Henri Honkala

Kahden ottelun jälkeen tappiottomana kotiavaukseensa lähtenyt Ilves tarjosi sarjataulukossa muutaman pykälän ylempänä olevan, kaksi ottelua enemmän pelanneen Pelicansin kanssa trillerimäisen ottelun. Hakametsän yleisö sai lopulta odottaa ratkaisua aina jatkoajalle asti.

Molemmat joukkueet osuvat avauserässä kertaalleen

Ottelun alku oli kuin toisinto viiden päivän takaisesta paikallisottelun alusta. Kovaa otteluun tullut Ilves luo heti ensimmäisellä minuutilla paineen Pelicans-päätyyn, mutta vierailijat kääntävät pelin suunnan vahvaan vastahyökkäykseen. Iikka Kangasniemi tarjoaa Henri Nikkaselle jo tyhjää maalia, Ilves ja maalilla torjunut Vadim Zherenko kuitenkin selvittää tämän tilanteen.

Ilves pääsi kokeilemaan kuuden minuutin pelin kohdalla ylivoimansa toimivuutta, kun Jiri Smeijkal kaataa Tuomas Salmelan keskialueella. Kapteeni Eemeli Suomi tuo pelivälineen vahvasti hyökkäysalueelle ja pakottaa Pelicans-alivoiman rikkomaan uudestaan. Kotijoukkueelle lähes puolitoistaminuuttia kahden pelaajan ylivoimaa. Les Lancasterin ylärimaa kilahtanutta laukausta lähemmäs avausmaalia Ilves-ylivoima ei kuitenkaan päässyt.

Erän ylittäessä puolivälinsä, pääsee vastaavasti vierasjoukkue Pelicans yrittämään kahden miehen ylivoimaa. Kangasniemi liukuu itsensä tekopaikkaan ja ampuu kiekon vastuttamattomasti taka-alakulmaan ja Pelicansin johtoon ajassa 11:32.

Erän loppua kohti mentäessä Ilves onnistui painamaan kiekollisen pelin koko ajan vahvemmin hyökkäyspäähän. Lopulta aivan erän lopussa kotijoukkueen peräti kahden minuutin pituisen pyörityksen jälkeen Hakametsän kotiyleisö sai haluamansa, kun kiekko pelattiin ajassa 19:16 Petri Kontiolan lapaan ja Kontiola sivaltaa pelin tasoihin.

Toinen erä vahvasti Ilves-merkkinen

Heti toisen erän alkuun Ilves onnistui luomaan kaksikin huippuluokan tekopaikkaa. Kolmannella minuutilla Joni Ikosen laukaus kimpoaa Matias Mäntykivelle jonka laukaus painuu vain hieman ohi puoliksi tyhjänä ammottavasta maalista. Jälkitilanteesta Santeri Virtanen pääsee kokeilemaan lähes vastaavalta tontilta, mutta Pelicans selviää.

Lopulta Ilves onnistuu jälleen pitkän painostuksen päätteeksi. Kiekko pelataan vasempaan siipeen Jarkko Parikalle, joka painaa terävän rannelaukauksen takayläkulmaan ajassa 29:16. Huomionarvoista maalissa oli Eemeli Suomen vahva päätypeli ja kiekollinen rohkeus. Suomen lisäksi Lancasterille tähän osumaan illan toinen syöttöpiste. Samassa ajassa Pelicans otti aikalisän.

Kotijoukkue kasvatti johtoaan nelisen minuuttia edellisestä. Maalin kuva oli jo kahdesta edellisestä osumasta tuttu. Pitkän rummutuksen jälkeen Ilves onnistuu löytämään tiloja Pelicans-puolustuksen keskeltä ja Eemeli Suomi saa käyttämänsä syötön Petri Kontiolan lavasta takaisin, ajaa tekopaikkaan ja siirtää Ilveksen ajassa 33:03 jo kahden maalin karkumatkalle.

Toisen erän edetessä jokainen Ilves-kentällinen saa painettua peliä yhä paremmin hyökkäyspäähän, ja tämä pakottaa Pelicansin rikkomaan. Ilveksen ottelun kolmas ylivoima kuivuu kuitenkin kasaan Panu Miehon napatessa kahden minuutin istunnon maalin edessä tapahtuneesta estämisestä.

Hyvin vahvasti Ilves-merkkisen toisen erän turvin kotijoukkue pääsee kuitenkin lähtemään kolmanteen erään 3-1 johtoasemasta.

Pelicans nousee kolmannessa erässä viimeisellä hetkellä tasoihin

Ennen kolmannen erän alkua Pelicans vaihtaa maalilleen Jasper Patrikaisen. Pelkästä joukkueen herättelystä tästä tuskin oli kyse, sillä ottelun maalinsuulla aloittanutta Emil Larmia ei nähty enää edes vaihtopenkillä.

Pelicans onnistuu kaventamaan pelin ajassa 42:46. Upean kuvion ja kahden poikittaissyötön jälkeen Sakke Hämäläinen pääsee maalin edestä nautiskelemaan Aleks Haataisen syötöstä pelin lukemiin 3-2.

Ottelun edestessä myös vierailija Pelicans pääsee yhä paremmin tekopaikoille. Kun kolmatta erää on pelattu kuutisen minuuttia, Pelicans pääsee nopeaan kolmella yhtä vastaan -vastahyökkäykseen. Zherenkon loistava patjatorjunta vesittää kuitenkin tämän Smeijkalin hätyyttelyn.

Kuutisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Joonas Jalvanti löytää tilaa B-pisteiden kaarien välistä, mutta Zherenkon räpylä välähtää ja hyvin torjunut maalivahti koppaa tämänkin laukauksen.

Vierilijoiden metsästäessä tasoitusmaalia, aukeaa samalla kotijoukkueelle vastahyökkäyksien mahdollisuuksia. Albin Grewe pääsee kaksikin kertaa kokeilemaan, ensin rystynosto maalin edestä kilpistyy Patrikaisen patjaan. Toisen kerran Grewe nousee laidalta ja lähettää laukauksen joka painuu vain hieman takaa leveäksi.

Paras vastaisku syntyy Joona Ikosen luistellessa puolittaiseen läpiajoon Eemeli Suomi mukanaan. Ikonen hakee syöttöä, mutta viime hetkillä oikea-aikaisesti tilanteeseen syöksynyt Henri Nikkanen katkaisee syötön.

Lopussa lahtelaisjoukkue hakee tasoitusta ilman maalivahtia. Pelicans onnistuu pitämään paineen ja pelivälineen Ilveksen alueella, ja pitkän siirtelyn ja maltilla haetun laukaisupaikan myötä Teemu Eronen tasoittaa ottelun tarkalla toimituksella ajassa 59:58.

Tiistai-illan näytelmään haetaan ratkaisua lopulta jatkoajalta. Ratkaisua ei pitkään tarvinnut odottaa. Aleks Haatanen kuljettaa kiekon vahvasti Ilves-alueelle sisään, ja Lukas Jasek laukoo rauhassa Haatasen lähettämän Zherenkon takapatjasta kimmonneen irtokiekon tyhjään maaliin.

Näin Pelicans hakee kolmannen erän nousunsa turvin yhden lisäpisteen ja voiton mukaansa Hakametsästä, Ilveksen ollessa tyytyminen yhteen pisteeseen.