Otteluraportti

Ilves varmisti paikallisherruuden

Vesa Suonsyrjä
Timo Koistinen

Ilves ja Tappara pelasivat kaikkien tunteiden kamppailun täpötäydessä Hakametsässä. Ensimmäistä kertaa kauden 2009-10 jälkeen paikallisherruuden varmistanut Ilves tuli lopussa ilman maalivahtia kahden maalin takaa tasoihin, mutta voittolaukauksissa Tappara vei lisäpisteen loppulukemin 3-4vl.

Molemmat osuvat kertaalleen avauserässä

Tasaisessa avauserässä Tappara oli alussa hieman edellä, mutta molemmissa päissä hyökkäykset ajautuivat pitkälti kulmapyörityksiin. Ilves pääsi ensimmäisenä ylivoimalle Tyler Morleyn mailan napsahtaessa puolustajan kasvoihin ajassa 8.28. Ilveksen ylivoima ei ottanut kuitenkaan tuulta alleen. Alivoiman päätyttyä Morley nousi hyvin, mutta Lukas Dostal torjui tämän yrityksen.

Tappara pääsi ottelussa 0-1 johtoon Morleyn eksytettyä kulmauksessa puolustajan ja tarjotessa Teemu Suhoselle hyvän poikittaissyötön, jonka tämä ohjasi läheltä ohi voimattoman Dostalin ajassa 11.09.

Kotijoukkue sai otetta erän edetessä ja tasoitti kamppailun reilua minuuttia myöhemmin, kun Oskari Laaksonen haki hienolla pelillä syötön Eemeli Suomelle, joka voitti Ben Bloodin maalinedustalla ja ohjasi kauden 20 maalillaan tilanteeksi 1-1 ajassa 12.52. Suomen osumaan toiseksi syöttäjäksi merkittiin Jarkko Parikka.

Huippupaikat olivat kortilla ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasalukemissa.

Ilves hallitsee toista erää, vain Tappara osuu

Ilves aloitti vahvalla vaihdolla ja piti kiekkoa hyökkäyspäässä. Tuomas Salmela ajoi sisään ja Charles Bertrand koukkasi tämän nurin. Ilveksen ylivoima ei edelleenkään toiminut ja erikoistilanteen vaarallisin yritys oli Niko Ojamäen nousu, jonka Dostal nollasi.

Tapparalle oli aueta huippupaikka viiden minuutin paikkeilla, mutta kolmella yhtä vastaan tilanne kuivui paitsioon. Ajassa 27.47 Matias Maccelli sai rangaistuksen karvaustilanteesta, mutta myös Ilveksen alivoimapelaaminen oli hyvällä tasolla.

Tapparalla ei ollut koko erässä ollut yhtään maalipaikkaa, kun Teemu Suhonen sai tilaa viivassa ja jättikokoinen Olavi Vauhkonen ohjasi maalinedustalta lukemiksi 1-2 ajassa 34.22. Tappara pääsi ylivoimalle vajaata minuuttia myöhemmin kun Lassi Thomson sai kaksiminuuttisen. Ilves puolusti jälleen erinomaisesti ja lopulta Tappara sortui väärään vaihtoon.

Ilveksellä oli huippupaikkoja sen päästyä ylivoimalle, mutta jo kyljellään maannut Michael Garteig sai torjuttua kyljellään Matias Maccellin yrityksen. Paine jatkui hurjana ja kotiyleisö kannusti raivoisasti. Ajassa 37.27 nähtiin erikoinen tapahtumaketju, joka hermostutti Ilves-katsojia. Eemeli Suomi ajautui tai työnnettiin päin Garteigia ja Tapparan kolossaalinen puolustaja Adam Polasek runnoi tämän voimalla nurin ja kuritti vielä jäänpinnassa. Kun tuomaristo antoi molemmille 2+2 minuuttiset rangaistukset oli katsomossa tilanne epäuskoinen.

Ilveksen hyvästä erästä huolimatta Tappara vei erän, vaikka torjunnat kirjattiin Dostal 2, Garteig 11.

Ilves räjäyttää Hakametsän lopussa

Kolmannen erän alkuun Arttu Ruotsalainen sai jäähyn jo 24 sekunnin pelin jälkeen. Ilves näytti selvittävän tämänkin rangaistuksen, mutta kuusi sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä Anton Levtchi sai lyödä kiekon käytännössä tyhjiin ja Tappara johti lukemin 1-3 ajassa 42.18.

Peli oli keskustastaan tukossa ja kello kävi Tapparan suuntaan. 10 minuuttia ennen loppua nähtiin harvinainen tilanne kun tuomari nosti kätensä pystyyn mailan näyttäessä käyvän Eetu Päkkilän kasvoissa, mutta laskien sen heti perään alas.

Ilves sai yhden hyvän mylläkän aikaiseksi, mutta Garteig torjui hyvin kahdesti ja Polasek päätti paineen siirtämällä maalin paikaltaan. Tappara onnistui jäädyttämään pelin ja hätäisimmät alkoivat jo poistua hallista. Ajassa 56.56 Ilves otti aikalisän ja Dostalin pois maaliltaan ja aloitti hurjan mylläkän. Lopulta Lassi Thomsonilta kiekko kiersi Arttu Ruotsalaiselle, jonka epäonnistunut laukaus kimpoili maalinedustalla, josta Eemeli Suomi käänsi kiekon väkisin maaliin kaventaen lukemiksi 2-3 ajassa 58.26.

Ilveksen valmennus jatkoi hyvällä taktisella silmällä ja vaihtoi maalille Eetu Mäkiniemen, jotta ykkösketjulle saatiin lepoaikaa. Ilves sai aloituksen hyökkäyspäähän 34 sekuntia ennen loppua ja Robert Leino voitti jälleen tärkeän aloituksen. Kiekko napsahti Eemeli Suomen ja Robert Leinon kahdella upealla syötöllä takatolpalla odottaneelle Matias Maccellille, joka siirsi kiekon maaliin ja räjäytti katsomon infernaaliseen riemuun tasoittaen toisella ilman maalivahtia tehdyllä maalilla lukemiksi 3-3.

 

Tappara nappaa lisäpisteen

Jatkoajan alkupuolella Maccellille pelattiin hyvä syöttö ja tämä oli polkea läpiajoon, mutta Jere Karjalainen sai tämän kiinni ja esteli lopulta kaksiminuuttisen verran. Maali suorastaan haisi ilmassa, kun Ilves pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan ja Tuukka Mäntylä menetti mailansa. Pelin lopulla hurjasti urakoineet pelaajat eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään tilannetta ja Garteig nappasi Ville Meskasen yrityksen hanskallaan.

Jatkoajan loppupuolella Dostal torjui vielä läpiajon ja ottelussa siirryttiin voittolaukauksiin. Toisessa parissa Jere Karjalainen ja Eemeli Suomi onnistuivat ja ratkaisu siirtyi kolmanteen pariin, jossa Jarkko Malinen ratkaisi lisäpisteen Robert Leinon epäonnistuttua.


Keskiviikkona 5.2 kello 18:30 Ilveksen vastustajaksi saapuu Vaasan Sport, Tervetuloa kannustamaan Ilves voittoon!

OTTELUN MAALIT

Telia - Maalivideo
31.01.2020 / Ilves-Tappara 3-4 VL
59:34 3-3 / #72 MATIAS MACCELLI IM
(#62 ROBERT LEINO, #10 EEMELI SUOMI)
Telia - Maalivideo
31.01.2020 / Ilves-Tappara 3-4 VL
58:26 2-3 / #10 EEMELI SUOMI IM
(#22 ARTTU RUOTSALAINEN, #33 LASSI THOMSON)
Telia - Maalivideo
31.01.2020 / Ilves-Tappara 3-4 VL
42:18 1-3 / #76 ANTON LEVTCHI YV
(#4 TEEMU SUHONEN, #88 STEVEN IACOBELLIS)
Telia - Maalivideo
31.01.2020 / Ilves-Tappara 3-4 VL
34:22 1-2 / #23 OLAVI VAUHKONEN
(#4 TEEMU SUHONEN, #70 MATIAS LEHTONEN)
Telia - Maalivideo
31.01.2020 / Ilves-Tappara 3-4 VL
12:52 1-1 / #10 EEMELI SUOMI
(#5 OSKARI LAAKSONEN, #57 JARKKO PARIKKA)
Telia - Maalivideo
31.01.2020 / Ilves-Tappara 3-4 VL
11:09 0-1 / #4 TEEMU SUHONEN
(#86 TYLER MORLEY, #76 ANTON LEVTCHI)

Lisää aiheita

16.7.2020 / Uutinen

Matias Maccelli jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella 

Keväällä NHL-seura Arizona Coyotesin kanssa kolmivuotisen tulokassopimuksen tehnyt hyökkääjä Matias Maccelli, 19, jatkaa Ilveksessä toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella. Ilveksen ja Coyotesin välisen sopimuksen mukaisesti Maccelli...

LUE LISÄÄ


15.7.2020 / Haastattelu

Ilves Hockey Podcast – Teemu Rautiainen

Jakso 10. Ilves Hockey Podcastin vieraana on Teemu Rautiainen, joka kasvoi ilvesläiseksi kuuden seurassa vietetyn kauden aikana. Jaksossa Radu kertoo pelaajapolkunsa alusta, upeista vuosista Ilveksessä...

LUE LISÄÄ


10.7.2020 / Uutinen

Ilves-Kauppa muokkasi ilmettään

Kesän kynnyksellä saatiin valmiiksi Ilves-Kaupan ehostukset niin verkkokaupassa kuin osoitteessa Kaupinkatu 40 sijaitsevassa kivijalkakaupassa. Samassa yhteydessä Ilves-Kaupan verkkokauppa integroitiin ilves.com-sivuston yhteyteen osoitteeseen kauppa.ilves.com omaksuen keväisen...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilves-Hockey Oy:n toimisto suljettuna 27.6. – 2.8.

Ilves-Hockey Oy:n toimisto on suljettuna kesälomien ajan 27.6. – 2.8. Kaupinkatu 40:ssä sijaitseva Ilves-Kauppa on kesällä avoinna arkisin klo 10-17, ja verkkokauppa palvelee ympäri vuorokauden...

LUE LISÄÄ


26.6.2020 / Uutinen

Ilveksen harjoitusottelut kaudella 2020-2021 (päivitetty 10.7.)

Ilves pelaa Liiga- ja CHL-kautta ennen seitsemän täysimittaista harjoitusottelua, joista viimeisimpänä on sovittuna keskiviikkona 23.9. pelattava vierasottelu HIFK:ta vastaan. Tänä vuonna Tapparan järjestämän Wisehockey Tampere...

LUE LISÄÄ