3. Ilves voittoon Kuopiossa – Ikoselle hattutemppu

Ilves voittoon Kuopiossa – Ikoselle hattutemppu

Miia Kahila

Tampereen Ilves kohtasi keskiviikkona vierasottelussaan Kuopiossa Kalevan Pallon. Ottelun ensimmäinen erä mentiin tasatahtiin, mutta kahdessa seuraavassa erässä keltavihreät veivät tehokkuudellaan. Runsasmaalisen ottelun lopputulokseksi kirjattiin lukemat 2-6 (2-2, 0-2, 0-2) ja kotiinviemisiksi täydet pisteet.

Ottelun ensimmäisessä erässä edettiin tasatahtiin ja tehtiin peräti neljä maalia. Ensin KalPa avasi maalitilinsä tasaviisikoin, sitten Ilves nokitti alivoimalla, kun Matias Mäntykivi nappasi kiekon ja tarjoili keskikaistalle karanneelle Joona Ikoselle. Erässä nähtiin vielä Arttu Pellin komea lämäri sekä kuopiolaisten tasoitus lukemiin 2-2.

Toisessa erässä saatiin ihailla JÄL-LEEN Ilveksen maalivahti Jonas Gunnarssonin upeaa torjuntaa, jolla ruotsalainen torppasi KalPan Matyas Kantnerin läpiajon. Ihailun kohteisiin lukeutui myös Šimon Stránskýn 2-3 osuma sekä Joona Ikosen viimeistelemä ylivoimamaali, josta syöttöpisteet Matias Mäntykivelle ja Ville Meskaselle. Erätauolle vierasjohdossa 2-4.

Kolmannessa erässä Kalevan Pallo pyrki luomaan painetta Ilveksen päähän, mutta Ilves pystyi pelaamaan tasaisen tarkasti. Ajassa 54:06 Ilveksen viides osuma lähti Petr Kodýtekin lavasta ja KalPa -vahti Juha Jatkola luisteli vaihtoaitioon. Yhden miehen ylivoima ei kuitenkaan tuonut KalPalle toivottua kavennusta. Sitä vastoin Joona Ikonen kiitti tyhjästä maalista ja heilutti vastustajan verkkoa kolmannen kerran illan aikana. Ilvekselle Kuopiosta voitto ja kolme pistettä lukemin 2-6.

ILLAN TILASTO: Ville Meskaselle tänään kaksi syöttöpistettä ja samalla Meselle täyteen 200 pistettä Liigassa. Onnittelut!

ILLAN ILVES: Joona Ikoselle hattutemppu alivoimamaalilla, ylivoimamaalilla ja tyhjään maaliin tehdyllä maalilla.

OTTELUN POSIT: Rivit pysyi nätisti kasassa ja tekeminen oli tehokasta monella eri tasolla. Ilves <3

Seuraavat ottelut: Perjantaina 26. tammikuuta on Tapparan vuoro isännöidä paikallisottelua Nokia Arenalla. Paikallisottelu alkaa kello 18:30. Ilveksen seuraava kotiottelu pelataan lauantaina 27. tammikuuta, kun Nokia Arenalle vieraaksi saadaan Vaasan Sport. Ottelu alkaa klo 17:00.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi