Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi lauantain kamppailussa Raumalla Lukon. Kotijoukkueen hallitsemassa kamppailussa Ville Kolppanen (kuvassa) piti Ilvestä pystyssä ja kolmannessa erässä joukkue nousi kahdella ylivoimaosumalla tasoihin, mutta Linus Nyman iski kahdesti ja näin Lukko piti pisteet lukemin 4-2.

Avauserä kotijoukkueelle

Ottelu alkoi Lukon huippupaikalla, kun Lassi Thomsonin syöttöön pääsi väliin Justin Danforth. Ilveksen maalilla Ville Kolppanen nappasi kuitenkin tämän läpiajon kiinni. Vauhdikkaitten avausminuuttein aikaan molemmissa päissä maalivahdit joutuivatkin venymään torjuntoihin.

Ajassa 7.24 peli keskeytettiin hetkeksi Vili Sopasen jäätyä makaamaan jään pintaan yhteentörmäyksen Eemeli Suomen kanssa jälkeen näiden luistelulinjojen törmättyä tilanteen ulkopuolella. Tilanteesta ei kotiyleisön raivoksi vihelletty rangaistusta. Heti seuraavassa hyökkäyksessä Ilveksellä oli huippupaikka, mutta Setänen venyi kaksoistorjuntaan.

Ottelun ensimmäiset rangaistukset tuomittiin ajassa 9.14, kun Lukon Kristian Pospisil ja Ilveksen Samuli Vainionpää nujakoivat kaksiminuuttiset väkivaltaisuudesta. Vainionpää ehti olla kentällä ainoastaan neljä sekuntia ennen kuin rangaistusaition ovi aukeni uudelleen tämän kampitettua keskialueella Lukko-pelaajan. Ilveksen alivoima oli Tappara-kamppailun kaltaisesti vaikeuksissa koko ajan. Danforth onnistui laukomaan tyhjästä maalista jo ylärimaan ennen kuin seuraavasta tilanteesta ajassa 13.01 Ponthus Westerholm lapioi maalinedustalta Vili Sopasen laukauksen paluukiekon maaliin siirtäen kotijoukkueen 1-0 johtoon.

Ilves pääsi vuorostaan ylivoimalle ajassa 14.37, kun entinen Ilves-kapteeni Tapio Laakso kampitti Panu Miehon. Ilveksen ylivoima ei kuitenkaan saanut peliä tasoihin. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lopulta Lukon ansaitussa 1-0 johdossa.

Lukko iskee toistamiseen ylivoimalla

Lukko aloitti toisenkin erän vahvasti, mutta Ville Kolppanen selvitti kotijoukkueen ahdistelut erän alussa. Lukko pääsi ylivoimalle ajassa 24.46 Robert Leinon saatua rangaistuksen kiinnipitämisestä. Lukon ylivoima tarvi ainoastaan kolme sekuntia, sillä voitetun aloituksen jälkeen Ponthus Westerholm laukoi kiekon aivan yläkulmaan vieden Lukon 2-0 johtoon illan toisella ylivoimaosumallaan.

Ilveksen paras paikka erän avauskympillä tuli Eetu Päkkilälle nopeasta hyökkäyksestä. Laukaus jäi kuitenkin liian keskelle ja Oskari Setänen kirjasi torjunnan tililleen. Sama mies pääsi toistamiseen yrittämään vielä ennen erän puoliväliä, mutta laukaus tuli jälleen suoraan Setäsen syliin. Lukon Jonne Tammela pääsi läpiajoon erän puolivälissä, mutta Ville Kolppanen venyi torjuntaan samoin kuin seuraavassa tilanteessa, jossa Kolppanen nollasi Linus Nnmanin läpiajon ja Justin Danforthin huippupaikan jatkotilanteessa pitäen Ilveksen mukana kamppailussa.

Kolmenkymmenenviiden minuutin paikkeilla Tuomas Salmelan toimitus viivasta tuli Robert Leinon ohjauksen kautta ulkotolppaan ja jatkotilanteessa Setänen joutui venymään uuden toimituksen jälkeen. Lukko puolusti kuitenkin koko ajan pelin ytimen niin hyvin, että Ilves ei päässyt huippupaikoille. Erän lopulla Justin Danforthilla oli jälleen huippupaikat, mutta Kolppanen kesti.

Ilves nousee tasoihin, Nyman iskee ratkaisun

Ilves sai heti kolmannen erän alkuun muutaman laukauksen kohti Setästä, mutta tämä selvitti Eemeli Suomen ja Oskari Laaksosen yritykset. Ilves pääsi heti perään ylivoimalle Eetu Koivistoisen mailan noustessa Oskari Laaksosen kasvoihin. Ilveksen hyvin toiminut ylivoima yski alkuunsa, mutta lopulta Matias Maccelli tarjosi vetopaikan Joose Antoselle, jonka ilmiömäinen laukaus jätti Setäsen vaille mahdollisuuksia ja Ilves kavensi lukemiksi 2-1 ajassa 43.02 osumaan toisen syöttöpisteen nappasi Oskari Laaksonen.

Ensimmäiset kaksi erää askeleen perässä ollut Ilves sai energiapiikin maalista ja alkoi hallitsemaan lievästi ottelua paremman liikkeen ansiosta. Lukko iski terävästi vastaan pelin viimeisen kymmenminuuttisen lähtiessä liikkelle, mutta loisto-ottelun pelannut Kolppanen nollasi Eero Elon kahdesti.

Kun ottelua oli jäljellä 7.53 otti Eero Elo kampitusjäähyn kaatamalla Teemu Rautiaisen tilanteen taustalla. Rangaistus kostautui nopeasti Oskari Laaksosen iskiessä hirvittävällä pommilla pelin tasoihin ajassa 52.40 Matias Maccellin ja Panu Miehon kerätessä syöttöpisteet. Laukaus oli niin tarkka, että se tarkistettettiin nopeasti videoilta. Ilveksen tämän kauden puolustukselle riitti siis vajaat kaksi ottelua tehdä viime kauden puolustuksen kolme ylivoimaosumaa.

Ilveksen nousu tasoihin toi uskoa pisteisiin, mutta Lukko iski tylysti itsensä jälleen johtoon kun Linus Nyman iski tylysti kolmella kahta vastaan hyökkäyksestä kiekon tarkasti alanurkkaan ajassa 56.42. Ilves haki tasoitusta ja otti juuri Ville Kolppasen pois maalilta, kun Joona Ikosen maila nousi Justin Danforthin kasvoihin ja Lukko pääsi ylivoimalle ajassa 58.44 ja samassa ajassa Lukon Pekka Virta päätti ottaa aikalisän.

Ilves pelasi upporikasta ja rutiköyhää ja otti saadessaan kiekon Kolppasen jälleen ulos maalilta. Lukko sai helpon katkon ja Linus Nyman pääsi iskemään loppulukemiksi 4-2. Illan tehopelaaja Ponthus Westerholm oli mukana kaikissa Lukon maaleissa iskien kovat tehot 2+2.

Ilveksen ottelut jatkuvat ensi keskiviikkona, kun TPS saapuu Hakametsään kello 18:30.