3. Ilves puristi jatkoajalla voiton KooKoosta

Ilves puristi jatkoajalla voiton KooKoosta

Henri Honkala

Tampereen Ilves palasi takaisin voittojen tielle, kun se kaatoi lauantai-iltapäivänä KooKoon lopulta Henrik Haapalan jatkoaikaosumalla.

Räty osuu avauserässä

Ottelun alku on kotijoukkueen hallintaa ja Ilveksen maalilla tänään torjuva Jakub Malek joutuu ottamaan ensimmäisen torjuntansa vasta erän puolivälin paikkeilla. Maalinteossa ensimmäisellä kympillä Ilveksen Petri Kontiola oli lähimpänä. Kontiolan kentällinen oli muutenkin vaihdosta toiseen aktiivinen ja sai pelin pyörimään hyökkäyspäässä.

Palkinto tulee ajassa 11:07, kun Aku Räty onnistuu viemään Ilveksen ottelussa johtoon. Räty jättää pelivälineen Kontiolalle ja jatkaa liikkeensä maalin eteen, jonne maestro toimittaa lättyä. Räty napauttaa kiekon sisään ja kotiyleisö saa haluamansa. Tilannetta edelsi Tuomas Salmelan vahva pysyminen kiekossa, ja myös puolustaja saa tästä hyvästä palkinnon kakkossyötön muodossa.

Erän loppuun Ilvekselle vihellettiin kahden minuutin rangaistus. KooKoo-kannattajat tuulettavat jo osumaa, mutta sivuverkkoa lähemmäksi kiekko ei maalia mene. Omaa ylivoimaansa Ilves pääsi kokeilemaan erän viimeiset 45 sekuntia. Les Lancasterille pelataan hyvä laukauspaikka, mutta Nick Malik kestää. Erätauolle näin ollen Ilveksen 1-0 johdosta.

Kontiola ja Räty juonivat Ilveksen avausosuman. Kuva: Anssi Takala / Ilves.com

Ilves hallitsi – KooKoo teki maalit

Toisen erän ensimmäinen tilastomerkintä oli KooKoon rangaistus ajassa 22:57. Ylivoima pyöri jälleen vaarallisesti, mutta ylivoimamaalia kahden minuutin aikana ei saatu juonittua. Pyöritys jatkui kuitenkin kotijoukkueen hyökkäyspäässä ja Ilves saa uuden mahdollisuuden. Henrik Haapalaa ei saada laillisin keinoin tällä hetkellä pysäytettyä ja Ilves pääsee kolmannen kerran ottelussa ylivoimalle. Tämäkään ylivoima ei konkretisoidu vielä tulostaululle.

KooKoo joutuu vaihtamaan ajassa 29:03 maalivahtia, kun Malik loukkaa itseään ja tolppien väliin luistelee Oskari Setänen.

Ottelu on juuri ylittänyt puolivälinsä ja KooKoo onnistuu punnertamaan itsensä tasoihin. Samuli Ratinen on unohtunut yksin maalin eteen, ja hyökkääjä vaihtaa taululle tasatilanteen ajassa 30:02.

Neljäskään ylivoima ei tuota Ilveksen kannalta toivottua tulosta, ja kun et itse tee niin kaveri rankaisee. Leo Lööf ja Teemu Rautiainen istuvat pienen iskujenvaihdon jälkeen rangaistuksia ja KooKoo onnistuu tasavajaalla. Linus Andersson tekee itselleen tilaa liikkeellä, ja ujuttaa kiekon längeistä maaliin.

Torjuntoja toisessa erässä Malekille neljä kappaletta. Malik ehti venyä seitsemän kertaa kiekon eteen, ja maalille vaihdettu Setänen kuusi torjuntaa. Tästä huolimatta maalit vierailijoille 2-1.

Ratkaisua haetaan pidemmän kaavan kautta

Ilves haki tasoitusta kolmannessa erässä vimmatusti. KooKoo puolusti kuitenkin tiiviisti, ja myös vierailijoilla oli omat paikkansa kasvattaa johtoaan. Lopulta kuitenkin Ilves onnistuu lyömään kiekon maaliin ja pelin tasoihin ajassa 55:25. Les Lancaster ajaa keskustaan ja napauttaa kylmänviileällä viimeistelyllä pelivälineen alakulmaan. Seuraavassa vaihdossa KooKoon Heikki Liedes on viedä kouvolalaiset heti uudestaan johtoon, mutta tästä Ilves selviää ilman takaiskuja.

Paremmuutta ratkotaan lauantai-iltapäivässä lopulta jatkoajalta. KooKoo on alkuun aloitteellisempi, mutta lopulta jatkoajan paras mahdollisuus tulee Ilvekselle. Sebok nousee vahvasti maalille ja hänet kaadetaan. Ilves pääsee hakemaan jatkoajan lopun neljällä kolmea vastaan ratkaisua. Nelikko Lancaster-Kontiola-Suomi-Haapala on päättänyt tämän homman ratkaista, ja lopulta digitaalit pysähtyvät ajassa 64:11. Henrik Haapala runnoo irtokiekon verkon perukoille Kontiolan lähettämästä laukauksesta, ja Ilves nappaa lopulta kaksi sarjapistettä.

Ottelun ratkaisut:
Tehottomuus meinasi koitua Ilveksen kohtaloksi KooKoota vastaan, mutta lopulta lukuisista tekopaikoista saatiin runnottua tarvittavat maalit voittoon.

Ilveksen parhaat:
Tuomas Salmela pelasi takalinjoilla hienon ottelun. Oma pää ei jälleenkään vuotanut, ja sen päälle vielä hieno esityö ja kakkossyöttö Ilveksen 1-0 osumaan. Henrik Haapala sai palkinnon jatkoajalla, kun mies ratkaisi ottelun ylivoimaosumallaan.

Ilves puristi voiton KooKoosta. Kuva: Anssi Takala / Ilves.com