Nokia Arena

Nokia Arena on Tampereen ydinkeskustassa sijaitseva uuden sukupolven elämyskeskus. Jopa 15 000 katsojapaikkaa tarjoava areena, huippuluokan hotelli, monipuoliset tapahtumatilat sekä lukuisat ravintolat nivoutuvat yhteen ikimuistoisen uniikiksi tapahtumakokemukseksi, jota ei mistään muualta saa.

Areenan ja Tampereen Kannen muotokieli on kansainvälisesti arvostetun arkkitehti Daniel Libeskindin käsialaa.


Ravintolapalvelut

Nokia Arenan ravintolapalveluista vastaa NoHo Partners. Areenan ravintolamyyntipisteillä ei käy maksutapana käteinen. Käteistä voi kuitenkin vaihtaa NoHon lahjakorttiin, joka käy areenalla maksuvälineenä. Vaihtopisteet sijaitsevat aulan Taproom -ravintolassa sekä areenan kolmannessa kerroksessa pääkatsomotasolla A4 -katsomoaukkoa vastapäätä.

Tutustu areenan ruokatarjontaan tästä.
Tutustu areenan juomatarjontaan tästä.

Nokia Arenan pääkatsomokatson ravintolat
Nokia Arenan yläkatsomokatson ravintolat


Saapuminen

Areena sijaitsee aivan Tampereen ydinkeskustassa erinomaisten liikenneyhteyksien päässä. Meille pääset sujuvasti kävellen, pyöräillen, omalla autolla tai julkisia liikennevälineitä käyttämällä.

Osoite: Areena sijaitsee osoitteessa Kansikatu 3, 33100 Tampere

 • 600 metrin päässä rautatieasemalta
 • 600 metrin päässä linja-autoasemalta
 • 16 kilometrin päässä Tampere-Pirkkalan lentoasemalta

Lue lisää saapumisesta Nokia Arenan sivuilla


Julkinen liikenne

Ilveksen otteluliput sisältävät matkustusoikeuden ottelupäivänä Tampereen seudun joukkoliikenteen eli Nyssen kaikissa busseissa ja ratikoissa sekä junissa. Matkustusoikeus alkaa kolme tuntia ennen pelin alkua ja päättyy viisi tuntia ottelun aloitusajankohdan jälkeen. Matkustusoikeus pitää vahvistaa näyttämällä ottelulipussa olevaa viivakoodia lippulaitteella aina bussin tai ratikan kyytiin noustessa, myös vaihtaessa. Junamatkoilla lippu näytetään asemalaiturin lippulaitteella jo ennen lähtöä.

Nokia Arenan lähimmät bussipysäkit ovat Linja-autoasema, Rautatieasema, Sorin Aukio, Ratina ja Yliopisto.
Katso Nyssen vyöhykkeet täältä.
Nyssen reittiopas

Pysäköinti

Suosittelemme jättämään oman auton kotiin, sillä areenalla ei ole erillisiä omia pysäköintialueita. Areenan lähistöltä löytyy kuitenkin 4500 parkkipaikkaa 5-10 minuutin kävelymatkan päässä pääsisäänkäynniltä. Lähimmät pysäköintimahdollisuudet ovat:

 • Aimo Park Arena (0min)
 • Technopolis Yliopistonrinne (2min)
 • Finnpark Tullintori (4min)
 • Finnpark Koskikeskus (8min)
 • P-Ratina (8min)
 • Finnpark Asema (8min)
 • Finnpark Hämppi A (9min)
 • P-Stockmann (10min)
 • P-Sokos (16min)

Moovy on laatinut kaupunkiin etelästä, idästä ja lännestä ajaville areenavieraille kartan, josta löytyvät tulosuunnasta suositellut pysäköintihallit. Lue lisää Ilves-lätkäparkista kaudella 2023-24 moovy.fi


Invapysäköintipaikat

Sorinkadulla 4 kaupungin invapysäköintipaikkaa. Lisäksi lähimmät invapysäköintipaikat sijaitsevat Aimo Park Areena- pysäköintihallissa. Invapaikkoja löytyy 14 ja pysäköintihallista on suora, esteetön kulkuyhteys sisäkautta areenan aulaan.


Tilausajojen pysäköinti

Tilausliikenteen linja-autot voivat käyttää kahta pysäköintialuetta areenan läheisyydessä:
Salhojankadun länsipuolella, välillä Lähteenkatu ja Viinikankatu on vain linja-autoille sallittuja 6 tunnin kiekkorajoitettuja paikkoja klo 10-22 välillä. Öisin pysäköinti on linja-autoille rajoittamaton.
Kalevantien eteläpuolella välillä Hautausmaankatu ja Salhojankatu pysäköinti on vain linja-autoille sallittu arkisin klo 17-24 sekä lauantaisin ja pyhäpäivinä klo 12-24. Muuna aikana pysäköinti on kaikilta ajoneuvoilta kielletty.

Taksit

Otteluihin saapumisen aikana Sorinkatu on läpiajettavissa. Invataksit tuovat asiakkaat Sorinkadulle, josta on esteetön kulku areenalle. Invataksit pystyvät tekemään U-käännöksen ja poistumaan Sorinkadun eteläpäästä. Lähin Nokia Arenan kävijöitä palveleva taksiasema löytyy Sumeliuksenkadun parittomalta puolelta, Kalevantien puoleisessa päässä katua.

Pitkänmatkan bussit

Kaukoliikenteen linja-autot pysähtyvät Tampereen linja-autoasemalla, joka sijaitsee 600 metrin päässä areenasta. Linja-autoasemalta areenalle kävelee noin 5 minuutissa.


Esteettömyys

Ottelutapahtumissamme on käytössä 20 pyörätuolipaikkaa, jotka sijaitsevat lohkoissa A1-A2 ja B1-B2.

Esteettömyys Nokia Arenalla: https://nokiaarena.fi/saapuminen/esteettomyys/