Miia Kahila

Tampereen Ilves kohtasi keskiviikko-iltana Rauman Lukon Nokia Arenalla. Ilves johti ottelua toisessa erässä jo kahdella maalilla, mutta Lukko nousi toisen erän vahvalla pelillään ensin ottelussa tasoihin ja jatkoajalla ohitse lukemin 2-3 ja. (1-0, 1-2, 0-0, 0-1).

Ensimmäinen erä sai unelma-alun, kun Ilves riisti kiekon hyökkäysalueellaan ja nuorten MM-kisoista paluun Nokia Arenalle tehnyt Jani Nyman laittoi kiekon maalivahti Christopher Gibsonin vartioimaan Lukko-maaliin, kun ottelua oli pelattu ainoastaan 15 sekuntia. Ilveksen avausmaalin syöttäjinä toimivat ykkösvitjalaiset Oula Palve sekä Eemeli Suomi.

Ottelun ensimmäinen rangaistus nähtiin puolessa välissä toista erää, kun Lukko-pelaaja komennettiin rangaistusaitioon. Ylivoimalla ajassa 29:59 nähtiin Ilveksen hieno ylivoimakuvio, jonka päätteeksi Joona Ikonen veti kiekon Lukko-maaliin. Pirteästi pelannut Lukko sai kuitenkin tilanteeseensa helpotusta ajassa 31:25, jolloin Sebastian Repo kavensi tilanteeksi 2-1 ja lisää oli tulossa. Ilveksen kannalta harmillinen pukukoppimaali tuli vain kolme sekuntia ennen erän loppua, kun Lukko-veto kimpoaa Steven Jandricin kasvoista Ilves-vahti Jonas Gunnarssonin selän taakse. Erätauolle lukemista 2-2.

Kolmannessa erässä mentiin jälleen Lukko-tahtiin, kun raumalaiset loivat paikkoja toinen toisensa jälkeen. Siitä huolimatta otteluun ei saatu ratkaisua varsinaisella peliajalla ja oli jatkoajan vuoro. Ajassa 61:37 Steven Jandric ratkaisee maalillaan ottelun Lukolle ja Ilvekselle jää tyytyminen yhteen pisteeseen.

ILLAN RATKAISU: Lukolla oli vahva toinen erä, jolloin raumalaiset pääsivät tulokseen kiinni.

Yleisömäärä Nokia Arenalla oli 5897.

Seuraava ottelu: Tampereen Ilves kohtaa kotiottelussaan perjantaina 12. tammikuuta Lahden Pelicansin. Ottelu Nokia Arenalla alkaa klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi