1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Ilves nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan

Milla Mettiäinen

21 vuoden odotuksen jälkeen Tampereella pelattiin ensimmäinen semifinaalikamppailu. Vauhdikas kamppailu Turun Palloseuraa vastaan päättyi lukemiin 3-2. Maaleista vastasi Joonas Oden ja Eemeli Suomi.

Ensimmäinen erä maalirikas

Ensimmäisen semifinaalikamppailun alku oli odotetusti kiihkeä. TPS pelasi trappia korkealta, mutta Ilves huiteli sen lävitse heittämällä. Ensiminuuteilla maalipaikoille itsensä kairasi Eemeli Suomi, Matias Mäntykivi, Joni Ikonen, niin kuin myös Miro Nallikin. Laukauksissa ei säästelty. Hemaiseva kolmella kahta vastaan-hyökkäys Matias Mäntykiven, Panu Miehon ja Joona Ikosen toimesta, mutta poikkisyöttö valui ohi. Sittemmin myös Joni Ikonen, Les Lancaster ja Dominik Masin laittelivat hyökkäyskuvioilla turkulaisia solmuun.

Ei Marek Langhamerinkaan toimettomana tarvinnut maalin suulla törröttää, vaan maalivahti sai olla ja oli hyvinkin valppaana Palloseuran yritysten aikana. Vaarallisin paikka vastustajan toimesta nähtiin erän puolivälin tuntumassa, kun Pyyhtiä pääsi nokikkain Langhamerin kanssa.

Kun valotaulun kello näytti aikaa 11:01, lämäsi Joonas Oden kiekon B-pisteeltä maaliin Petri Kontiolan syötöstä. Maalin toisena syöttäjänä nähtiin Henrik Haapala. Ilves siirtyi kovan paineen jälkeen 1-0-johtoon.

TPS:n Rodewald pääsi maalin edustalle kokeilemaan, mutta suti kiekon Langhamerin patjoihin. Toinen yritys kuitenkin sujui sutjakkaammin Palloseuran kannalta, kun Eetu Liukas nappasi kiekon Ilvesmaalin edustalla tapahtuneesta kamppailutilanteesta ja onnistui ohittamaan Langhamerin, tasoittaen ottelun 1-1-lukemiin.

Johan Ivarsson nappasi kaksiminuuttisen kampattuaan Joni Ikosen TPS-maalin edustalla. Ilves pääsi ylivoimalle ja Eemeli Suomi suti kotijoukkueen 2-1-johtoon 30 sekunnin ylivoimapelin jälkeen. Suomi syötti maaliviivalta laitaan päin Henrik Haapalalle, samalla livahtaen itse maalin edustalle. Haapalan syöttö otti osuman maalivahdin patjaan, josta pienen pieni paluukiekko ja Suomi oli paikallaan laittamassa kiekkoa maaliin.

Ilves päätyi illan ensimmäiselle alivoimalle, kun Simon Johansson hutmaisi Eetu Liukkaalta kypärän päästä, saaden tästä syystä kaksiminuuttisen väkivaltaisuudesta. Ilves kuitenkin sai alivoimalla pidettyä TPS:n hyvien laukaisusektoreiden ulkopuolella.

Ensimmäinen erä päättyi Ilveksen 2-1-johdossa.

Toisessa erässä TPS tasoihin

Toisen erän kuva oli melko samanlainen, kuin ensimmäisenkin. Eemeli Suomen namusyöttö Nick Baptistelle oli kelpo maalipaikan tynkä, mutta Baptistelle ei maistunut.

Ensimmäistä kertaa TPS pääsi yrittämään hyökkäyksiä pitkien syöttömankeleiden merkeissä. Kiekko kävi kertaalleen kotimaalin rimassa. Ilves pystyi kuitenkin vauhdikkaisiin vastahyökkäyksiin. Edellistä erää enemmän nähtiin ottelun aaltoilua.

TPS:n hyökkäys pysähtyi Marek Langhameriin, mutta kiekko jäi vapaaksi tämän taakse maalivahdin alueella. Ensimmäiseksi paikalle pyyhälsi Markus Nurmi, joka löi kiekon maaliin. Ottelu tasalukemissa 2-2 ajassa 27:03.

Matias Mäntykivi ja Joona Ikonen pääsi loistopaikalle, kun Mäntykivi nousi ja pääsi kiekkoon, mutta luisui maaliviivalle, josta syöttö Ikoselle, jonka veto meni TPS puolustajaa päin, mutta kiekko jäi vapaaksi ja Ikonen pääsi uuteen yritykseen. Perään Tuomas Salmela pääsi lämäämään viivasta.

Ilves pääsi toistamiseen ylivoimalle, kun Slafkovsky sai rangaistuksen korkeasta mailasta ajassa 29:21. Tällä kertaa ylivoimaprosentti ei parantunut.

Kiinnostavaa viivapelaamista nähtiin, kun Jarkko Parikan syöttö Juuso Pullille päätyi kovana lämärinä maalivahdin patjoihin. Aloitus hyökkäyspäässä ja Joni Ikonen nousi ovelan ketun lailla maalin takaa kiekon kanssa maalin eteen näpsäköin käsin. Jarkko Parikka onnistui toistamiseen erän aikana yllätyksellisessä viivalaukauksessa.

Erä päättyi 2-2 tasatilanteessa.

Ylivoimatehokas kapteeni iskee naulan TPS:n arkkuun

Ottelun kolmas erä lähti käyntiin kovan TPS paineen alla. Marek Langhamer sai torjua tosissaan, muutaman vaarallisemmankin paikan. Ilves oli melkoisessa mankelissa ja puolustajat joutuivat kamppailemaan maalin edessä voimalla.

Ilves sai jokusen hyökkäyksenalun kasaan, mutta erän alun paras maalipaikka syntyi Tuomas Salmelan lavasta siniviivalla. TPS paine jatkui, mutta joitakin positiivisia välähdyksiä näkyi. Joonas Oden nousi liki läpiajoon, syötti taaksepäin Kontiolalle, joka syötti vielä lyhyen poikkikentän syötön Nallille, mutta hieno kuvio kuitenkin tyssäsi maalivahtiin. Toisessa päässä TPS sai jälleen hyrrän pyörimään, ja Langhamer venyi loistokkaasti.

Erän puolivälissä Ilvekselle kolmas ylivoima, kun Markus Nurmi roikkui mailansa kanssa Tuomas Salmelan kainalossa koukkaamisen arvoisesti. Eemeli Suomi pani toimeksi, ja nousi maaliviivalta maalille saatuaan syötön Balazs Sebokilta. Kiekko päätyi jo toistamiseen ylivoimalla kapteenin mailasta verkkoon. Ilves siirtyi 3-2-johtoasemaan.

Puolustajat Les Lancaster ja Dominik Masin saivat hyviä vetopaikkoja aikaan ja pitkää hyökkäystä käyntiin. TPS:lle tarjoutui mahdollisuus ylivoimaan, kun Balazs Sebok sai jäähyn kiinnipitämisestä. Ilveksen alivoima oli vahvaa, eikä TPS saanut kovinkaan vakuuttavia viritelmiä aikaan.

TPS viritteli loppukiriä ja otti aikalisän ajassa 58:35. Loppuajan turkulaiset pelasivat kuudella kenttäpelaajalla, mutta tuloksetta. Ilves otti ensimmäisen kiinnktyksen finaalipaikkaan lukemin 3-2.

Minä uskon meihin
Ei tuliaisia Turusta
UUTISET