3. Ilves iski kiinni runkosarjan kärkisijaan voitolla Pelicansista

Ilves iski kiinni runkosarjan kärkisijaan voitolla Pelicansista

Milla Mettiäinen

Ilves nousi jaetulle ykköspaikalle sarjataulukossa 4-2-voitolla Lahden Pelicansista. Kamppailuvahva peli oli hyvinkin puolustusvoittoinen, mutta maalipaikat pystyttiin hyödyntämään. Ilveksen maaleista vastasivat Eetu Päkkilä, Matias Mäntykivi, Tommi Tikka, sekä Jyrki Jokipakka.

Osumatarkkuutta löytyi ensimmäisessä erässä

Ilves matkasi lauantaina Lahden Pelicansin vieraaksi. Isku Areenassa ottelu käynnistyi hieman tunnustellen, jokseenkin Ilves-puolustuksessa pyörien. Ilves sai erän alulla joitakin teräviä hyökkäyksiä aikaan, mm. Tikan ja Lööfin toimesta.

Ilves antoi voimannäytteen kamppailupelaamisesta, kun kulmatilanne Pelicans-päädyssä oli Kontiolan ja Haapalan ylivoimaa. Kontiola pystyi antamaan kelpo syötön maalinedustalle Eetu Päkkilälle, joka laukoi kiekon komeasti maalin oikeaan ylänurkkaan. Ilves siirtyi 1–0-johtoon ajassa 7:13.

Ilveksen toinenkin osuma vaati kulmakamppailun voittoa, sillä Santeri Virtanen kaivoi kiekon kulmasta, antoi lyhyen syötön Koskirannalle, joka jatkoi Mäntykivelle. Kolme potkua ja liuku keskelle, ranteet lukkoon ja kiekko jälleen Pelicans-maalissa. Ilves siirtyi 2–0-johtoasemaan.

Henrik Haapala tölväistiin laitaan, josta Pelicansille alivoimaa Elias Vilenin kiinnipitämisrangaistuksen myötä. Kontiola pelasi syöttämällä Ikoselle liki tyhjän maalipaikan, mutta ainakin toistaiseksi ylivoimamaali antoi odottaa itseään. Momentum pysyi Ilveksellä, ja Pelicans-puolustus oli aika mankelissa.

Erän viimeisillä minuuteilla Ilves sai enimmäkseen puolustaa. Pelicansin kavennusmaalissa puolustus oli melko köysissä, sillä kiekko kimposi Leevi Tukiaisen kropasta korkeassa kaaressa Langhamerin selän taa siten, ettei juuri mitään ollut tehtävissä. Ottelu kaventui lukemiin 1-2.

Matias Mäntykivi sai Ilveksen vaihtoaition edessä rangaistuksen päähän kohdistuneesta taklauksen vielä erän toiseksi viimeisellä peliminuutilla. Ilves ajautui illan ensimmäiselle alivoimalle. Pelicans pyöritti kovasti ylivoimaa, mutta 56 sekuntia jäi vielä alivoimaa kärsittäväksi toisen erän alkuun.

Kuva: Tomi Natri / Pelicans

Suvantovaihe toisessa erässä

Toisen erän alun alivoima kului kellosta vailla osumia. Erän alkupuoliskolla Pelicans oli selvästi tehokkaampi maalipaikkojen luonnissa. Ilves sai joitakin vetopaikkoja, mutta Pelicans hallitsi tilannetta.

Ilves pääsi ylivoimalle, kun Anton Mylläri kamppasi Petri Kontiolan. Kauaa ei ehtinyt Ilveksen ylivoimaa kulua, kun Bryggman kamppasi vielä Henrik Haapalan, ottaen Pelicansille toisen jäähyn. Ilveksellä oli 1:14 minuuttia kahden miehen ylivoima-aikaa. Lancasterin laukauksen jälkitilanne johti pieneen kahakkaan lahtelaisten maalin edustalla. Tilanteesta tuomittiin väkivaltaisuusrangaistuksia Eemeli Suomelle ja Teemu Eroselle. Tommi Tikka iski Ilveksen kolmannen osuman komean syöttömyllyn päätteeksi maalin edestä kahden miehen ylivoimalla. Maalin syöttäjinä nähtiin Les Lancaster ja Joona Ikonen. Yhden miehen ylivoimaa jäi maalin jälkeen vielä vajaa minuutti pelattavaksi. Ilves pääsi ylivoimien myötä paremmin peliin taas mukaan. Erä päättyi Ilveksen 3-1-johtoasemassa.

Ilves varmistaa voiton kolmannessa

Ilves tuli kolmanteen erään kovalla karvausvaihteella. Pelicans pääsi ylivoimalle, kun Eetu Päkkilä sai kaksiminuuttisen kampituksesta. Marek Langhamer sai venyä kiekon tielle toden teolla, mutta alivoima piti. Hyvin pian tämän jäähyn päätyttyä Ilves ajautui seuraavalle alivoimalle, kun Matias Mäntykivi otti illan toisen rangaistuksensa kiinnipitämisestä. Enää ei alivoima kestänyt takaiskuitta, kun Aatu Jämsen oli aivan vapaana maalin edessä, mihin sai kiekon kulmakamppailusta. Ottelu 3–2-lukemissa.

Pelicansilla oli tietenkin kova yritys hakea tasoitusmaalia tästä eteenpäin. Ilves ei juurikaan hyökkäämään kerennyt, mutta lahtelaisten laukauksetkaan eivät oikeastaan liioin maalia kohti menneet.

Pelicans otti aikalisän, kun peliaikaa oli pari minuuttia jäljellä. Maalivahti jäi näiltä sijoilta vaihtoon, ja Pelicans haki tasoitusta kuudella kenttäpelaajalla. Ilves pystyi pitkälti katkomaan Pelicansin hyökkäysviritykset, ja Jyrki Jokipakka iski tyhjään rysään vieden Ilveksen 4–2-johtoon. Maalivahti palasi luukulle. Pelicansille tarjottiin vielä ottelun loppuun huimat kaksi sekuntia ylivoimaa, kun Jokipakka otti jäähyn poikittaisesta mailasta.

Ottelu päättyi Ilveksen 4–2-voittoon.

Ottelun ratkaisut

Ilves aloitti ottelun vahvasti takomalla pari maalia ja pystyi puolustamaan Pelicansin pitkäkestoisen paineen pois.