1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves hävisi Pallokerholle Hämeenlinnassa

Ilves hävisi Pallokerholle Hämeenlinnassa

Milla Mettiäinen

Kahden vierasottelun viikko huipentui Hämeenlinnan Pallokerhon vieraana. Ottelu oli alusta alkaen kovatempoinen, mutta Ilves ei tänään pysynyt vauhdissa mukana, ja ottelu päättyi 5-1 tappioon.

Vauhdikas ensimmäinen erä aiheuttaa yhden maalin takamatkan

Eilen Jukureille 6-0 hävinnyt HPK tuli kohtaamiseen kovasti sisuuntuneena. Zherenko otti erän alussa useampia räpylätorjuntoja, ja Ilveksen hyökkäykset olivat lyhyitä. Suoraviivaiset poikittaissyötöt muun muassa Kontiolan lavasta käänsivät painetta hyökkäyspäähän. Joona Ikosen ja kapteeni Eemeli Suomen johdolla päästiin yrittämään näppärin syöttökuvioin maalia, ja Joonas Odenin syöttö maalin edustalle maalin takaa oli ehdottomasti erän alun upeimpia maalipaikkoja. Antti Saarela pääsi jalalla vapaaseen vetopaikkaan, mutta Ilvestä kausilla 2016–2018 edustanut Arto Laatikainen oli vahvempi HPK:n puolustuksessa.

Erän ensimmäinen puolisko oli kovatempoinen, ja Ilveshyökkäykset oli sykkeitä nostattavia. Niin Miro Nalli, Jarkko Parikka, kuin Eemeli Suomikin pääsivät vetopaikoille. Pallokerhon hyökkäykset saatiin katkottua, ja nopeat käännöt mahdollistivat terävät Ilves-hyökkäykset.

Patrick Harper otti illan ensimmäisen rangaistuksen koukatessaan Tuomas Salmelaa. Ilves-ylivoima nähtiin erän kymmenennen minuutin kohdalla. Ylivoimahyökkäyksen käynnistyminen tapahtui hitaanpuoleisesti, eikä ylivoimaedusta saatu kaivattua hyötyä irti

Aaltoilevaa peliä oli myös erän loppupuoli, ja Ilves puolusti vahvasti. Simon Johansson blokkasi yhden laukauksen pohkeellaan, eikä Ilves-puolustuksen keskelle päässyt juurikaan murtautumaan. HPK:n laukausyritykset pakotettiin kauas. Zherenko otti useamman torjunnan maskin takaa.

HPK:n Michael Joly pääsi irtautumaan läpiajoon, ja ujutti kiekon Zherenkon patjan alta maaliin. Maalin syöttäjiksi merkittiin Ryan Johnston ja Tommi Tikka. Erän lopussa nähtiin vielä Ikosen, Elorinteen ja Miehon vetopaikat, mutta erätauolle siirryttiin kotijoukkueen 1-0 johtoasemassa.

HPK karkaa kolmen maalin johtoon

Antti Saarelan jättö Les Lancasterille hyökkäysalueella johti blokattuun laukaukseen heti erän alussa. Ilves-hyökkäys lähti käyntiin, ja vaikutti vahvasti siltä, että Ilves oli tullut erään valmiimpana, kuin mitä ensimmäiseen. Nähtiin niin Nick Baptisten laukaus, kuin Joni Ikosen ja Miro Nallin nousu maalille. Matias Mäntykivi pääsi ensin kokeilemaan itse, ja seuraavaksi tämä tarjoili kiekon Eemeli Suomelle mainioon paikkaan maalin edustalle. Samassa tilanteessa HPK nappasi toisen rangaistuksensa Ruokosen korkean mailan osuessa Mäntykiveen.

Ylivoimalla Lancasterin syöttö Kontiolalle vasempaan laitaan ja tästä syntynyt veto kolahti tolppaan. Hieman epäonnistuneen hyökkäyskuvion jälkeen Petri Kontiola pääsi nostamaan kiekon vapaana hyökkäysalueelle, ja kolme-yksi hyökkäys Baptisten ja Suomen kanssa johti pienen jättösyötön myötä kapteeni Suomen ylivoimamaaliin. Ilves nousi 1-1 tasatilanteeseen.

Puolustajat Parikka ja Lööf loivat maalipaikkoja viivan tuntumasta. Ikosen, Nallin ja Suomen vetopaikat pitivät Ilveksen hyökkäyksiä yllä, ja Eetu Päkkilän syöttö maalin eteen oikeaan kulmaan Odenille tuotti vaarallisen maalipaikan. Leo Lööf veti viivasta, ja paine pysyi HPK:n alueella. Kontiola viritteli syötöllään paikkaa maalin edustalle Panu Mieholle. Mäntykivi kamppaili itselleen tilan maalin eteen, ja myös Suomi ja Salmela pääsivät vetopaikoille. HPK pääsi hyökkäämään kahdella yhtä vastaan, ja vaikka Lööf heittäytyi jään pintaan, sai HPK poikittaiskiekon perille. Zherenko taipui kuitenkin vielä kiekon eteen.

Huolimatta kovasta Ilvespaineesta, pääsi HPK nousemaan 2-1 johtoon, kun Henri Kanninen vasemmasta laidasta veti jäätä pitkin, josta kiekko liukui ohi Zherenkon.

Simon Johansson laukoi ja paine siirtyi jälleen HPK päätyyn. Tänään iskussa ollut Eemeli Suomi veti ylärimaan.

Vasemmasta laidasta siniviivalta Arto Laatikainen sivalsi lämärin Zherenkon taa, ja HPK siirtyi 3-1 johtoon. Syöttäjinä Miro Ruokonen ja Ryan Johnston.

Joonas Oden sai estämisrangaistuksen HPK maalilla. Alivoimalla ei kauaa aikaa vietetty, kun HPK:n ohiveto aloitusvoitosta, ja uusi yritys vasemmasta kulmasta uppoaa jälleen jäätä pitkin Zherenkon taa.

Erätauolle siirrytään 4-1 tappioasemassa.

Pelin kuva ei muutu kolmannessa erässä

Kolmas erä alkoi päästä päähän hyökkäyksillä, ja suoraviivaiset laukaukset nähtiin sekä Lancasterin, Baptisten että Lööfinkin lavoista. Salmelan veto ja siitä Ikosen ohjaus maalille oli tulokseton valonpilkahdus.

Tommi Tikka pääsi Arttu Pellin vedosta tulleeseen reboundkiekkoon, ja pisti kiekon liki tyhjiin vasemmalta puolelta. HPK kasvattaa eroa 5-1 johtoon.

Nick Baptisten poikkisyöttö aivan maalin edestä Miro Nallille luo uskomattoman paikan, mutta kiekko epäonnekkaasti pomppi verkon väärälle puolelle. Lööfin veto, Miehon nousu ja pieni kahnaus Salmelan toimesta HPK maalin takana johtivat paineeseen HPK päädyssä. Kontiolan ja Saarelan johdolla pyöritettiin hyökkäystä, ja vastahyökkäykseen HPK pelaaja pääsi irtautumaan yksin läpi. Jättö taakse, ja laukaus näytti liki varmalta vastustajan maalilta, mutta Zherenko nappasi huiman pelastuksen.

Erän loppupuoliskolla nähtiin hyökkäyksiä kumpaankin päähän, mutta erityisiä maalipaikkoja ei nähty. Joona Ikonen pääsi vasenta kaistaa pitkin nousemaan kiekon kanssa. Ilves joutui alivoimalle, kun kolme viimeistä peliminuuttia oli jäljellä. HPK hyökkäyksen jälkitilanne johti Tuomas Salmelan väkivaltaisuusrangaistukseen, tämän tuupatessa HPK:n pelaajan nurin maalin edessä. Alivoimasta selviydyttiin maaleitta, ja Kontiola pääsi vielä rakentamaan hyökkäystä.

Ottelu päättyy Ilveksen 5-1 tappioon.

Ilves announced eight contract extensions
Kaataako Ilves Kärpät toistamiseen viikon sisällä?
UUTISET