3. Ilvekselle 2-3 tappio voittomaalikilpailun jälkeen

Ilvekselle 2-3 tappio voittomaalikilpailun jälkeen

Miia Kahila

Tampereen Ilves ja Turun Palloseura ottivat mittaa toisistaan perjantai-iltana Nokia Arenalla. Ottelun ratkaisu venyi aina voittomaalikilpailuun asti, jossa TPS vei ottelun lukemin 2-3 vl. (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1).

Ottelun ensimmäisessä erässä nähtiin pelivalmis Ilves, joka teki kentällä töitä, mutta tehty työ ei konkretisoitunut maalien muodossa. Maaleitta ei erätauolle kuitenkaan lähdetty. Oula Palve kaadettiin läpiajossa Palloseuran toimesta ja Palve ei erehdy rankkarissaan. TPS nokitti välittömästi, kun Markus Nurmi teki turkulaisten avausosuman 25 sekuntia Ilveksen maalista. Erätauolle lukemista 1-1.

Toisessa erässä jatkettiin ensimmäisen erän viitoittamalla tiellä ja muutamaa todellista maalipaikkaa lukuunottamatta ”se paras Ilves” odotteli vielä vuoroaan. Nuori 18-vuotias TPS-vahti Noa Vali pelasi myös mallikkaasti maalillaan.

Päätöserän alkuun Ilves sai ottelun kolmannen rangaistuksensa ja kuten aiemmilla kerroilla tänä iltana – alivoima selvitettiin. Ensimmäistä TPS-rangaistusta saatiin odotella, mutta ajassa 46:56 oli Ilveksen ensimmäisen ylivoiman aika. Lisää kierroksia maalitoiveisiin otettiin ajassa 47:48, jolloin Palloseura otti toisen rangaistuksensa. Tällä kertaa Ilves ei anna ”viiskolmosen” epäonnistua. Maalintekijänä Matias Mäntykivi ja Ilves menee ottelussa 2-1 johtoon. Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä nousee esiin myös toinen TPS:n nuori lupaus. 17-vuotias Emil Hemming pisti kiekon Jonas Gunnarssonin selän taakse ja ottelu oli tasan 2-2.

Jatkoaika alkoi ensimmäisen erän jännittävimmän hetken toisinnolla. Palve kaadettiin ja tilanteesta seurasi rangaistuslaukaus. Tällä kertaa Vali veti kuitenkin pidemmän korren. Jatkoajalla ei saatu ratkaisua aikaiseksi, joten ottelu venyi voittomaalikilpailuun. Ainoastaan Turun Palloseuran Lukas Wernblom onnistui yrityksessään, joten ottelun voitto matkasi Turkuun lukemin 2-3.

ILLAN RATKAISU: Ilves ei saanut nostettua ottelun tempoa parhaalle tasolleen ja TPS pääsi nousemaan hyökkäyksiin liian helposti.

OTTELUVIIKKO: Neljään päivään kolme ottelua, joista pisteet 7/9. Viikon ottelutauko tulee nyt tarpeeseen.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 6935.

Seuraava ottelu: Tampereen Ilves pelaa seuraavan ottelunsa perjantaina 8. joulukuuta, kun Ilves isännöi paikalliskamppailua Tapparaa vastaan. Ottelu alkaa Nokia Arenalla klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi