1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves nappaa herkullisen revanssivoiton KalPasta Hakametsässä

Ilves nappaa herkullisen revanssivoiton KalPasta Hakametsässä

Milla Mettiäinen

Ilveksen voittoputki jatkuu maali-ilottelulla Hakametsässä, kun Ilves kaataa KalPan 5-2. Joukkueessa syntyi onnistumisia laajalla rintamalla pistesaalin karttuessa kymmenellä pelaajalla. Janottu revanssi saatiin kovalla kamppailulla, kun joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Kuopiossa KalPan 5-0 voittoon.

Ensimmäinen erä tiukkaa taistelua

Ottelun ensimmäiset minuutit Ilves piti paineen hyökkäyspäädyssä, ja alku mentiinkin ilman KalPa-hyökkäyksiä.

Ensimmäinen potentiaalinen Ilves-hyökkäys syntyy, kun Kontiola ajaa maalin eteen kovalla paineella, mutta kiekko jää pelaajasumppuun.

Baptisten ja Virtasen hyökkäystilanne johtaa irtokiekkoon, jonka Nalli pelaa Virtaselle KalPa-maalin taa, josta tämä syöttää Mäntykivelle maalin eteen. Mäntykivi upottaa kiekon oikeaa takakulmaan ja siirtää Ilveksen 1-0 johtoon.

Heti maalin perään syntyy toinen vaarallinen tilanne, kun Oden syöttää Nymanille joka tarjoilee poikkikentän Lancasterille, mutta tarjoilu ei tällä erää tuota tulosta napakasta kiskaisusta huolimatta.

Syöttöjen napsuessa mukavasti lavasta lapaan, Sebok pääsee yrittämään oikeasta laidasta. Ilves-pyöritys senkun jatkuu, ja tilanteessa nähdään Lööfin viivaveto, Päkkilän yritys, ja näiden perään liekeissä oleva Mäntykivi tällää vielä ylärimaan.

Ilves päädyssä nähdään vaihteeksi tapahtumaa, kun KalPa-pelaaja pyörähtää kerran maalin ympäri, josta syöttö tulee Zherenkon eteen, joka torjuu laukauksen. Seuraavana kaksi KalPa-pelaajaa pääsee maalin eteen jälleen yrittämään, mutta molemmat yritykset Zherenko nappaa tyylikkäästi.

KalPan tasoitusmaali syntyy, kun Kapanen ja Knuutinen pääsee 2-0 hyökkäykseen, jossa Zherenko taipuu kiekon upotessa takakulmaan.

Ilves siirtyy kuitenkin pian KalPan tasoitusmaalin perään johtoon, kun Lööfin pystysyöttö päätyy Baptistelle, joka liikkuu keskelle kenttää, ja tarkalla vedolla siirtää Ilveksen 2-1 johtoon.

Peli rullaa vuorotellen päästä päähän, ja KalPan päästessä hyökkäykseen Oliver Kapasen laukaus kilahtaa ylärimaan.

15 minuutin pelaamisen jälkeen Miikka Pitkänen ottaa KalPa-maalin takana jäähyn koukkaamisesta, ja Ilves pääsee ensimmäiselle ylivoimallensa. Ylivoiman vaarallisimmat tilanteet syntyy Johanssonin viivalaukauksesta ja Miehon vasemman takakulman yrityksestä, mutta ylivoima jää tuloksettomaksi.

Ensimmäinen erä päättyy Ilveksen 2-1 johtoasemassa.

Ensimmäisessä erässä Zherenko torjui 6 kertaa, KalPan Kilpeläinen 9 kertaa.

Toinen erä maaliton

Toinen erä alkaa vauhdilla, kun Baptiste pääsee pyörimään ympäri vastustajan maalin. Jarkko Parikalle tarjoutuu kiekko, mutta terävä laukaus tyssää KalPa-vahtiin.

Avausvoitto KalPa-päädyssä johtaa Nymanin yllättävään laukaukseen ja Ilveksen hyökkäyspeli voi jatkua.

KalPa pääsee vuorostaan pyörittämään peliä Ilves-päädyssä, mutta KalPan toimiva syöttöpeli ja maskilaukaus ei muuta maalitilannetta.

Oden ja Nyman esittelee hyvää karvauspeliään hyökkäyspäädyssä, päästämättä KalPan miehistöä siirtymään kiekon kanssa edes keskialueelle.

Mäntykivi ajaa yksin hyökkäysalueelle, pelaten KalPa-puolustajat pihalle syöttämällä laidan kautta itsellensä. Mäntykivi pääsee jälleen esittelemään hyvää laukaustaan, kuitenkin ilman maalin syntymistä.

KalPan Rissanen pääsee lukuisten Ilves-hyökkäysten jälkeen kokeilemaan onneaan Ilves-päätyyn, mutta Zherenko torjuu viivalaukauksen helposti.

Lööfin syöttö Ilves-maalin takaa johtaa lähes Miehon läpiajoon, mutta tilanteesta syntynyt laukaus pysähtyy Kilpeläisen patjaan.

Baptiste tarjoaa poikkisyötön vaihdosta tulevalle Kontiolalle ja tämän laukaus käynnistää jälleen yhden Ilves-pyörityksen.

KalPan Riekkinen painaa Santeri Virtasen toisen erän lopulla laidan vieressä jäähän, josta Virtanen joudutaan lopulta huollon voimin taluttamaan pois kentältä. Riekkiselle tuomitaan 2+10 selästä taklaamisesta. Ilvekselle tarjoutuu illan toinen ylivoima.

Ilveksen ylivoima lähtee tehokkaasti käyntiin, ja Lancaster kokeilee viivasta. Toiseen yritykseen Lancaster pääsee Baptisten syötöstä, kun Lancaster lipuu KalPa-puolustuksen taa jonne saa kiekon. Veto ei mene maaliin. Myös Joni Ikoselle tarjoutuu useampi laukaisupaikka, joista yksi osuu KalPa-puolustajan kypärään.

Toinen erä päättyy 2-1 lukemissa.

Zherenko torjui viidesti, Kilpeläinen yhdeksän kertaa.

Ilves lähtee karkumatkalle kolmannen erän maali-ilottelussa

Kolmas erä alkaa Ilveksen ollessa vielä 10 sekuntia ylivoimalla. Ylivoima valuu kuitenkin ohi maalittomana. Joona Ikosen kiekon riisto keskialueella ja sitä seuraava syöttö Mäntykivelle tarkoittaa jälleen yhtä maalipaikkaa. Ilves-pyöritys hyökkäysalueella jatkuu.

Baptiste ja Kontiola pääsevät 2-1 hyökkäykseen, mutta poikittaissyöttöyritys maalin edessä pysähtyy KalPa-pakkiin.

3-1 maali syntyy, kun Kontiola pääsee oman laukauksensa reboundista pelaamaan Kilpeläisen ulos, ja kylmän viileästi upottamaan kiekon maalin perukoille tyhjiin.

Galletin laukauksen paluukiekko tuottaa hämminkiä Ilves-maalin edessä, ja sen myötä syntyy useita paikkoja KalPalle, mutta uhrautuva puolustus ja Zherenkon tärkeät pelastukset pitävät Ilveksen 3-1 johdossa. Kulmavääntö puolustuspäädyssä aiheuttaa KalPa-jäähyn, Matti Järvisen tempaistessa Matias Mäntykiveä suoraan mailalla naamaan. Ilves pääsee ylivoimalle.

Ylivoima ei tuota tulosta. Kuitenkin pian ylivoiman pättymisen jälkeen Sebok ajaa maalille, josta tämä kampataan ja seurauksena siirretty rangaistus. Samassa tilanteessa maalivahti liikkuu eteenpäin torjumaan reilusti ulos maalilta, ja Oden pääsee tilanteen johdosta tälläämään 4-1 osuman liki tyhjään verkkoon.

KalPan päästessä hyökkäämään Rissanen syöttää takatolpalle Klemetille, mutta yritys jää heikoksi. Zherenko ottaa jälleen useamman merkittävän torjunnan. Ilveksen illan ensimmäinen rangaistus syntyy, kun peliä on jäljellä kolme ja puoli minuuttia. Elorinne komennetaan jäähyaitioon koukkaamisesta tämän pelattua tiukkaa puolustuspeliä.

Viimeinen niitti syntyy alivoimalla, kun Panu Mieho pääsee irtautumaan läpiajoon Joona Ikosen puolustusalueelta tulleesta syötöstä. Helppo harhautus, ja kiekko on jälleen maalin perukoilla.

KalPa pääsee vielä yrittämään kavennusta, mutta Klemetin laukaukset Ilveksen omassa päässä tyssäävät Miehon ja Lööfin blokkeihin. Knuutinen pääsee kuitenkin vielä toteuttamaan illan toisen KalPa-osuman, kun hiljainen laukaus livahtaa kahden Ilves-pelaajan jaloista maaliin.

Ottelu päättyy Ilveksen 5-2 voittoon.

Zherenkolle yhdeksän torjuntaa kolmannessa erässä, Kilpeläinen kuusi.

Tule kannustamaan Ilves voittoon KalPasta ja ottelun jälkeen tapaamaan pelaajia
Matias Mäntykivi shares how he’s looking to take the next step in his career
UUTISET