1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Kiekko kuuluu kaikille -tapahtuma tuo jääkiekon monimuotoisena ja yhdenvertaisena Nokia Arenalle

Kiekko kuuluu kaikille -tapahtuma tuo jääkiekon monimuotoisena ja yhdenvertaisena Nokia Arenalle

Ilves.com

Ilves-Hockey järjestää yhdessä Ilves ry:n ja Aisti Sportin kanssa ainutlaatuisen ja yhdenvertaisemman jääkiekkopäivän Nokia Arenalla 18.11.2023 Ilves-SaiPa -ottelun yhteydessä. Iltapäivällä klo 13:00-15:00 välillä Nokia Arenan jäällä nähdään näytösottelut parajääkiekossa, näkövammaiskiekossa ja special hockeyssä.

Areenan aulan esittelypisteillä voi tutustua lajeihin ja toimintaan klo 15:00 alkaen aina Liiga-ottelun alkuun saakka. Aulassa on jututettavana myös lajien pelaajia mukaan lukien lokakuussa 2022 jääkiekko-ottelussa halvaantunut Ilves-juniori Nemo Pajula.

Näkövammaiskiekko ja parajääkiekko esittäytyvät jäällä myös illan Liiga-ottelun 1. erätauolla. Lisäksi Ilves-SaiPa ottelusta järjestetään kuvailutulkkaava selostus näkövammaisille katsojille.

Kiekko kuuluu kaikille -tapahtuma arvostaa jääkiekon monimuotoisuutta

Tapahtumapäivällä Ilves Hockey, Ilves ry ja Aisti Sport haluavat tuoda näkyville jääkiekon monimuotoisuutta ja yhdenvertaisuutta sovellettujen lajien kautta. Jääkiekko kuuluu kaikille niin harrastajana, kuin katsojana ja kannattajana.

”On mahtavaa, että voimme tarjota puitteet tälle hienolle tapahtumapäivälle ja auttaa edistämään tärkeän sanoman eteenpäin viemisessä. Toivomme, että yleisö lähtee runsain joukoin tutustumaan näihin julkisuudessa vähemmän näkyvyyttä saaviin jääkiekon muotoihin ja toivottavasti saamme innostettua myös uusia harrastajia lajien pariin, kertoo Ilves-Hockeyn tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Henna Rajamäki.

Ilveksessä erityisryhmille kohdennettu special hockey (mm. kehitys- ja lievästi liikuntavammaiset ja muut erityistä tukea tarvitsevat) sekä yleisimmin alaraajavammoja tai -haasteita omaaville suunnattu parajääkiekko on aloitettu vuoden 2023 aikana.

-”Haluamme Ilveksessä olla mukana tarjoamassa jääkiekkoilun iloa ja hauskuutta kaikille. Joukkueemme special hockeyn ja parajääkiekon kentässä ovat esimerkki lajin monimuotoisuudesta. Jatkamme edelleen työtä jääkiekon kaikille kuulumisen suhteen ja mielenkiinnolla odotamme, mitä vuosi 2024 tuo meille tullessaan”, vakuuttaa Ilves ry:n jääurheilujaoston toiminnanjohtaja Hannu Toivo.

Aisti Sport on keskittynyt näkövammaisten jääkiekkoon, jossa lajia on sovellettu toimivaksi eri näkökyvyille.

-”Näkövammaisten jääkiekon harrastamismahdollisuus on ollut Suomessa alkuvuodesta 2020 lähtien. Olemme halunneet toiminnallamme tuoda suomalaisten rakastaman lajin myös näkövammaisten; sokeiden ja heikkonäköisten saataville. Ilvekseen virinneen parajääkiekko- ja special hockey -starttien myötä oli helppo olla yhteydessä ja ehdottaa yhteistapahtumaa, josta välittömästi innostuttiin. Tästä on muodostumassa ainutlaatuinen päivä harrastajille, mutta myös lajien tietoisuuden levittämiseksi”, kehuu Aisti Sportin perustajajäsen ja näkövammaiskiekkoilua Suomeen tuonut Markus Tihumäki.
Tutustu lisää Aisti Sportin toimintaan https://aistisport.com/

Kiekko kuuluu kaikille -tapahtuman iltapäivän näytösotteluihin on sisäänpääsy Ilves-Saipa ottelulipulla. Nokia Arenan aulan esittelyständeille on vapaa pääsy.

Osta ottelulippu

Aisti Sport järjestää sokeille ja vaikeasti heikkonäköisille ottelukokemuksen selostettuna kuulokkeiden kautta. Ottelun selostaa Tuomas Törrönen. Kuulokkeita on rajattu määrä.
Tee varaus näkövammaisille parannettuun ottelukokemukseen Aisti Sportilta 15.11.2023 mennessä seuraavan lomakkeen kautta.

Tapahtumapäivän aikataulu

Klo 13:00 Sisäänkäynti näytösotteluihin Nokia Arenan A-sisäänkäynnin lippuporteilta
Klo 13:10 Parajääkiekko-ottelu
Klo 13:45 Näkövammaiskiekko-ottelu
Klo 14:20 Special Hockey -ottelu
Klo 15:00-17:00 Areenan aulassa lajiständit ja lajien pelaajia
Klo 16:00-16:30 Areenan aulan lavalla Pre Game -haastatteluissa lajien edustajat lavaisäntinään Mikko Heinämäki ja Niko Peltola
Klo 17:00 Ilves-SaiPa
1. erätauolla parajääkiekko ja näkövammaiskiekko jäällä

Ilves-Kauppa mahdollistaa vähävaraisten isien tukemisen isänpäivänä – Liity mukaan hyvän tekemiseen!
Ilves isännöi Dynamo Pardubicea seurahistorian ensimmäisessä CHL:n playoffs-ottelussa
UUTISET