1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Ilves-pelaajille maajoukkuekutsuja – Eemeli Suomi Leijoniin

Ilves-pelaajille maajoukkuekutsuja – Eemeli Suomi Leijoniin

Ilves-Hockey Oy

Ilves-kapteeni Eemeli Suomi on valittu Suomen A-maajoukkueeseen, joka kohtaa 7.-10.11. Helsingissä pelattavassa Karjala-turnauksessa Venäjän, Tšekin ja Ruotsin. Ilveksen liigajoukkueen sopimuspelaajista kutsun nuorisomaajoukkueisiin saivat tšekkiläismaalivahti Lukáš Dostál, puolustajat Santeri Hatakka, Lassi Thomson ja Elias Laitamäki sekä hyökkääjät Matias Maccelli, Antti Saarela ja Roby Järventie.

Karjala-turnaukseen valittu hyökkääjä Eemeli Suomi on tehnyt tällä kaudella 16 liigaottelussa tehot 10+4=14, joilla hän on sarjan maalipörssissä jaetulla toisella sijalla ja pistepörssissä neljäntenätoista. Kaudella 2017-2018 ensiesiintymisensä A-maajoukkueessa tehnyt Suomi oli mukana myös Leijonien viime kevään MM-leiriryhmässä.

8.-10.11. Helsingissä pelattavassa alle 20-vuotiaiden maajoukkueturnauksessa on mukana viisi Ilves-pelaajaa. Elokuussa Venäjällä pelatun alle 20-vuotiaiden maajoukkueturnauksen parhaaksi puolustajaksi valittu Santeri Hatakka on pelannut alkukaudella kahdeksan liigaottelun ohella neljä Mestis-ottelua Ilveksen yhteistyöseura KOOVEE:n riveissä. Lassi Thomsonin tehot 14 liigaottelussa ovat 3+3=6. Matias Maccelli johtaa Liigan tulokkaiden pistepörssiä tehtyään 12 pelissä pisteet 3+7=10, ja yhdeksässä ottelussa pelannut Antti Saarela on merkkauttanut tehot 2+1=3. Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana toimii Raimo Helminen ja maalivahtivalmentajana Ilveksen liigajoukkueen maalivahtivalmentaja ja joukkueenjohtaja Markus Korhonen.

Tšekin alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen valittu maalivahti Lukáš Dostál on torjunut tällä kaudella kahdestatoista pelaamastaan ottelusta seitsemän voittoa. Dostálin alkukauden torjuntaprosentti on 90,53.

Suomen toinen U20-ikäinen maajoukkueryhmä eli ns. haastajajoukkue antaa näyttöjä Tšekissä, jossa Suomi pelaa kolme ottelua isäntämaata vastaan 8.-10.11. Ilveksestä maajoukkueryhmään valittiin puolustaja Elias Laitamäki, joka on pelannut alkukauden KOOVEE:ssa.

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa 6.-10.11. järjestettävässä viiden maan turnauksessa Ruotsin Sundsvallissa. Joukkueessa ovat mukana Ilveksen A-nuorista puolustaja Karri Aho ja liigajoukkueen sopimushyökkääjä Roby Järventie, joka on tehnyt alkukaudella KOOVEE:n paidassa kuudessa Mestis-ottelussa tehot 4+3=7.

7.-9.11. Ruotsin Enköpingissä kolmen Ruotsi-ottelun sarjan pelaavaan alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen valittiin Ilveksen naisten liigajoukkueesta puolustaja Elli Suoranta.


Suomen maajoukkueryhmät (Leijonat.fi):

A-maajoukkue | U20 | U20-haastajajoukkue | U18-pojat | U18-tytöt

Jääkiekko kuuluu kaikille
Nikolas Matinpalo pelikiellossa SaiPaa vastaan
UUTISET