Vesa Suonsyrjä

Ilveksen lauantainen pelireissu vahvan kannattajajoukon tukemana päättyi pettymykseen Vaasassa. Ilves taisteli, mutta jäi aseettomaksi hyökkäyspäässä. Vaasan Sport oli tehokas maalipaikoissaan ja pääsi juhlimaan 4-1 kotivoittoa. Ilveksen maalista vastasi upeaa alkukautta pelaava Joona Ikonen.

Sport vei tasaisen avauserän

Avauserässä ei juhlittu maalipaikoilla. Ilves koki kolauksen jo toisella peliminuutilla, kun Kevin Czuczmanin ranne jäi taklauksessa taklaajan ja laidan väliin. Czuczman poistui pukusuojaan eikä palannut enää peliin.

Ensimmäinen tilastomerkintä saatiin kun Les Lancaster ja Lassi Vanhatalo nujakoivat kaksiminuuttiset poikittaisista mailoista. Tasavajaata ehdittiin pelaamaan vajaat puoli minuuttia ennen kuin kotijoukkue Sport siirtyi 1-0 johtoon. Emil Johansson heitti viivasta kiekon maalille, josta sinne noussut puolustaja Shaun Heshka ohjasi taidokkaasti kiekon ohi voimattoman Jakub Malekin.

Ilveksen paras paikka tuli kapteeni Eemeli Suomelle, mutta Sportin maalilla Rasmus Reijola torjui. Erän edetessä kotijoukkue oli aavistuksen niskan päällä ja Malek venyi tärkeään tuplatorjuntaan. Erän viimeisellä minuutilla Matias Mäntykivi otti rangaistuksen korkeasta mailasta ja Malekilta vaadittiin vielä hyvä torjunta, jotta erätauolle siirryttiin kotijoukkueen yhden maalin johdossa.

Toinen erä maaliton

Erän alkuun Ilves tylsytti täysin Sportin ylivoiman. Peli oli tasaista kamppailua, jossa molemmat joukkueet tukkivat hyvin keskustan. Hallissa oli hieno tunnelma molempien joukkueiden kannattajien pitäessä hyvää mekkalaa.

Ajassa 26.19 Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Lassi Vanhatalo rikkoi Leo Lööfiä ja tasoitus oli useampaan kertaan lähellä. Lähimmäksi pääsi Jani Nyman, jonka laukaus kimposi katsomoon ylärimasta. Maalipaikat olivat erässä kortilla ja Ilves selvitti toistamiseen alivoiman vahvalla alivoimapelillä Matias Mäntykiven otettua rangaistuksen.

Erän lopulla Ilves loi hienon maalipaikan Eemeli Suomen johdolla ja Rasmus Reijola oli jo ulkona maaliltaan. Sport onnistui blokkaamaan laukauksen ja tilanne kuivui lopullisesti kokoon Aleksi Varttisen kaataessa poikittaisella mailalla Mäntykiven. 2.17 ennen erätaukoa tullut ylivoima kuivui Sportin hyvän paineistuksen ja Ilveksen heikon syöttöpelin yhdistelmänä ja toiselle erätauolle siirryttiin yhä kotijoukkueen maalin johdossa.

Kahden erän jälkeen maalivahtien torjunnat olivat tasaiset Reijola 11, Malek 12.

Kotijoukkue pääsee juhlimaan voittoa

Ilves otti tänäänkin liikaa rangaistuksia. Leo Lööfin maila takertui Janne Keräseen ja kun Lööf vielä kaatoi syleilyynsä Keräsen oli jälleen alivoiman aika. Alivoima taisteli lähes minuutin, mutta lopulta kiekko ajautui takatolpalle nousseelle Valtteri Viljaselle, joka nosti varmasti lukemiksi 2-0.

Ilves sai oman mahdollisuutensa Sebastian Ståhlbergin rangaistuksen aikana, mutta ei onnistunut ohittamaan Reijolaa. Sport alkoi jäädyttämään peliä ja tuska Ilves-paidan sisällä kasvoi. Antti Pennanen herätteli joukkuetta vaihtamalla Balasz Sebokin Matias Mäntykiven tilalle kakkosketjuun. Tämä muutos toikin kavennusmaalin Sebokin kaivettua kiekon Suomelle, jonka hieno syöttö vapautti huippuvireisen Joona Ikosen iskemään 2-1 kavennuksen ajassa 50.47.

Ilveksen kiri tyrehtyi, kun Sport iski halvan maalin Valtteri Hietasen vaarattoman laukauksen kimmottua Jyrki Jokipakan luistimesta omaan yläkulmaan. Pelin paras intensiteetti kuoli tähän maaliin ja kun Sport iski vielä loppulukemat 4-1 Ilveksen otettua aikalisän ja maalivahdin pois ajassa 56.12.

Näin runsaslukuinen vieraskannattajien joukko joutui lähtemään kotimatkalle ilman palkintoa upeasta kannatuksestaan. Ilveksen ottelut jatkuvat ensi tiistaina, kun joukkue matkustaa Mikkelin Jukureiden vieraaksi.