3. Ilves joulun viettoon kotivoitolla KooKoosta

Ilves joulun viettoon kotivoitolla KooKoosta

Henri Honkala

Ilves ylitti runkosarjan puolivälin krouvinsa tiistaina kotona KooKoota vastaan, ja siirtyi samalla voitolla joulun viettoon. Jakub Malek torjui 24 kiekkoa, ja omissa paikoissaan tehokas kotijoukkue nappasi täydet sarjapisteet maalein 5-1 Ilves-juniori Nemo Pajulan tukiottelussa.

Nemo Pajula pudottaa avauskiekon

Ennen ottelua saatiin todistaa koskettavaa hetkeä, kun vakavasti loukkaantunut Ilveksen U18-pelaaja Nemo Pajula pudotti avauskiekon joukkuekavereidensä tukemana. Yli seura- ja lajirajojen huomiota ja tukea saanut tilanne oli samalla myös muistutus elämän oikeasti tärkeistä asioista.

Itse ottelussa ensimmäistä maalia ei tarvitse pitkään odotella; Joona Ikonen pelaa vauhtiin Eemeli Suomelle, jonka loistava rystylätty tavoittaa takakulmalta Balazs Sebokin. Sentteri viimeistelee Ilveksen johtoon kolmen ja puolen minuutin pelin jälkeen.

Ilves saa maalista lisää puhtia ja seuraavassa vaihdossa Petri Kontiolalla on loistava tekopaikka maalin edessä. Dominik Masin pääsee vielä kokeilemaan irtokiekosta, mutta verkkoon asti kiekko ei päädy.

Ilveksen maalin suulla Jakub Malekin ensimmäinen torjunta on hyvä venytys Eero Teräväisen viivanousuun. KooKoo sai pientä otetta erän ylittäessä puolivälin. Sen korkea karvaus tuotti muutaman riiston syvällä Ilveksen puolustusalueella, ja nämä riistot konkretisoitui tekopaikkoihin. Jakub Malekia näistä tekopaikoista ei kuitenkaan yllätetä. Vauhdikas ja tasainen avauserä päättyy Ilveksen 1-0 lukemista. Malekille neljä torjuntaa – virkaveli Oskari Setänen koppasi viisi kiekkoa.

Ylivoima toimittaa

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne syntyi kun toista erää oli pelattu parin minuutin verran. Jyrki Jokipakka kampituksesta boksiin ja vierasjoukkue KooKoo ylivoimalle. Joona Ikosen vahva peli alivoimalla söi tarpeeksi sekunteja ja Ilves selvisi tästä alivoimasta ilman takaiskuja. Seuraavaksi ylivoimaansa pääsi kokeilemaan kotijoukkue Ilves. Aivan ylivoiman lopulla kiekko saadaan maaliin asti, mutta tätä osumaa käytiin tarkastamassa videolta KooKoo-pääkäskijä Olli Salon haastettua osuman. Kiekko viedään tarkistuksen jälkeen keskelle ja Ilves siirtyy 2-0 johtoon.

Epäonnistuneen haaston johdosta Ilves jälleen ylivoimalle. Tällä ylivoimalla paras tekopaikka pedataan Joona Ikoselle, mutta tämän laukauksen Oskari Setänen nollaa upealla venytyksellä.

Jäähyily jatkui molempien joukkueiden toimesta, kun ensin Ilvekselle vihellettiin rangaistus, ja minuutin päästä mentiin jo tasavajaalla. Tasavajaalla ei vielä osumaa, mutta Ilveksen tultua täysilukuiseksi helähtää. Matias Mäntykiven upea alueelle tulo tuottaa tilaa jäähyaitiosta päässeelle Ikoselle, ja suoraan Mäntykiven poikkisyötöstä lähtenyt laukaus painuu verkkoon ajassa 33:35. Kakkossyöttö osumaan Kevin Czuczmanille. Näistä lukemista lähdettiin myös ottelun toiselle erätauolle.

Jakub Malek oli tänään vakuuttava. Kuva: Anssi Takala

Jokipakka lyö loppulukemat

KooKoo pyrki saamaan kirinpoikasta aikaan kolmannessa erässä, mutta Ilves puolusti vahvasti. Se pääsi myös muutamille tekopaikoille. Eetu Tuulola kilauttaa tolppaan – lukemat pysyvät muuttumattomina. Seuraavassa kolmosketjun vaihdossa kuitenkin helähtää. Mäntykivi tavoittelee Tuulolaa maalin edestä, josta kiekko päätyy b-pisteen kaarelle. Czuczman painaa tämän kiekon takayläkulmaan ajassa 51:44.

Vierasjoukkue KooKoo saa kuparisen rikki lopulta nelisen minuuttia ennen päätössummeria, kun Miska Siikonen runnoo kiekon ohi hyvän ottelun pelanneen Malekin. Ottelun loppulukemat lyö kuitenkin Jyrki Jokipakka 12 sekuntia ennen loppua, ja Ilves siirtyy joulun viettoon tyylikkäällä kotivoitolla 5-1. Samalla Ilveksen runkosarja on puolessa välissä – 30 ottelun jälkeen sarjapisteitä on kasassa 56.

Ottelun ratkaisut:
Ilves oli tänään jälleen vastustajaansa tehokkaampi maalipaikoissa. Nopea avausmaali edesauttoi rentoutta pelissä. Toisen erän kaksi ylivoimamaalia vei kotijoukkueen karkumatkalle, josta se ei enää suostunut luopumaan.