Henri Honkala

Ilves matkasi Poriin hakemaan neljättä perättäistä voittoaan lähes tuhatpäinen kannattajaryhmä tukenaan. Itse ottelussa se joutui taipumaan lopulta kotijoukkue Ässille maalein 2-0.

Avauserässä yksi osuma

Yleisö loi alusta asti oman panoksensa illan otteluun, joka alkoi hyvinkin sähköisenä. Kakkoskentälliseen nostettu Samu Bau löytää loistavalla syötöllä Aku Rädyn, joka pääsee nokikkain Ässä-vahti Niklas Rubinin kanssa. Rubinin hieno venytys riittää ja lukemat pysyvät muuttumattomina. Lisää sähköä otteluun tuli vain puoli minuuttia tästä. Toisessa päässä Aleksi Laakso toimittaa pelivälineen maalille, josta sen lapioi lopulta verkon perukoille Ässien hyökkääjä Lenni Hämeenaho ajassa 01:36.

Enempää tilastomerkintöjä ei enää avauserässä nähdäkkään. Muutama tekopaikka syntyy molemmille joukkueille, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu toimitettua. Ilves pysyi kiekolla kotijoukkuetta hieman pidempiä aikoja, vaikkakin torjunnat avauserässä menivät tasan Ilveksen Jakub Malekin ja Ässien Rubinin kesken.

Ässät tuplaa johtonsa

Tunnelma sähköistyy entisestään toisen erän alussa. Jani Nyman ajaa vahvasti hyökkäysalueen keskustaan ja laukoo. Rubin nappaa tämän kiekon, mutta sen jälkeen alkavat paritkin pystypainit. Lopputuloksena molemmille joukkueille rangaistukset, joten joukkueet jatkoivat täysilukuisina. Hetken päästä kuitenkin Ilvekselle kahden minuutin rangaistus kiinnipitämisestä, ja Ässät ensimmäistä kertaa ottelussa ylivoimalle. Vierasyleisön tuella ja muutamalla blokilla Ilves selvittää kunnialla tämän alivoiman.

Les Lancasterilla on oiva tekopaikka erän toisella puoliskolla. Ilves saakin Kontiolan kentällisen johdolla pidemmän pyörityksen aikaan – ei vielä palkintoa.

Ässien illan toinen ylivoima näkee päivänvalonsa vielä erän 15. minuutilla, kun Tommi Tikalle vihelletään poikittaisesta mailasta jäähy. Ylivoima on jo kuivumassa kasaan, kunnes aivan ylivoiman viimeisillä sekunteilla Derek Barach räväyttää kiekon maaliin ja Ässät kahden maalin karkumatkalle.

Ilves saa oman mahdollisuutensa pyörittää ylivoimaa käytännössä erän viimeiset minuutit. Ylivoima pyörii ja laukauksia satelee, mutta maaliin asti kiekko ei suostu menemään. Toisessakin erässä torjunnat tasataan – molemmilla maalivahdeilla seistemän koppia.

Ilves hakee kavennusta

Kolmannen erän alkuun Jakub Malek pitää Ilveksen pelissä vielä mukana, kun hän nollaa maalin eteen yksin unohtuneen Joachim Rohdinin. Jälkipeleistä Rohdinille annetaan rangaistus väkivaltaisuudesta, ja Ilves saa illan toisen ylivoimansa. Kuparinen ei rikkoudu vieläkään.

Ilveksellä on omat tekopaikkansa kavennukselle, mutta pitkät pyöritykset eivät konkretisoidu maalin muodossa. Se hakee lopussa vielä vimmatusti tasoitusta ilman maalivahtia – tuloksetta. Ässät nappaa hienon yleisön edessä voiton maalein 2-0.

Ottelun ratkaisut:

Ässien maalivahti Niklas Rubin nappasi nollapelin 29 torjunnalla. Ilveksellä oli omat tekopaikkansa, mutta tehokkuudessa oli parantamisen varaa. Lenni Hämeenaho iski alkusoinnut ottelulle jo toisella peliminuutilla.

Ilveksen parhaat:

Ilveksen kannattajia oli saapunut arvioiden mukaan Porin Isomäkeen peräti tuhat. Läpi ottelun joukkueelle tukea ja kannustusta antaneesta kannattajalaumasta illan lopputulos ei tänäänkään jäänyt kiinni.

Kuva: Aarno Vuorinen / Ilves.com