jossa paras paikka tuli Joona Ikoselle jonka laukaus maalinedustalta nousi liian ylös. Näin tasainen avauserä päättyi lukemiin 1-1.

Arttu Ruotsalainen iskee Ilveksen johtoon

Lukko oli toisessa erässä aavistuksen paremmalla liikkeellä hieman edellä. Ilveksen kakkosketju joutui todella pitkään pyöritykseen omassa päässä, mutta väsyneenäkin pelaajat taistelivat pelin keskustan tukkoon ja pitkä painostui kuivui kokoon. Lukko pääsi ylivoimahyökkäykseen erän puolivälin lähestyessä, mutta Jarkko Parikan oikea-aikainen heittäytyminen pelasti vaarallisen tilanteen. Lukko pääsi toistamiseen ylivoimalle ajassa 29.11 Matt Generouksen saadessa kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Ilveksen alivoima oli todella hyvää ja alivoimamaali oli lähellä kun Joona Ikonen pääsi puolittain läpi, mutta Setänen torjui. Myös Jerry Ahtolalla ja Teemu Lepauksella oli samalla alivoimalla paikat viedä kotijoukkue johtoon, mutta Setänen kesti.

Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Brandon Defazio kamppasi tilanteen ulkopuolella Cam Barkerin ajassa 33.17. Ilveksen ylivoima jäi kuitenkin ilman tulosta. Erän kääntyessä kohden loppuaan pääsi Jarkko Parikka hyvään syötönkatkoon keskialueella jatkaen tuoden kiekkoa syvään. Parikan oivallinen syöttö toiseen aaltoon Arttu Ruotsalaiselle päästi tämän nousemaan vapaasti kohti maalia. Maajoukkueessa viime viikolla loistanut Ruotsalainen näytti loppuun asti syöttävänsä, mutta käänsi hienosti viime hetkessä itselleen rystylle pelaten Setäsen pois tilanteesta ja pääsi laittamaan upean harhautuksensa jälkeen kiekon puolityhjään maaliin siirtäen Ilveksen 2-1 johtoon ajassa 37.15.

Ilves taistelee täydet pisteet

Kolmannen erän alkupuolella ajassa 42.44 Ilves sortui vaihtovirheeseen ja Lukko pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Ilves pelasi jälleen hyvän alivoiman ja Panu Mieholla oli hieno paikka tehdä alivoimamaali tämän päästessä läpiajoon. Hiukan hapoilla ollut Mieho vaihtoi liukuun lähestyessään Oskari Setästä ja hienosti tilanteen loppuun pelannut Roni Sevänen nosti Miehon mailan aivan viime hetkellä purkaen tilanteen.

Pelissä vahvasti esillä ollut Lukon Janne Keränen sai kaksiminuuttisen ajassa 47.48. Ilveksen ylivoimassa yritettiin liian vaikeita syöttöjä ja Lukko selvisi lopulta helpolla. Jäähyltä vapautunut Keränen esitti upean spin-o-raman päästessään yhdellä yhtä vastaan tilanteeseen. Kotijoukkueen onneksi Keräsen voimakas rystylaukaus pysähtyi kuitenkin maalirautoihin. Hetkeä myöhemmin Samuli Vainionpää sai rangaistuksen ajassa 50.42 ja Lukko pääsi neljättä kertaa ylivoimalle. Tänään todella vahvaa alivoimaa pelannut Ilves kesti tämänkin rangaistuksen ja jälleen alivoimamaali oli lähellä rangaistuksen lopulla, kun Arttu Ruotsalainen haastoi kulmaan ja löysi täysin vapaana olleen Teemu Rautiaisen toisesta aallosta. Rautiaisen laukaus suuntautui kuitenkin keskelle ja Setänen onnistui pitämään Lukon mukana pelissä.

Peli jatkui tasaisena Ilveksen pelatessa johtoasemassa aktiivisesti ja rohkeasti. Kun peliä oli jäljellä 1.29 sai Lukko aloituksen Ilveksen päätyyn, mutta aikalisänsä se oli jo käyttänyt erikoisessa vaiheessa joukkueen pelatessa viimeistä ylivoimaansa. Oskari Setänen kärkkyi kaukana maalista ja lähti vaihtoaitioon kiekon ollessa vapaana. Ilves nappasi kiekon ja Joona Ikosella oli mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta nuorukainen ei onnistunut saamaan kiekkoa maalia kohden. Lukko painoi ottelun loppuun saakka, mutta Riku Helenius tukimuurinaan Ilves selvitti ottelun loppuun saakka ja vei äärettömän tasaisen kamppailun lukemin 2-1.


Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan viikon päästä keskiviikkona, jolloin vastaan saapuu HPK. Ottelu alkaa tutusti 18:30, tervetuloa!

Ilves-Kauppa

Pistetaulukko

MAALIT
#22 RUOTSALAINEN
10
MAALIA

SYÖTÖT
#75 LEPAUS
15
SYÖTTÖÄ

PISTEET
#22 RUOTSALAINEN
24
PISTETTÄ

PLUS/MIINUS
#32 IKONEN
+10
+ / -

RANGAISTUKSET
#57 PARIKKA
40
MINUUTTIA

Sarjataulukko

# JOUKKUE O TM PM P
1. Kärpät 30 101 43 71
2. TPS 30 89 69 58
3. Tappara 29 81 69 54
4. HPK 32 87 73 51
5. SaiPa 30 80 84 48
6. Lukko 31 84 91 47
7. Pelicans 32 92 81 46
8. Sport 30 92 101 44
9. HIFK 30 88 93 42
10. Ilves 29 81 84 41
11. KooKoo 30 83 96 41
12. KalPa 31 73 96 39
13. JYP 30 76 79 36
14. Jukurit 30 71 86 34
15. Ässät 30 59 92 29

Lisää aiheita

18.12.2018 / Uutinen

Ilves Kaupan joulumyynnit käynnissä – tee verkko-ostokset 19.12. klo 16 mennessä!

Kaupinkadun Ilves-Kaupan joulumyynnit alkoivat maanantaina 10.12. ja päättyvät lauantaina 22.12. Aukioloajat ovat joulumyyntien ajan maanantaista perjantaihin klo 12-18 sekä lauantaisin klo 10-16. Saatavilla on paljon...

LUE LISÄÄ


18.12.2018 / Otteluennakko

Ilves päättää vieraskiertueensa Oulussa

Ennen kuin Ilves pääsee viettämään rauhallista joulua, tiedossa on kahden ottelun viikko. Tiistain ottelu Oulussa on samalla tamperelaisten kolmen ottelun vierasputken...

LUE LISÄÄ


17.12.2018 / Uutinen

Lataa Ilveksen mobiilisovellus ja liity Ilves ry:n jäseneksi

Ilveksen virallinen mobiilisovellus, Ilves-Appi, on ladattavissa Google Play -sovelluskaupasta ja Applen App Storesta. Sovelluksen kautta voit liittyä Ilves ry:n jäseneksi ja...

LUE LISÄÄ


14.12.2018 / Otteluraportti

HIFK isännöi Ilveksen voittoputken murskaksi

Ilveksen visiitti Helsinkiin jäi ilman palkintoa. Avauserän osumat varmistivat HIFK:n 5-1-voiton, kun tupsukorvien paikat eivät päätyneet verkkojen perukoille. Samalla päättyi tamperelaisten...

LUE LISÄÄ