3. Ilvekselle kotivoitto ja täydet pisteet Sportilta

Ilvekselle kotivoitto ja täydet pisteet Sportilta

Miia Kahila

Tampereen Ilves ja Vaasan Sport kohtasivat perjantai-iltana Nokia Arenalla. Ottelun kaksi ensimmäistä erää edettiin tasaväkisissä tunnelmissa. Ilves kuitenkin ratkaisi ottelun edukseen pitämällä johtoasemansa myös kolmannessa erässä ja tekemällä tyhjiin kaksi maalia. Ottelusta kolme pistettä Ilvekselle lukemin 4-1 (1-0, 1-1, 2-0).

Ottelun avauserästä jäi käteen vain yksi, mutta sitäkin hienompi kohokohta. Ilves-puolustaja Adam Glendening jätti vaasalaiset telineisiin ja teki esimerkilliset esityöt Juuso Könösen maaliin. Komealla vedollaan Könönen sai maalistaan myös Liiga-uransa sadannen pisteen.

Toisen erän alussa ajassa 23:43 Sport onnistui tasoittamaan ottelun Axel Holmströmin osumalla. Erässä nähtiin myös harvinaisempi hyökkäys, kun rangaistusaitiosta juuri vapautunut Jarkko Parikka ja Jérémy Grégoire pääsivät ”kahdella nollaa vastaan” haastamaan Sportin maalivahti Rasmus Reijolaa. Hyökkäys oli ilvesläisittäin onnistunut ja erätauolle siirryttiin Ilveksen 2-1 johdossa.

Päätöserässä Sportilla oli momentuminsa, mutta Ilves ratkaisi ottelun edukseen pitämällä johtoasemansa erän edetessä ja tekemällä erän lopussa maalin kahdesti tyhjiin. Onnistujina Oula Palve sekä Joona Ikonen. Lopputulos 4-1 antoi Ilvekselle täyden pistepotin kotiottelustaan.

ILLAN TILASTO: Ilta tarjosi hienon merkkipaalun, kun Ilves-kapteeni Niklas Friman pelasi 400. Liiga-ottelunsa. Onnittelut Nikke!

OTTELUN RATKAISU: Ilves pelasi tasaisesti läpi ottelun ja hyödynsi kolmannen erän johtoasemansa. Maalivahti Jonas Gunnarsson päästi kiekon selkänsä taakse ainoastaan kerran. Vaikka kokoonpanosta puuttui useampi vakikasvo, hoiti joukkueesta jokainen esimerkillisesti pinnat kotiin.

ILLAN OULA PALVE: 31 ottelua. 12 maalia. 24 syöttöä. Liigan pistepörssin kärki. Tuostanoinvaan.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 5604.

Seuraavat ottelut: Tampereen Ilves pelaa vielä kahdesti ennen joulua. Ensi viikon tiistaina 19. joulukuuta joukkue matkaa Lukon vieraaksi Raumalle, jossa ottelu alkaa klo 18:30. Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan torstaina 21. joulukuuta, kun Ilves kohtaa Porin Ässät. Ottelu alkaa Nokia Arenalla klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi