Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään Ässät Nokia Arenalla. Ottelu päättyi lopulta Ässien 0-1 jatkoaikavoittoon.

Tasainen avauserä maaliton

Ilves tuli otteluun vauhdikkaasti joulukuun kuukauden pelaajaksi valitun Petri Kontiolan johdolla, mutta ensivaihdon paikoista kiekkoa ei saatu ohitse Ässien maalia vahtineen Niklas Rubinin. Tunnetta peliin saatiin Miro Ruokosen ja Ässien Roope Talajan taisteltua ensin jäällä ja sen jälkeen vaihtaessa painokelvottomia terveisiä toisilleen vaihtoaitioissa.

Molemmat maalivahdit pääsivät hyvin peliin mukaan heti avauserässä. Ilveksen maalilla Jakub Malek nappasi nuoren Ässä-puolustaja Verneri Hellmanin hyvän laukauksen kainaloonsa. Ilveksen avauserän paras paikka syntyi Joakim Rohdinin rangaistuksen jälkeen, kun kiekko oli pomppia Petri Kontiolan lapaan maalinedustalle.

Avauserässä Malek torjui 8 kertaa ja Rubin 10 kertaa.

Maalipaikat yhä kortilla toisessa erässä

Keskimmäinen erä tarjosi hyvin vähän jääkiekollisia hienouksia. Ilveksen paras ja lähes ainoa kunnollinen maalipaikka aukesi pitkästä avauksesta, jonka Eetu Tuulola otti hienosti vastaan ja sai kaksi hyvää yritystä kohti Rubinia, joka otti kaksi isoa patjatorjuntaa.

Ottelun puolivälin koittaessa nähtiin erikoinen tilanne, jossa Rubin löi vahingossa omaa puolustajaansa hanskalla ja hölmistynyt Matias Mäntykivi ohjattiin rangaistusaitiooon. Ilveksen alivoima oli kuitenkin hyvää ja Ässät jäi ilman kelvollisia paikkoja.

Ässien erän paras paikka syntyi kultakypärä Ian McCoshenille, joka sai maalinedustalla Ilveksen heikon syötön haltuunsa ja vain Malekin hyvä torjunta piti ottelun maalittomana. Vierailijajoukkue Ässät haki erässä enemmän laukauksia, josta vähistä paikoista huolimatta torjunnat menivät niin että Malek torjui 11 kertaa ja Rubin 6 kertaa.

Varsinainen peliaika jää maalittomaksi, McCoshen iskee ratkaisun jatkoajalla

Tapahtumaköyhässä ottelussa molemmilla joukkueilla oli vain muutama paikka ratkaista ottelu ja sama trendi jatkui päätöserässä. Ässien Will Graber oli aivan yksin Malekin edessä, mutta nuori Ilves-vahti pelasi hienon ottelun ja nollasi tämän Ässien selvästi parhaan paikan.

Graberin paikan jälkeen Jyrki Jokipakka huitaisi rangaistuksen arvoisesti, mutta Ilveksen alivoima oli tänään erinomaista ja selvitti tilanteen suvereenisti. Ilveksen etsikkoaika tuli muutamaa minuuttia myöhemmin Graberin rikkoessa. Ilveksen maali roikkui ilmassa hienojen syöttöjen puhkoessa alivoimaneliötä. Ässät kuitenkin selvitti tilanteen.

Ilveksen parhaat paikat syntyivät tänään Eetu Tuulolalle, joka oli jälleen läpiajossa mutta aikaisin jäihin mennyt Rubin sai peitettyä tilanteen. Ilves hallitsi kiekkoa erän lopulla, mutta maalinedustalle Ilveksellä ei tänään juuri ollut asiaa.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 27 sekuntia, kunnen läpiajoon päässyt Ian McCoshen nosti kiekon ylänurkkaan ja Ässät pääsi juhlimaan 0-1 voittoa.