1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Jouluviikko mahdollistaa arjesta irtautumisen ja yhteisen ajan läheisten kanssa – Näin Antti Saarela ja Miro Nalli viettävät joulua

Jouluviikko mahdollistaa arjesta irtautumisen ja yhteisen ajan läheisten kanssa – Näin Antti Saarela ja Miro Nalli viettävät joulua

Milla Mettiäinen

Joukkueella on yhteisistä harjoituksista vapaa viikko joulun alla, mutta Ilveshyökkääjät Miro Nalli ja Antti Saarela vetäisivät hokkarit jalkaan ja suuntasivat yhdessä ulkojäille kirpakassa pakkasilmassa. Molemmat pitävät vapaampaa viikkoa tärkeänä oman jaksamisen kannalta.

Ulkojäiltä sekä Antti Saarelalta, että Miro Nallilta on kokemusta pienestä pitäen, mutta Liigapelaajan arjessa aikaa ulkojäille ei aina tahdo löytyä, vaikka mieli tekisi lähteä. Nyt kuitenkin pelaajat on bongattu ulkokentältä lätkimästä kiekkoa, huolimatta kohtalaisen kovista pakkaslukemista. Miro Nalli näkee enemmän sääntönä kuin poikkeuksena pelaajien keskuudessa sen, että ulkojäiltä se alkuinnostus jääkiekon pariin on haettu, ja edelleen siellä olisi mukavaa käydä. Nalli kuitenkin kertaa loppusyksyn vaihtelevia sääolosuhteita, jotka osaltaan haittasivat kyseistä harrastusta.

Antti Saarela nauttii ulkojäillä pelailusta kavereiden kanssa, vaikka ei olekaan viime aikoina juurikaan sitä harrastanut. Ulkojäillä käynnissä Saarela näkee myös urheilullisia hyötyjä: ”Tulee siinä huomaamatta luisteltua ja luistelu kehittyy. Peruskunto kasvaa ja pikkunäppäryys mailan kanssakin paranee.”

No, kun illasta toiseen painaa liigakaukalossa tosissaan, osaako sitä ottaa rennosti ulkokentillä? ”Nykyään osaa ja se on hauskaakin, mutta aikanaan alkoi ärsyttää, kun ei voinut pelata täysillä, että kaikki pystyy pelaamaan. Kun ei itse pelannut täysiä niin se tuntui vaan tylsältä, mutta hyvä ratkaisu oli, kun sitten aina pelasi hetken täysillä, sitten vaan liu’uskeli, ja sitten taas täysillä. Silloin kaikilla oli hauskaa.”

Jouluviikon ohjelmaan kuuluu kyllä treenaamista, mutta Miro Nalli on sanojensa mukaan päässyt nyt myös ”oikeisiin töihin”. Kiirettä pitää, kun hän toimii tyttöystävänsä äidin kukkakaupalla kukkakuskina. ”Erityisesti keskiviikko ja aatonaatto on kiireisiä päiviä. Näin korona-aikana läheisiä muistetaan paljon etänä kukilla. Kivaa on olla auttamassa, ettei muiden tarvitse yötä myöten hommissa olla. Kolmisen vuotta olen ollut kuskailemassa kukkia, joten melkein tätä voi pitää jo perinteenä,” Nalli kertoo.

Antti Saarela vietti alkuviikon Tampereella treenaamassa vielä muiden kanssa, mutta sitten mies suuntaa kotikonnuilleen Laitilaan suvun keskelle. Jouluaattoa vietetään useimmiten samalla kaavalla, ja tapana on ollut heräillä rauhassa, ja sitten mennä aamusaunaan. Aamusaunan jälkeinen tapahtuma on Saarelalle merkittävä joulutunnelman luoja. ”Äiti tekee kohtuullisen hyvän kinkun. Se aina tuoksuu ympäri kämppää ja sitä tuoksutellaan sitten yön yli. Kinkku otetaan aamusaunan jälkeen ulos uunista, ja äiti on sitä sitten kuorrutellut sinapilla sun muulla. Se tuoksu on se mistä viimeistään joulufiilis syntyy”. Kun joulutunnelma on kohotettu, on luvassa kierros edesmenneiden läheisten haudoilla: ”Heitä muistellaan hetki, ja sitten tullaan kotiin syömään hyvää ruokaa ja viettämään aikaa. Nuorempana avattiin ruuan jälkeen ensimmäiset lahjat, että jaksettiin odottaa joulupukkia. Saa nähdä kauanko tänä vuonna tarvitsee odotella. Nuoremmat serkut ovat paikalla, niin saattaa olla, että pukki vielä meilläkin käy. Pitää itsekin jännittää tuleeko sieltä risuja.”

Miro Nalli viettää joulua kuuden hengen porukalla oman perheen, mummun, sekä enon ja tämän vaimon kanssa. Tärkeänä joulutunnelman tuojana hän pitää sitä, kun viimeiset kymmenisen vuotta sama perinne on jatkunut, ja hänen kumminsa tulevat puolen päivän tienoilla glögille. Loppuillaksi Nalli siirtyy vielä tyttöystävänsä vanhempien luo viettämään iltaa.

Paluu jääkiekon pariin kuitenkin koittaa pian. ”Joulupäivänä pitää alkaa sitten jo urheilemaan, kun tapaninpäivänä jo pelataan. Pitää ottaa kaikki irti joulusta, kun sitä ei hirveästi ehdi viettämään. Nauttii siitä minkä ehtii, ja sitten kun työt kutsuu niin on aika taas paiskia hommia. Pääkopalle vapaaviikko kuitenkin tekee hyvää, kun on muutakin ajateltavaa. Pieni lepo on myös kropalle hyvä, ja mieltään on paljon virkeämpi, kun palaa takaisin hommiin,” Nalli tuumailee.

Saarelan on Nallin kanssa samoilla linjoilla: ”Ei sitä ihan joka viikonloppu pääse näkemään serkkuja ja kummipoikaa. On se upeaa päästä käymään kotona ja irtautumaan jääkiekosta. Henkinen jaksaminen on parempaa ja takaisin tulee paremmalla fiiliksellä, kun on nähnyt vähän sukua ja päässyt kotiin.”

Tapanin tansseissa vastassa on HPK, ja ottelu tulee pian joulusta. ”Joulupäivänä on illemmalla treenit, niin kyllä siinä se tulee, että jaaha, joulu on ohi. Jotenkin sen aistii ja tuntee kropassa että loma meni ja huomenna on oltava pelikunnossa,” Saarela summaa.

Antti Saarela ja Miro Nalli toivottavat hyvää joulua Ilves-kannattajille!

Important information for everyone who attends our game events
Liigan runkosarjaohjelmaan yksi ottelusiirto
UUTISET