3. Ilves iski SaiPalle luun kurkkuun heti alussa – Arttu Ruotsalainen iski juhlaosuman

Vesa Suonsyrjä

Ilves teki tänään Hakametsässä historiaa saavuttamalla toisena seurana 10000 runkosarjamaalin maagisen rajan 6-2 kotivoitossa Lappeenrannan SaiPa:sta, juhlamaalin viimeisteli Arttu Ruotsalainen, muista maaleista vastasivat kahdesti osunut Matias Maccelli, Teemu Rautiainen sekä liigauransa avausmaalit tehneet nuoret puolustajat Santeri Hatakka ja Elias Laitamäki.

Ilves lyö SaiPalle luun kurkkuun heti alussa

Ilves aloitti ottelun hurjalla liikkeellä ja SaiPa oli heti vaikeuksissa. Kotijoukkue pääsi ylivoimalle ajassa 1.25 kun Topi Piipposen maila nousi Robert Leinon kasvoihin. Ilveksen ylivoima pyöri hyvin, mutta viimeinen isku jäi vielä puuttumaan.

Ilveksen avausmaalia ei tarvinnut kauan odottaa, sillä Teemu Lepaus toi kiekon syvälle alueelle ja pelasi viivaan Tuomas Salmelalle, joka levitti puolustajaparilleen Elias Laitamäelle, joka tämän kauden avausvaihdossaan laukoi kiekon ohi Karolus Kaarlehdon vieden liigauransa avausmaalilla Ilveksen 1-0 johtoon ajassa 4.13.

SaiPa ei pysynyt millään hurjasti liikkuneen Ilveksen kintereillä ja Robin Salo lähtikin kiinnipitämisestä rangaistusaitioon Teemu Rautiaisen harhautettua tämän patenttiharhautuksellaan. Ilveksen ylivoima toimi välittömästi ja kiekko kiersi Matias Maccellin kautta viivaan Niko Peltolalle, jonka laukauksen Teemu Rautiainen ohjasi taidokkaasti maaliin vieden Ilveksen 2-0 johtoon ajassa 5.31 vain seitsemän sekunnin ylivoimapelaamisen jälkeen. Niko Peltolalle maalisyöttö oli uran kahdes sadas.

Ilveksen maalilla Lukas Dostal pelasi eleettömän varmaa peliä torjuen vierailijoiden lähentelyt ja Ilves iski hurjalla prosentilla toisessa päässä. Kiekko kulki Teemu Rautiaisen kautta Arttu Ruotsalaiselle, jonka hieno syöttö tavoitti maalin edustalle nousseen Santeri Hatakan, joka ohjasi taidokkasti uransa avausosumalla lukemiksi 3-0 ajassa 7.28.

Hakametsän yleisö ehti tuskin istumaan, kun Ilves iski jälleen. Joona Ikonen pelasi laitaan Robert Leinolle, jonka tarkka poikittaissyöttö löysi Matias Maccellin, joka viimeisteli täystyrmäyksen iskemällä kiekon reppuun ja iskien lukemiksi 4-0 kun kellossa oli ainoastaan 7.46.

Erän jälkipuoliskolla myös vierasjoukkue sai muutamia tekopaikkoja, mutta erässä 8 kertaa torjunut Lukas Dostal piti kotijoukkueen maalin koskemattomana.

SaiPa iskee kavennuksen toisessa erässä

Ilves pääsi kolmatta kertaa ottelussa ylivoimalle, kun Mikael Kuronen kampitti keskialueella ajassa 22.32. Rangaistuksen aikana omat paikkansa oli Joose Antosella ja Arttu Ruotsalaisella, mutta Kaarlehto kesti. SaiPa sai huippupaikan purkukiekon pomppiessa suotuisasti ja näin Topi Piipponen pääsi yksin vastakkain Lukas Dostalin kanssa. Huippuvarmasti esiintynyt Dostal venytti kuitenkin hienon torjunnan.

Ilves pyöritteli pitkiä jaksoja kiekkoa hyökkäysalueella, mutta ei kyennyt luomaan huippupaikkoja. SaiPa vastaavasti hyökkäsi harvakseltaan, mutta onnistui iskemään kavennusosuman kun se sai kahdella yhtä vastaan hyökkäyksen, jonka Matias Mäntykivi päätti omaan ratkaisuunsa ja ohitti terävällä laukauksella Dostalin ajassa 34.14.

Vaisuhkossa toisessa erässä Ilvesläisittäin parasta antia oli Matias Maccellin lentokeli, nuorukainen näytti tänään huikeaa luistelua, liukua ja käsiä ollen kentän selvästi näkyvin pelaaja.

Arttu Ruotsalainen iskee juhlamaalin

Kolmannen erän näyttäessä peliaikaa 43.52 tehtiin historiaa Arttu Ruotsalaisen iskiessä upealla Jevgeni Malkin-liikkeellä lukemiksi 5-1. Tämä maali jää historiaan Ilveksen 10000 runkosarjamaalina ja Hakametsässä ottelu keskeytettiin hetkeksi juhlallisuuksien vuoksi. Juhlaosumaan syöttöpisteet keräsivät Eemeli Suomi ja Teemu Rautiainen.

Kuuntele Radio FUN Tampereen selotus 10 000 maalista

Vierasjoukkue pääsi ylivoimalle ajassa 45.14 kun Niko Peltola kuskasi liian pitkään kiekkoa kädessään ja sai harvinaisen rangaistuksen kiekon sulkemisesta kädellä. Ilveksen alivoima oli kuitenkin rautaa ja selvitti tilanteen. Ilveksen seuraava mahdollisuus tehdä lisäosumia ylivoimalla tuli Robin Salon ottaessa illan toisen rangaistuksensa ajassa 49.33.

Ilveksen ylivoima ei ottanut heti tuulta alleen, mutta jälkimmäisellä minuutilla Niko Peltola levitti Robert Leinolle, jonka laukauksen paluukiekko ohjautui Matias Maccellille, joka kiskaisi kiekon maalin kattoon illan toisella maalillaan ja Ilves johti tylyin lukemin 6-1 ajassa 51.18.

Ottelun viimeisellä minuutilla vieraiden Markus Kojo onnistui maskin takaa ja Hakametsässä loppulukemat olivat näin 6-2.

Lätkäehtoo: Ilves-SaiPa 1.11.2019
Ilves matkaa TPS:n vieraaksi runsaslukuinen kannattajajoukko mukanaan