Vesa Suonsyrjä

Ilves ja Tappara pelasivat kaikkien tunteiden kamppailun täpötäydessä Hakametsässä. Ensimmäistä kertaa kauden 2009-10 jälkeen paikallisherruuden varmistanut Ilves tuli lopussa ilman maalivahtia kahden maalin takaa tasoihin, mutta voittolaukauksissa Tappara vei lisäpisteen loppulukemin 3-4vl.

Molemmat osuvat kertaalleen avauserässä

Tasaisessa avauserässä Tappara oli alussa hieman edellä, mutta molemmissa päissä hyökkäykset ajautuivat pitkälti kulmapyörityksiin. Ilves pääsi ensimmäisenä ylivoimalle Tyler Morleyn mailan napsahtaessa puolustajan kasvoihin ajassa 8.28. Ilveksen ylivoima ei ottanut kuitenkaan tuulta alleen. Alivoiman päätyttyä Morley nousi hyvin, mutta Lukas Dostal torjui tämän yrityksen.

Tappara pääsi ottelussa 0-1 johtoon Morleyn eksytettyä kulmauksessa puolustajan ja tarjotessa Teemu Suhoselle hyvän poikittaissyötön, jonka tämä ohjasi läheltä ohi voimattoman Dostalin ajassa 11.09.

Kotijoukkue sai otetta erän edetessä ja tasoitti kamppailun reilua minuuttia myöhemmin, kun Oskari Laaksonen haki hienolla pelillä syötön Eemeli Suomelle, joka voitti Ben Bloodin maalinedustalla ja ohjasi kauden 20 maalillaan tilanteeksi 1-1 ajassa 12.52. Suomen osumaan toiseksi syöttäjäksi merkittiin Jarkko Parikka.

Huippupaikat olivat kortilla ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin tasalukemissa.

Ilves hallitsee toista erää, vain Tappara osuu

Ilves aloitti vahvalla vaihdolla ja piti kiekkoa hyökkäyspäässä. Tuomas Salmela ajoi sisään ja Charles Bertrand koukkasi tämän nurin. Ilveksen ylivoima ei edelleenkään toiminut ja erikoistilanteen vaarallisin yritys oli Niko Ojamäen nousu, jonka Dostal nollasi.

Tapparalle oli aueta huippupaikka viiden minuutin paikkeilla, mutta kolmella yhtä vastaan tilanne kuivui paitsioon. Ajassa 27.47 Matias Maccelli sai rangaistuksen karvaustilanteesta, mutta myös Ilveksen alivoimapelaaminen oli hyvällä tasolla.

Tapparalla ei ollut koko erässä ollut yhtään maalipaikkaa, kun Teemu Suhonen sai tilaa viivassa ja jättikokoinen Olavi Vauhkonen ohjasi maalinedustalta lukemiksi 1-2 ajassa 34.22. Tappara pääsi ylivoimalle vajaata minuuttia myöhemmin kun Lassi Thomson sai kaksiminuuttisen. Ilves puolusti jälleen erinomaisesti ja lopulta Tappara sortui väärään vaihtoon.

Ilveksellä oli huippupaikkoja sen päästyä ylivoimalle, mutta jo kyljellään maannut Michael Garteig sai torjuttua kyljellään Matias Maccellin yrityksen. Paine jatkui hurjana ja kotiyleisö kannusti raivoisasti. Ajassa 37.27 nähtiin erikoinen tapahtumaketju, joka hermostutti Ilves-katsojia. Eemeli Suomi ajautui tai työnnettiin päin Garteigia ja Tapparan kolossaalinen puolustaja Adam Polasek runnoi tämän voimalla nurin ja kuritti vielä jäänpinnassa. Kun tuomaristo antoi molemmille 2+2 minuuttiset rangaistukset oli katsomossa tilanne epäuskoinen.

Ilveksen hyvästä erästä huolimatta Tappara vei erän, vaikka torjunnat kirjattiin Dostal 2, Garteig 11.

Ilves räjäyttää Hakametsän lopussa

Kolmannen erän alkuun Arttu Ruotsalainen sai jäähyn jo 24 sekunnin pelin jälkeen. Ilves näytti selvittävän tämänkin rangaistuksen, mutta kuusi sekuntia ennen rangaistuksen päättymistä Anton Levtchi sai lyödä kiekon käytännössä tyhjiin ja Tappara johti lukemin 1-3 ajassa 42.18.

Peli oli keskustastaan tukossa ja kello kävi Tapparan suuntaan. 10 minuuttia ennen loppua nähtiin harvinainen tilanne kun tuomari nosti kätensä pystyyn mailan näyttäessä käyvän Eetu Päkkilän kasvoissa, mutta laskien sen heti perään alas.

Ilves sai yhden hyvän mylläkän aikaiseksi, mutta Garteig torjui hyvin kahdesti ja Polasek päätti paineen siirtämällä maalin paikaltaan. Tappara onnistui jäädyttämään pelin ja hätäisimmät alkoivat jo poistua hallista. Ajassa 56.56 Ilves otti aikalisän ja Dostalin pois maaliltaan ja aloitti hurjan mylläkän. Lopulta Lassi Thomsonilta kiekko kiersi Arttu Ruotsalaiselle, jonka epäonnistunut laukaus kimpoili maalinedustalla, josta Eemeli Suomi käänsi kiekon väkisin maaliin kaventaen lukemiksi 2-3 ajassa 58.26.

Ilveksen valmennus jatkoi hyvällä taktisella silmällä ja vaihtoi maalille Eetu Mäkiniemen, jotta ykkösketjulle saatiin lepoaikaa. Ilves sai aloituksen hyökkäyspäähän 34 sekuntia ennen loppua ja Robert Leino voitti jälleen tärkeän aloituksen. Kiekko napsahti Eemeli Suomen ja Robert Leinon kahdella upealla syötöllä takatolpalla odottaneelle Matias Maccellille, joka siirsi kiekon maaliin ja räjäytti katsomon infernaaliseen riemuun tasoittaen toisella ilman maalivahtia tehdyllä maalilla lukemiksi 3-3.

Tappara nappaa lisäpisteen

Jatkoajan alkupuolella Maccellille pelattiin hyvä syöttö ja tämä oli polkea läpiajoon, mutta Jere Karjalainen sai tämän kiinni ja esteli lopulta kaksiminuuttisen verran. Maali suorastaan haisi ilmassa, kun Ilves pääsi pelaamaan neljällä kolmea vastaan ja Tuukka Mäntylä menetti mailansa. Pelin lopulla hurjasti urakoineet pelaajat eivät kuitenkaan onnistuneet hyödyntämään tilannetta ja Garteig nappasi Ville Meskasen yrityksen hanskallaan.

Jatkoajan loppupuolella Dostal torjui vielä läpiajon ja ottelussa siirryttiin voittolaukauksiin. Toisessa parissa Jere Karjalainen ja Eemeli Suomi onnistuivat ja ratkaisu siirtyi kolmanteen pariin, jossa Jarkko Malinen ratkaisi lisäpisteen Robert Leinon epäonnistuttua.

Tampereen herruus katkolla – hehkuuko Hakametsä jälleen keltavihreänä?