Milla Mettiäinen

Marko Anttilan comeback-iltana Ilveksen vieraaksi saapunut Vaasan Sport oli vahvempi lukemin 2-4. Ilveksen maaleista vastasivat Miro Nalli ja Simon Johansson.

Sportille loistoalku otteluun

Paluumuuttaja Marko Anttila pääsi heti ensimmäisen ottelunsa avausminuutilla Panu Miehon kanssa upeaan hyökkäykseen, jossa nähtiin useampia poikkikentänsyöttöjä. Viimeinen syöttö kuitenkin jäi vähän vajaaksi, eikä maalipaikan hyödyntäminen onnistunut.

Sportin Emil Johansson päästi Ilveksen ylivoimalle, kun tämä vei Eemeli Suomelta mailan kädestä. Ylivoiman vaarallisin tilanne oli Joni Ikosen viivalämäri ylivoiman viimeisellä sekunnilla.

Marko Anttila oli suorastaan tulessa katkoessaan syöttöjä puolustuspäässä ja luodessaan vetopaikkoja hyökkäyksessä. Lööfin poikkikentän syöttö Mäntykivelle loi mainion paikan onetimerille, joka lopulta jäi vaille viimeistelyä.

Sport siirtyi 0-1-johtoasemaan kun Lassi Vanhatalo syötti Sebastian Stålbegille maalin takaa maalin kulmalle ja Stålberg laukoi kiekon maaliin.

Dominik Masinkin pääsi kaksi kertaa vetämään viivasta, tavoitellen kauden avausmaaliaan. Masinin kolmas lämäri päättyi mailan katkeamiseen. Sportin Michael Keränen pääsi kiekkoon ja nousemaan vapaasti Ilveksen maalille. Kylmän viileällä rauhallisella harhautuksella Keränen vei kiekon ohi Zherenkon. Sport siirtyi 0-2-johtoon.

Ilves joutui alivoimalle, kun Dominik Masin sai rangaistuksen estämisestä maalin kulmalla. Alivoimasta ei tilastomerkintöjä syntynyt ja erän lopulla nähtiin enää Petri Kontiolan nousu.

Ilves pääsi maalin makuun toisessa erässä

35 sekunnin pelin jälkeen Sport siirtyi 0-3-johtoon, kun Henrik Eriksson sai onnekkaan syötön Lassi Vanhatalolta maalin eteen. Eriksson laukoi tarkan vedon ohi Zherenkon.

Gazdan terävä veto viivasta oli erän alun paras Ilves-maalintekomahdollisuus. Ilves sai tästä hieman vauhtia ja Panu Miehon sekä Joona Ikosen vetopaikat olivat alkutahteja sille, kun Miro Nalli ja Joni Ikonen nousivat kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen. Miro Nallin vedon reboundkiekko pyöri kuin Sahalahden Krouvissa ja lopulta veto oli maalissa. Ilves kavensi tilanteen lukemiin 1-3.

Colton Beck pääsi komealle vetopaikalle, mutta kiekko jäi maalivahdin patjoihin. Marko Anttilan mahtava maalinedussyöttö Leo Lööfille avasi tyhjää tilaa Sport-maalista, mutta Lööf suti ohi. Heti perään Panu Mieholle tarjoutui liki vastaava tilaisuus. Marko Anttilan johdolla viriteltiin lukuisia maalintekoyrityksiä. Erän loppu kului vailla potentiaalisia maalipaikkoja.

Loppukiriviritelmät jäi piippuun viimeisessä erässä

Kolmannen erän alkuminuuteilla nähtiin paljon kamppailupelaamista. Panu Mieho sai kulmatilanteesta kampitusrangaistuksen, kun Sport pelaaja mätkähti mahalleen. Alivoima pelattiin pois aivan kelvollisesti, eikä Zherenko kovinkaan isoja venymisiä joutunut toteuttamaan.

Vähän ennen erän puoliväliä Marko Anttilan ketju pääsi käynnistelemään hyökkäystä ja vetopaikkoja tarjoutuikin Juuso Pullille ja Petri Kontiolalle. Lancasterin coast-to-coast aihio oli hyvä, mutta päättyi Sport-puolustukseen.

Ajassa 50:14 Sportin Povse kamppasi Gazdan ja Ilvekselle tarjoutui kavennusmahdollisuus ylivoimalla. Balazs Sebok pääsi vetopaikalle. Petri Kontiolan poikittaissyöttö tuotti Panu Mieholle unelmapaikan, mutta ylivoimatulos jäi uupumaan. Nick Baptiste ja Dominik Masin pääsivät laukomaan, mutta vedot tyssäsivät ensimmäisiin edessä olleisiin pelaajiin. Eemeli Suomi lähti ottamaan joukkuetta reppuselkään, mutta hyökkäystilanteen lopputulemana oli vain maalineduskahinaa.

Kun peliä oli kaksi minuuttia jäljellä, lähti Zherenko maaliltaan. Ilves otti heti perään aikalisän. Sportin yritys tyhjään maaliin meni täpärästi ohi, kun peliä oli 1:40 jäljellä. Sen sijaan Simon Johansson sai kiekon osumaan kohdalleen, kun Les Lancasterin lämärin reboundkiekko tuli sopivasti toiselle puolelle Johanssonille, joka täräytti lätkän liki tyhjään maaliin. Ottelu lukemissa 2-3 ja Zherenko palasi maalille.

Melko pian Zherenko poistui jälleen maalilta ja joukkue pääsi jatkamaan tasoitusyrityksen hakemista. Sport kuitenkin sai kiekon tyhjiin Jonne Virtasen roiskaisulla. Ottelu päättyi lopulta viime sekuntien tappeluiden jälkeen Ilveksen 2-4 tappioon.