1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves julkisti valmennusryhmänsä ja pelaajasopimuksia

Ilves julkisti valmennusryhmänsä ja pelaajasopimuksia

Ilves-Hockey Oy

Marko Ojanen, 46, ja Pasi Saarinen, 42, liittyvät Ilveksen liigajoukkueen valmennusryhmään 1+1-vuotisilla sopimuksilla. Uusina pelaajina Ilvekseen siirtyvät hyökkääjät Taavi Vartiainen, 25, ja Joni Ikonen, 20, sekä puolustaja Santeri Airola, 19. Vartiaisen ja Airolan sopimukset ovat 2+1-vuotiset ja Ikosen kaksivuotinen.

Ilveksen liigajoukkueen uuden valmennusryhmän muodostavat päävalmentaja Jouko Myrrä, 51, apuvalmentajat Marko Ojanen ja Pasi Saarinen, maalivahtivalmentaja Markus Korhonen, 44, sekä fysiikkavalmentaja Juha Koskela, 45. Joukkueenjohtajana toimii Timo Peltomaa, 51.

Paikallisvastustajan riveistä Ilvekseen siirtyvä Marko Ojanen aloitti valmennusuransa Tapparan C-nuorissa kaudella 2008-2009. Seuran Liiga-joukkueessa hän toimi apuvalmentajana yhdeksällä kaudella saavuttaen Suomen mestaruuden ja neljä SM-hopeaa. Kaudella 2016-2017 Ojanen työskenteli Tapparassa junioritoiminnan urheilukoordinaattorina, minkä lisäksi hän on toiminut Suomen nuorisomaajoukkueissa apuvalmentajana ja vuosina 2015-2017 A-maajoukkueen videovalmentajana. Pelaajana Ojasen tilille kertyi pudotuspelit mukaan luettuna 763 Liiga-ottelua, alle 20-vuotiaiden MM-pronssi, Suomen mestaruus ja kaksi SM-hopeaa.

– Tunnemme hyvin Marko Ojasen työmoraalin, jolla hän paneutuu valmentamiseen liittyviin asioihin niin jää- ja oheisharjoittelussa kuin yksilöiden valmentamisessakin. Markolla on pitkä kokemus ja selkeät vahvuutensa apuvalmentajana toimimisessa, ja yksilöiden kehittämisen saralla hän on vastannut monien suomalaisten pelaajien valmentamisesta myös omalla ajallaan. Hän oli ykkösvaihtoehtomme tähän rooliin, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että saimme tehtävään haluamamme henkilön, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

Ilveksen B-nuorten päävalmentajan paikalta liigajoukkueen valmennusryhmään siirtyvän Pasi Saarisen valmennusura alkoi kaudella 2012-2013 Mestiksessä Lempäälän Kisan apuvalmentajana. Seuraavan kauden aikana hän siirtyi päävalmentajaksi Suomi-sarja-joukkue Nokian Pyryyn, jossa hän jatkoi tehtävässään myös kauden 2014-2015. Ilveksen A-nuorten valmennusryhmässä Saarinen aloitti kaudella 2015-2016, jolloin Ilves voitti A-nuorten Suomen mestaruuden. Toimittuaan A-nuorten apuvalmentajana kolmen kauden ajan Saarinen siirtyi päävalmentajaksi Ilveksen B-nuoriin, joita hän valmensi kahdella viime kaudella. Peliuransa aikana Saarinen pelasi pudotuspelit mukaan luettuna 538 Liiga-ottelua saavuttaen Suomen mestaruuden ohella SM-hopeaa ja -pronssia.

– Pasi Saarinen tuo liigajoukkueemme valmennusryhmään oman erikoisosaamisensa. On hienoa, että olemme pystyneet kasvattamaan seuramme sisältä uuden liigavalmentajan ja tuomaan hänet tälle tasolle, kommentoi Koskela.

– Liigajoukkueemme valmennusryhmä on nyt kasassa, ja olemme siihen erittäin tyytyväisiä. Jokaisella valmentajalla on selkeät vahvuusalueensa, ja he täydentävät toisiaan hienosti muodostaen vahvan kokonaisuuden.

A-nuorten valmennusryhmä

Ilveksen A-nuorten päävalmentajana toimii kahdella seuraavalla kaudella Miikka Kuusela, 43, jonka sopimus julkistettiin joulukuussa. Kuuselan johtamaan valmennusryhmään liittyvät Juha Selin, 41, ja Tomi Pettinen, 42, sekä maalivahtivalmentaja Roope Antila, 26. Kolmikon sopimukset ovat vuoden mittaiset, ja Pettisen sopimus sisältää myös option seuraavasta kaudesta.

Juha Selin on työskennellyt neljällä edellisellä kaudella Miikka Kuuselan apuvalmentajana LeKissä ja KOOVEE:ssa. Peliurallaan NHL:ssä asti pelannut Tomi Pettinen toimi viisi viime kautta Ilveksen C-nuorten päävalmentajana ja Roope Antila kolme kautta B-nuorten maalivahtivalmentajana.

– Olemme hyvin tyytyväisiä myös A-nuortemme valmentajanelikkoon, jonka sisällä jokaisella valmentajalla on omat erikoisosaamisalueensa. Ryhmässä on kokemusta korkealta tasolta niin valmentaja- kuin pelaajapuoleltakin, toteaa Timo Koskela.

Uudet pelaajat ja jatkosopimukset

187-senttinen, 91-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova hyökkääjä Taavi Vartiainen on Lahden Pelicansin kasvatti, joka nousi seuran liigajoukkueeseen kaudella 2014-2015. Vartiainen on pelannut Liigassa 271 runkosarjaottelua tehoilla 20+33=53. Kuluneella kaudella 25-vuotias hyökkääjä teki 42 ottelussa pisteet 0+6=6 ja toissa kaudella 58 ottelussa 11+8=19.

– Halusimme joukkueeseemme lisää kokoa ja voimaa maalineduskamppailuihin sekä hyökkäyspeliimme. Saamme Taavi Vartiaisesta kova-asenteisen joukkuepelaajan, jonka vahvuuksiin lukeutuvat myös alivoimapelaaminen ja laukausten blokkaaminen, kommentoi urheilujohtaja Timo Koskela.

KalPasta Ilvekseen siirtyvä 20-vuotias keskushyökkääjä Joni Ikonen on nuoresta iästään huolimatta pelannut kahden kauden ajan ulkomaillakin. Espoolaisen kiekkokoulun kasvatti edusti kausina 2015-2017 ruotsalaista Frölunda HC:tä, jonka riveissä hän voitti ensimmäisellä kaudellaan alle 18-vuotiaiden sarjan mestaruuden ja toisella hopeaa. Seuran juniorijoukkueissa kovia tehoja iskenyt Ikonen sai jälkimmäisellä kaudella tililleen Frölundan edustusjoukkueessakin kymmenen Ruotsin pääsarjaottelua ja kolme Mestareiden liigan ottelua. 17-vuotiaana aikuisten sarjoissa ensiesiintymisensä tehnyt Ikonen voitti kaudella 2016-2017 myös alle 18-vuotiaiden MM-hopeaa ja CHL:n mestaruuden. Montréal Canadiens varasi hyökkääjän vuoden 2017 NHL-varaustilaisuuden toisella kierroksella vuoronumerolla 58.

Kaudeksi 2017-2018 Ikonen siirtyi Frölundasta lainalle KalPaan, jonka riveissä hän teki ensimmäisellä liigakaudellaan 52 runkosarjaottelussa tehot 4+10=14 ja neljässä CHL-ottelussa 1+2=3. Alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa Ikonen merkkautti viidessä ottelussa pisteet 1+1=2. Kaksi seuraavaakin kautta KalPassa jatkanut lupaava hyökkääjä on kärsinyt viime vuosina loukkaantumisista. Kaudella 2018-2019 alkukauden sivussa ollut Ikonen pelasi 13 Liiga-ottelua, joissa syntyi pisteet 5+5=10. Viime liigakauden 182-senttinen, 83-kiloinen ja oikealta puolelta laukova keskushyökkääjä joutui jättämään kokonaan väliin harjoitusottelussa tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

– Joni Ikonen oli vapaana olleista lupaavista suomalaisista keskushyökkääjistä mielestämme kiinnostavin, ja olemme erittäin tyytyväisiä, että hän valitsi Ilveksen. Jonilla on potentiaalia olla kärkipelaaja Liigassa ja edetä urallaan yhä kovempiinkin sarjoihin. Hän oli valmis läpilyöntiin jo kuluneella kaudella, mutta ikävä loukkaantuminen keskeytti kauden ennen aikojaan. Tiedämme, että saamme pelaajan, joka pystyy pelaamaan kaikissa eri pelitilanteissa ja tekemään ympärillään olevista pelaajista parempia. Tulemme olemaan erittäin kärsivällisiä hänen kanssaan sekä antamaan aikaa sopeutua uuteen ympäristöön ja pelitapaan pitkän pelitauon jälkeen, sanoo Koskela.

19-vuotias puolustaja Santeri Airola on pelannut tähänastisen uransa kasvattajaseurassaan Imatran Ketterässä ja SaiPassa, jonka liigajoukkueessa hän teki ensiesiintymisensä toissa kaudella. 180-senttinen, 74-kiloinen ja oikealta puolelta laukova Airola pelasi viime kaudella SaiPassa kaksi Liiga-ottelua, joiden ohella puolustajan tilille kertyi Ketterässä 26 Mestis-ottelua tehopisteillä 0+11=11. Kahden viime kauden aikana Airola pelasi Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa 13 ottelua. Pittsburgh Penguins varasi puolustajan vuoden 2019 NHL-varaustilaisuuden seitsemännellä kierroksella vuoronumerolla 211.

– Santeri Airola on erittäin hyvin liikkuva ja kiekkoa liikuttava puolustaja, jossa näemme ison potentiaalin. Santerin kehittymistä ovat hidastaneet pienet vammat, mutta kaikki on fysiikasta kiinni. Olemme erittäin tyytyväisiä, että hän sitoutui Ilvekseen pitkäksi ajaksi, mikä antaa meille mahdollisuuksia pelaajan pitkäjänteiseen kehittämiseen, kommentoi Koskela.

Lisäksi Ilves on solminut 17-vuotiaan oman kasvattinsa Karri Ahon kanssa 2+1-vuotisen liigasopimuksen. 186-senttinen, 81-kiloinen ja vasemmalta puolelta laukova puolustaja pelasi viime kaudella pääosin Ilveksen A-nuorissa, jonka riveissä hän teki 47 ottelussa pisteet 2+12=14. Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:ta Aho edusti kahdeksassa Mestis-ottelussa, jotka tuottivat tehot 1+4=5. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa puolustaja merkkautti kahdeksassa ottelussa kolme syöttöpistettä.

– Karri Aho kehittyi viime kauden aikana valtavasti ja osoitti Mestiksessä kykynsä pelata jo miesten pelejä. 2+1-vuotinen sopimus antaa seuralle aikaa ja mahdollisuuksia kehittää pelaajaa. Karrissa on hyvä potentiaali vahvasti luistelevaksi yleispuolustajaksi, ja hänen pelinsä tulee kehittymään valtavasti fysiikan vahvistumisen myötä, näkee Koskela.

Ilveksessä jatkavat myös maalivahti Joonas Valtonen, 17, sekä hyökkääjät Joona Korhonen, 17, Jakub Kos, 16, ja Jani Nyman, 15, jotka pelaavat ensi kaudella seuran A-nuorten joukkueessa.

– On hienoa, että omista junioreistamme löytyy erittäin korkean potentiaalin omaavia pelaajia. Haluamme seurana tukea heidän kehittymistään ja antaa mahdollisuuden nousta Ilveksessä liigatasolle heti kun he sen ansaitsevat, sanoo Timo Koskela.

Päättyneellä kaudella pääosin KOOVEE:ta edustaneen hyökkääjä Erik Ahopellon, 23, sopimukseen sisältynyttä optiota ensi kaudesta ei käytetä. Loppukauden Ässissä lainalla olleen hyökkääjä Topias Haapasen, 21, sopimus puolestaan on purettu yhteisymmärryksessä. Ilves kiittää omia kasvattejaan ja toivottaa heille onnea tulevaan.

Robert Leinon tilanne varmistuu myöhemmin

Nyt julkistettujen sopimusten myötä Ilveksellä on 24 ensi kauden kattavaa pelaajasopimusta, joiden ohella kolmen muun pelaajan sopimukseen sisältyy optio kaudesta 2020-2021.

– Olemme erittäin tyytyväisiä tämänhetkiseen sopimustilanteeseemme. Kartoitamme edelleen pelaajamarkkinoita, mutta tällä hetkellä emme aktiivisesti etsi uusia pelaajia. Näissä täysin poikkeuksellisissa olosuhteissa joudumme seuraamaan myös maailman terveys- ja taloustilannetta, joilla on oma vaikutuksensa seurojen toimintaan ja joukkueiden rakentamiseen, toteaa urheilujohtaja Timo Koskela.

– Hienon kauden pelanneen Robert Leinon tilanne selviää kevään ja kesän aikana. Hänellä on sopimuksessaan ulkomaan optio tietyin ehdoin, mutta on myös täysin mahdollista, että hän jatkaa ensi kaudella Ilveksessä.


Ilveksen sopimustilanne kaudelle 2020-2021:

Maalivahdit (1+1)

Ville Kolppanen (2020+1), Eetu Mäkiniemi (2021+1)

Puolustajat (9+1)

Karri Aho (2022+1), Santeri Airola (2022+1), Aleksi Elorinne (2021+1), Santeri Hatakka (2021+1), Oskari Laaksonen (2021), Kalle Maalahti (2020+1), Nikolas Matinpalo (2021), Jarkko Parikka (2021+1), Niko Peltola (2022), Tuomas Salmela (2021+1)

Hyökkääjät (14+1)

Joose Antonen (2021), Joni Ikonen (2022), Joona Ikonen (2022), Roby Järventie (2021+1), Robert Leino (2020+1), Teemu Lepaus (2021), Matias Maccelli (2021+1), Ville Meskanen (2021+1), Panu Mieho (2022), Miro Nalli (2021+1), Eetu Päkkilä (2021+1), Antti Saarela (2021+1), Eemeli Suomi (2021), Samuli Vainionpää (2022), Taavi Vartiainen (2022+1)

Ticket vouchers for CHL and Liiga games are on sale – join us for the 2020–2021 season!
Ilves announced coaching staff and player contracts
UUTISET