3. Kärppien avauserä jätti Ilveksen statistin asemaan

Kärppien avauserä jätti Ilveksen statistin asemaan

Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi lauantain kamppailussa Oulussa Kärpät. Ottelu ratkesi jo avauserässä Kärppien iskiessä kiekon viidesti Ilveksen maaliin. Kaksi viimeistä erää olivatkin tämän jälkeen muodollisuus.

Murhaava avauserä

Kotijoukkue sai otteluun unelma-alun, kun 16-vuotias superlupaus Aatu Räty iski onnekkaasti puolustajan jaloista lapaansa kimmonneen kiekon taidokkaasti tolpan kautta verkkoon ajassa 2.22. Ilveksen tuska kasvoi kun ajassa 4.37 Kärppien nelosketjusta onnistui puolestaan 18-vuotias Aku Räty, jonka terävä laukaus upposi takakulmaan. 19 sekuntia myöhemmin Kärpät löi lukemiksi jo 3-0 Ilveksen merkkauspelaamisen petettyä karulla tavalla.

Tämän ajassa 4.56 syntyneen 3-0 osuman jälkeen Ilves otti aikalisän ja Ville Kolppanen vaihdettiin Lukas Dostaliin. Kolppanen joutui vaikeaan tilanteeseen ja osoittikin turhautumistaan jouduttuaan vaihtoon sijaiskärsijänä. Onnetarkin tuntui hylänneen Ilveksen, sillä ajassa 7.53 kiekko kimposi Jesse Puljujärven luistimista ohi maalille vaihdetun Dostalin muuttaen lukemiksi 4-0.

Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 8.14, kun Janne Pesonen kaatoi Arttu Ruotsalaisen. Tämän ylivoiman paras tilanne syntyi rangaistuksen viimeisillä sekunneilla, kun Oskari Laaksonen hukkasi kiekon jalkoihinsa ja Michal Kristof karkasi läpiajoon, mutta kiekko karkasi ja Dostal sai sen vaivoin torjuttua.

Ilveksen katastrofaalisen avauserän täydensi Ludwig Byströmin laukauksen maaliin ohjannut Mika Pyörälä, joka muutti lukemiksi 5-0 ajassa 17.43. Kärppien tehokkuus avauserässä oli murhaavaa, sillä se teki maalin käytännössä jokaisesta tilanteestaan. Erän lopulla Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Miska Humalojan maila nousi Niko Peltolan kasvoihin.Justus Annunen onnistui kuitenkin selvittämään Ilveksen paikat.

Kärppien tehokkuutta alleviivaavat torjunnat Annunen 5 , Kolppanen 1 , Dostal 6.

Toinen erä maalivahtien näytöstä

Toisessa erässä ottelu jatkui samoissa tasaisissa merkeissä kuin avauserässä sillä erotuksella, ettei Kärpät iskenyt jokaisella laukauksella maalia. Ajassa 26.29 Jarkko Parikka sai rangaistuksen ja Kärpät pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Kärppien myllytys oli hurjaa, mutta Lukas Dostal venyi hienoihin torjuntoihin ja Ilves kesti alivoimansa.

Ottelun toistaiseksi hienoin Ilves-suoritus nähtiin hetkeä rangaistuksen jälkeen kun Antti Saarela taklasi näyttävästi Miska Humalojan keskialueella. Myös Nikolas Matinpalon pommi Radek Koblizekiin menee harvoihin positiivisiin välähdyksiin tylsässä toisessa erässä.

Kärppien paras paikka avautui Aku Rädylle, joka karkasi läpiajoon mutta Lukas Dostal torjui tämän yrityksen. Samoin kävi Jari Sailiolle, joka unohtui takatolpalle vapaaksi. Erän loppupuolella Ilvekselle aukesi pari mahdollisuutta kaventaa lukemia, mutta Teemu Rautiaisen laukaus pamahti päätypleksiin Teemu Lepauksen tarjoilusta ja seuraavassa hyökkäyksessä Annunen torjui Rautiaisen vapauttaman Ruotsalaisen yrityksen.

Hitaasti syttynyt erä syttyi liekkeihin lopullaan ja Jari Sailio pääsi vuorostaan koittamaan läpiajosta, mutta ylärimaa lähemmäs osumaa ei tässäkään päästy. Ilveksestä yksin Annusta vastaan pääsi vielä Antti Saarela, mutta ilman tulosta.

Erä hupentui ajassa 39.58 kun Lukas Dostal torjui Radek Koblizekin rangaistuslaukauksen ja Ilves onnistui pelaamaan ensimmäisen eränsä kuluvan kauden liigassa ilman takaosumaa.

Kolmas erä pelailua

Monessa mukana ollut Mika Pyörälä pääsi ensimmäisenä tilastoihin kolmannessa erässä otettuaan luotuaan maalipaikan rangaistuksen hyökkäyspäässä ajassa 43.01. Ilveksen ylivoima oli hyvää, mutta Kärppien koko kauden virheettömästi selvinnyt alivoima kesti kuitenkin.

Kärppien vuoro päästä ylivoimalle koitti ajassa 49.23 Kalle Maalahden kampitettua Jesse Puljujärven. Molempien jjoukkueiden suurin puhti oli kuitenkin jo poissa kolmannessa erässä ja Ilves selvitti alivoiman helposti. Ilveksen vuoro koittaa syntyi ajassa 54.00 Janne Pesosen napattua karvaustilanteessa kaksiminuuttisen. Ja kun ajassa 54.39 Lasse Kukkonen teki seuraa kaatamalla Arttu Ruotsalaisen oli Ilveksellä 1.22 5vs 3 ylivoimaa. Ilveksen ylivoima oli hidasta ja kruunautui Eemeli Suomen kaksiminuuttiseen tämän nostettua Mikko Niemelän mailaa ajassa 56.00.

Loppusummerin soidessa Justus Annunen pääsi tuulettamaan liigauransa ensimmäistä nollapeliä. Ilvekselle ottelu ja ennen kaikkea sen alku jättävät paljon pohdittavaa.