3. Ilvekselle tyylipuhdas voitto Liigakauden avausottelusta

Ilvekselle tyylipuhdas voitto Liigakauden avausottelusta

Henri Honkala

Ilveksen taival tämän kauden Liigassa sai hienon alun keskiviikko-illan näytelmässä Porin Ässiä vastaan. 3-0-voitossa isoa osaa näyttelivät erikoistilanteet, sekä nollapelin pitänyt Marek Langhamer.

Ottelun alusta osattiin ennakoida energistä, ja sitä matsin alku olikin. Eetu Tuulola kilauttaa heti ensimmäisellä minuutilla hyökkäyspään aloituksen jälkeen tolppaan – toisessa päässä Marek Langhamer venyttää ensin Joachim Rohdinille maalin edustaan pompineen kiekon eteen varusteitaan, ja heti perään Tsekkivahti nollaa Alexander Ruuttun.

Ensimmäinen tilastomerkintä tulee Ilvekselle joukkuerangaistuksen muodossa erän puolessa välissä, kun kotijoukkueella on liikaa kenttäpelaajia kentällä. Puntit tasoittuivat kuitenkin lähes heti. Joona Ikosen röyhkeä haasto alivoimalla tuottaa koukkaamisrangaistuksen. Tasavajaalla kaksikko Suomi-Kontiola juonii muutaman tekopaikan, muttei palkintoa vielä. Vielä erän lopulla tarjoutuu ylivoima-mahdollisuus. Tämä mahdollisuus käytetään ja Ilveksen liigakauden ensimmäisen maalin iskee Joona Ikonen Eemeli Suomen hyvästä poikittaissyötöstä. Hyvässä vireessä olevalle Ikoselle kauden ensimmäinen maali ajassa 15:19, ja koko Ilvekselle varmasti vapauttavaa saada onnistuminen heti kauden alkuun ja ylivoimalla. Enempää tilastomerkintöjä ensimmäisessä erässä ei tule, ja erätauolle siirrytään Ilveksen 1-0 johdosta.

Joona Ikonen ja ylähylly

Ilves tuplaa johtonsa

Toisessa erässä vierasjoukkue Ässät pystyi pysymään pelivälineessä paremmin kiinni. Tätä edesauttoi Ilveksen ottelun kolmas kaksiminuuttinen, mutta kotijoukkue jatkoi hyviä otteita alivoimalla. Muutenkin Ilves pystyi puolustamaan oman alueensa keskustaa vahvasti, eikä Ässät päässyt aivan ykkösluokan sektoreille. Loput hoiti maalissa hyvin esiintynyt Marek Langhamer.

Ilves saa vielä erän loppupuolella hyvän pyörityksen hyökkäyspäähän. Myllytys päättyy Jyrki Jokipakan laukaukseen, johon Ässä-vahti Niklas Rubin saa vain vaivoin hartiasuojaa väliin. Seuraavaa laukausta ei pysty enää Rubinkaan selvittämään, kun Eetu Tuulola napauttaa ensimmäisen liigaosumansa Ilveksen paidassa maalin ylähyllylle. Syöttöpisteet tähän osumaan Balazs Sebokille ja Santeri Virtaselle.

Ylivoima toimii

Kolmannessa erässä Ilves pääsi toistamiseen kokeilemaan ylivoiman toimivuutta Jesse Joensuun mailan kolahtaessa Les Lancasteria kupoliin. Lancaster näytti onneksi selviävän tilanteesta säikähdyksellä, Joensuulle 2+2 minuuttia. Kauaa ei ylivoima ehtinyt vanhentua kun Petri Kontiola tavoittelee maalin edustalla päivystävää Eetu Tuulolaa. Kova syöttö kimpoaa suoraan Ässä-puolustajan kautta maaliin ja Ilves siirtyy ylivoimamaalilla ajassa 45:19 jo 3-0 johtoon. Tuulolalle ja Matias Mäntykivelle syöttöpisteet tähän osumaan.

3-0 -osuma vei isointa terää Ässien takaa-ajosta, mutta kolmannen erän puolivälissä Ilves saa samassa ajassa kaksi rangaistusta. Ensin Dominik Masinille kahden minuutin rangaistus pelaamisesta ilman kypärää, ja heti perään Tikalle pelin viivyttämisestä aloitustilanteessa. Ilveksen alivoima uhrautui kiekon eteen, ja onnistui tappamaan tämän kahden pelaajan alivoiman. Viimeistään tämän jälkeen Ässien kiri saatii tylsytettyä, ja loppuaika jäi kosmeettiseksi. Ässät haki vielä lopussa ilman maalivahtia kavennusta, mutta toisessa päässä Langhamerin kuparinen pysyi ja loppulukemat Nokia Arenan valotaululla viiden ja puolen tuhannen katsojan edessä näyttivät kotijoukkueen voittoa 3-0.

OTTELUN RATKAISUT:
Ilves onnistui omilla ylivoimillaan iskemään kaksi maalia, ja vastaavasti tappamaan kolmannessa erässä Ässien kahden minuutin kahden pelaajan ylivoiman.

ILVEKSEN PARHAAT:
Joona Ikonen jatkoi hyviä otteitaan. Avausmaali ylivoimalla, haastoi Ässä-puolustusta ja hankki yhden jäähyn alivoimalla. Eetu Tuulola iski tehot 1+1. Maalilla Marek Langhamer nappasi kauden avausottelusta nollapelin 20 torjunnalla.