Miia Kahila

Tampereen Ilves matkusti tiistaina vierasotteluun Raumalle, jossa kohdattiin Lukko kolmatta kertaa tällä kaudella. Kahdesta edellisestä kamppailusta oli voitot jaettu tasan ja nyt oli raumalaisten aika ottaa Ilveksestä kotivoitto lukemin 3-2 (1-0, 2-1, 0-1).

Lukko aloitti ottelun vahvasti ja Ilves joutui välittömästi puolustuskannalle. Ottelun avausmaali nähtiin Lukko-lavasta ylivoimalla, kun ottelua oli pelattu 6:33. Myös Ilves sai erässä sekä ylivoimansa että maalipaikkansa, mutta ensimmäisen erän jälkeen koppiin poistuttiin tilanteessa 1-0.

Toisen erän alussa Ilves pääsi hienosti pelin päälle ja ajassa 24:48 Samuli Ratinen vetää ja Petr Kodýtek ohjaa kauden 14. maalinsa Lukko-vahti Daniel Lebedeffin selän taakse. Ottelun tasatilanne ei ehtinyt kauaa vanhentua, kun Lukko iski jälleen kiekon Jonas Gunnarssonin vartioimaan Ilves-maaliin ja Lukko oli toistamiseen yhden maalin karussa. Raumalaisten johto kasvoi ajassa 32:55, kun Lukko meni ottelussa jo 3-1 johtoon.

Kolmannen erän alussa Ilvekselle tuli tuhannen taalan paikka, kun Lukko sai kaksi rangaistusta minuutin välein ja pelattavaksi tuli minuutin verran ”viiskolmosta”. Kavennus saatiin kuin saatiinkin aikaan ”viiskolmosen” jälkimainingeista ja ylivoimamaalin tekijäksi merkattiin Eemeli Suomi. Kun tasoitusta ei erän aikana saatu ja Lukko otti ajassa 56:43 rangaistuksen, oli Ilveksen aika kutsua maalivahti Jonas Gunnarsson vaihtoaitioon. Enempää maaleja ei Raumalla nähty, joten Lukolle kotivoitto lukemin 3-2.

ILLAN TILASTO: Adam Glendening kirjautti itselleen tänään syöttöpisteen ja peliajan 24:28 urakoineen puolustajan pisteputki on nyt yhdentoista ottelun mittainen.

OTTELUN RATKAISU: Erikoistilanteet. Ylivoimaa oli tarjolla reilusti ja tilanteista onnistuttiin 1/6.

Seuraava ottelu: Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan torstaina 21. joulukuuta, kun Ilves kohtaa Nokia Arenalla Porin Ässät. Ottelu alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi