3. Ilves taistelee täydet pisteet Jyväskylästä

Ilves taistelee täydet pisteet Jyväskylästä

Vesa Suonsyrjä

Ilves kohtasi tänään Jyväskylässä JYPin, ottelussa jännitys säilyi viimeisiin sekunteihin saakka. Ilves oli vahvempi tasaviisikoin, mutta antoi JYPille mahdollisuuden jäähyilemällä. Iso vierasvoitto mahdollistui piinkovalla taisteluilmeellä ja Eemeli Suomen ja Joona Ikosen maaleilla. 1-2 vierasvoiton yksi takuumiehistä oli jälleen kerran Marek Langhamer Ilveksen maalilla.

Ilveksen laadukas alivoima pitää avauserän maalittomana

Ilveksen ykkösketju Haapala-Sebok-Suomi oli Ilveksen vaarallisin yhdistelmä avauserässä ja aloitti ottelun vahvasti luoden puolittaisen maalipaikan. Toisessa päädyssä JYP:n puolustaja Josh Teves pääsi hyvällä harhautuksella tekopaikkaan, mutta tämän laukaus painui ohi Marek Langhamerin vartioiman maalin.

Ilves aiheutti itselleen ongelmia heikoilla syötöillä ja JYP pääsi ylivoimalle Santeri Airolan jouduttua rikkomaan läpi puolittain päässyttä Severi Lahtista ajassa 2:48. Ilveksen alivoima piti kotijoukkueen ilman maalipaikkoja, mutta uusia mustia pilviä tuli taivaalle Balazs Sebokin kaadettua Joakim Kemellin 43 sekuntia ennen Airolan rangaistuksen päättymistä. Ilves kuitenkin kesti rangaistukset Dominik Masinin ison blokin johdolla.

Erän loppupuolella nähtiin paljon katkoja ja muutama puolittainen maalipaikka, mutta koko erässä molemmat maalivahdit pääsivät lopulta luvattoman helpolla.

Kuva: Jiri Halttunen, JYP

Ilves hallitsee toista erää, jäähyily tuo JYPin peliin

Pelin kuva muuttui toisessa erässä hallinnan siirryttyä Ilvekselle. Ottelun avausmaali syntyi, kun Robert Rooban maila katkesi viivassa. Joona Ikonen nappasi kiekon ja pelasi Balazs Sebokille, joka maltilla imi puolustajia itseensä ennen kuin siirsi kiekon kapteeni Suomelle, joka maltilla haki paikan ja laukoi Eetu Laurikaisen patjojen välistä lukemiksi 0-1 ajassa 24:05.

Ilves pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle Juuso Puustisen mailan noustua Jarkko Parikan kasvoihin. Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ilves hallitsi ja seuraava paikka tuli Jani Nymanin noususta, mutta tämä ei saanut laukausta maalia kohden ahdistettuna.

Ilveksen hallinta palkittiin ajassa 31:17, kun Eetu Päkkilä sai tökättyä kiekon Matias Mäntykivelle, joka levitti toiselle puolelle josta huippuvireinen Joona Ikonen painoi kiekon ylähyllylle. Ikosen kauden yhdeksäs maali siirsi Ilveksen ansaittuun kahden maalin johtoon.

Ilves sai koittaa toistamiseen ylivoimaa Mikko Petmanin rikottua, mutta Petri Kontiolan hyvistä syötöistä huolimatta lisäosumia ei syntynyt. Erän kiistanalaisin tilanne nähtiin hetkeä myöhemmin, kun tuomaristo näki Mikko Petmanin ja Dominik Masinin kaksinkamppailussa Masinin rikkoneen. Hidastuksesta oli vaikea sanoa olisiko kumpikaan ansainnut rangaistusta, mutta Masin poistui kaukalosta Petmanin mailan osuttua tätä ksvoihin tämän kaaduttua jäähän.

Ilveksen toinen kahden miehen alivoima tuli käutäntöön, kun Eemeli Suomen purku nousi katsomoon. Ilves taisteli kahden miehen alivoiman, mutta lopulta Braden Christoffer pääsi lyömään reboundista lukemiksi 1-2 ajassa 39:12.

Kolmannen erän trilleri päättyy Ilveksen riemuun

Ilves oli tänään tasaviisikoin parempi ja erän alussa dominoi kiekoillisesti, mutta ilman tulosta. Balazs Sebok oli iskeä heti avausminuutilla, mutta kiekko lipui tolppaa hipoen ohitse. Erän edetessä Ilves näytti sitoutunutta joukkuepelaamista blokaten laukauksia mustelmia säästämättä.

Illan trendinä oli Ilveksen jäähyily, josta esimerkkinä Jani Nyman nappasi rangaistuksen hyökkäyspäässä yli-innokkaasta karvauksesta. JYP kävi senttien päässä tasoituksesta Joakim Kemellin lauottua kieon ylärimaan ajassa 49:54.

Ilveksen maalilla Marek Langhamerille tuli torjuntoja suhteellisen vähän, mutta kun tilanteita tuli huokui tästä ilahduttava varmuus kuten Severi Lahtisen painettua väkisin läpiajoon Ilveksen paineen katkettua huonoon valintaan.

Illan trilleri viritettiin huippuunsa, kun Ilves sai jälleen rangaistuksen. Petri Kontiolan poikittainen maila oli kyllä vihellettävissä, mutta illan jäähymäärät olivat kuitenkin kotijoukkueen puolella. Liigan kokenein valmentaja Jukka Rautakorpi otti aikalisän ja Laurikaisen pois maaliltaan. JYP myllytti hurjasti, mutta tänään Ilves taisteli upeasti Langhamerin johdolla ja haki täydet kolme pistettä hurjan taistelun jälkeen.

Marek Langhamer torjui 22 kertaa ottelussa, JYPin Laurikainen selvisi yhden torjunnan vähemmällä toisessa päädyssä.