1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ilves voittoon pitkän kaavan mukaan – illan sankareina Zherenko ja Joni Ikonen

Ilves voittoon pitkän kaavan mukaan – illan sankareina Zherenko ja Joni Ikonen

Vesa Suonsyrjä

Avauserässä vauhtia ja vaarallisia tilanteita, mutta ei maaleja

Toivottavasti viimeistä kertaa tyhjälle katsomolle pelattu ottelu alkoi vahvalla sykkeellä. Ilveksen ykkösketju pyöritti heti vajaan minuutin ja kun JYP sai kiekon pääsi Braden Christoffer yrittämään ohittaa Vadim Zherenkoa, mutta Ilveksen maalilla pelannut venäläinen aloitti varmasti.

Toisessa päädyssä Miro Nalli pelasi erinomaisella liikkeellä maalipaikan Juuso Pullille, mutta valkovenäläinen Konstantin Shostak torjui, kuten myös läheltä laukomaan päässeen Petri Kontiolan yrityksen. Päästä päähän edenneessä pelissä seuraava paikka tuli Adam Brodeckille, mutta Zherenko venyi vuorostaan hyvään torjuntaan.

Avauserässä pelattiin hurjavauhtista kiekkoa, jossa molemmissa päädyissä syntyi paikkoja lähes jokaisessa hyökkäyksessä. Sarjan häntäpäähän jumittunut JYP pelasi kolmen perättäisen voiton kautta syntyneellä itseluottamuksella ja vei ajoittain ottelua avauserän edetessä. Ilvekselle syntyi erän paras paikka JYP:n kiekonmenetyksen jälkeen, mutta Nick Baptisten kääntö tyhjälle takatolpalle jäi lopulta heittäytyvään Eetu Peltolaan, joka esti Jani Nymanin avausmaalin liigassa.

Ilves pääsi ylivoimalle ajassa 14.32 Severi Lahtisen mailan osuessa Eemeli Suomen kasvoihin. Ylivoima ehti vanhentua reilut kaksikymmentä sekuntia ennen kuin Les Lancaster kopautti Jere-Matias Alaselta mailan käsistä ja ottelua jatkettiin tasavajaalla. Lyhyillä ylivoimaosuuksilla ei maalipaikkoja syntynyt.

Minuuttia ennen avauserän loppua nähtiin jälleen esimerkki Joonas Odenin hurjasta luistelusta. Oden luisteli irtokiekkoon takamatkalta Niko Seppälään ja pääsi läpiajoon, jossa sai ahdistettuna aikaan terävän laukauksen, jonka Shostak selvitti ja tapahtumarikas avauserä jäi maalittomaksi.

Toisessa erässä tapahtumia, mutta ei tilastomerkintöjä

Jos valmentajat yrittivät rauhoittaa joukkueitaan, niin näin ei erän alun mukaan tapahtunut. JYP sai kahden minuutin kohdalla kiekon maalirautoihin, kun Joakim Kemell piti hyvin kiekkoa ja Valtteri Kakkonen laukoi ylärimaan. Molemmat joukkueet antoivat aktiivista painetta ja avasivat hyvin vauhtiin kiekkoa, mutta todellisia maalipaikkoja ei syntynyt. Joukkueita erotti Ilveksen tapa ottaa välillä pois vauhtia viivelähdöillä.

Kesken keskialueella tapahtuneen väännön kiekko ajautui JYP:n Mikko Salmiolle, joka laukoi rajulla laukauksella kiekon ulkotolppaan siniviivan pinnasta erän puolivälin paikkeilla. JYP esiintyi terävästi myös keskimmäisessä erässä ja Vadim Zherenko sai olla hereillä.

Ilves sai valtavan paineen aikaan ja pyöritti reilun minuutin väsynyttä JYP-viisikkoa, mutta ilman todellisia huippupaikkoja. Ottelua hyvin kuvaavasti vastaava pyöritys nähtiin samalla tuloksella seuraavaksi Ilves-päädyssä. Erän loppupuolella Zherenko torjui Samuel Valkeejärven hurjan laukauksen maskillaan.

Kahden erän jälkeen Vadim Zherenkolla oli 19 torjuntaa ja Konstantin Shostakilla 21.

Kolmaskaan erä ei tuo ratkaisua

Päätöserän alkuun Ilves joutui alivoimalle, kun Joonas Odenin karvaus kaatoi vahingonnäköisesti Anttoni Hongan ja JYP pääsi ylivoimalle ajassa 40.45. Leo Lööf menetti mailansa, jonka tilalle sai mailan Balasz Sebokilta ja Ilves selvisi Zherenkon torjunnalla. JYP pyöritti hyvin ylivoimaansa, mutta Ilveksen aktiivinen alivoima oli liikaa hyvin torjuneen Zherenkon johdolla.

Kolmannen erän alkupuolella JYP vei peliä ja Ilveksellä oli vaikeuksia päästä hyökkäysalueelle. Ilves sekoitti jo toisen erän lopulla ketjuja ja Eemeli Suomi nousi Jani Nymanin tilalle kakkosketjuun. Suomi pääsikin Nick Baptisten syötöstä yrittämään ennen päätöserän puoliväliä, mutta Shostak torjui varmasti.

JYP pääsi toistamiseen kolmannessa erässä ylivoimalle, kun Joni Ikosen maila nousi Aleksi Salosen huuleen ajassa 50.05. Ilves pelasi jälleen hyvän alivoiman ja Zherenko selvisi yhdellä torjunnalla. Minuutit kellossa etenivät kovaa vauhtia ja jännitys ensimmäisen maalintekijän henkilöllisyydestä vahvistui hetki hetkeltä.

Päätöserässä vierasjoukkue oli vaarallisempi ja loi paremmat tekopaikat, mutta Vadim Zherenko pelasi erinomaista ottelua. Varsinaisella peliajalla Zherenko torjui 31 kertaa Shostakin selvitessä 24 torjunnalla.

Jatkoaika maaliton, Joni Ikonen iskee ratkaisun voittolaukauksissa

Jatkoajan alussa Simon Johanssonin jättö jäi vajaaksi ja JYP iski kahdella yhtä vastaan, mutta Zherenko torjui Antti Kalaputaan yrityksen. Toisessa päädyssä Eemeli Suomelle aukesi paikka, mutta Shostak torjui. Paikkoja syntyi, mutta viimeinen silaus puuttui hienosti haastaneelta Nick Baptistelta ja kiekon ylärimaan laukoneelta Simon Johanssonilta.

Les Lancaster pelasi vielä paikan Eemeli Suomelle, mutta tämän laukaus epäonnistui. Ja kun molemmat maalivahdit torjuivat vielä kertaalleen erinomaisella varmuudella kirjauttivat molemmat maalivahdit tililleen nollapelit.

Voittolaukauskilpailussa Nick Baptiste laukoi ensimmäisessä parissa ohitse ja Adam Brodeckin yritys päätyi myös ohitse. Toisessa parissa Eemeli Suomi yritti harhautusta, mutta Shostak pysyi mukana, kuten myös Vadim Zherenko Joakim Kemellin yritykseen.

Kolmannessa parissa Les Lancasterin yritys jäi Shostakin patjoihin ja Reid Gardiner laukoi ohitse. Neljännessä parissa Anttoni Hongan yritys jäi Zherenkon räpylään ennen kuin Joni Ikonen iski ratkaisun terävällä laukauksella.

Illan ehdoton sankari oli Vadim Zherenko, joka torjui 33 kertaa ja neljästi voittomaalikilpailussa.

Yleisö pääsee jälleen areenalle!
Crowds allowed back into the arena!
UUTISET