Kalle Karlsson

Tasokas ja jännittävä ottelu ratkesi KooKoon eduksi ja näin ollen pisteet jäivät Kouvolaan. Samalla katkesi Ilveksen kolmen ottelun voittoputki. Ilveksen maaleista vastasivat Matias Maccelli sekä Joona Ikonen. Juuso Välimäki kirjautti kaksi syöttöpistettä ja Lukas Dostal venyi kiekon eteen 29 kertaa.

Nousujohteinen alku

Ottelu käynnistyi tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue tarjonnut juurikaan pelillisiä hienouksia. Myöskään maalipaikoilla ei juurikaan juhlittu. Kahden tasaväkisen ja laadukkaan joukkueen kohdatessa olisikin ehkä jopa vastoin odotuksia, että toinen ottaisi alusta alkaen kuskin paikan. Kookoo hallitsi hieman enemmän kiekkoa, mutta Ilveksen tiivis viisikkopuolustus laittoi kouvolalaiset ahtaalle. KooKoo onnistui kuitenkin kertaalleen murtamaan Ilveksen puolustuksen, kun ajassa 8:39 Trevor Mingoia laukoi kiekon ohi Lukas Dostalin vartioiman maalin. Ahti Oksanen laukoi laidan lähettyviltä ilkeän laukauksen Dostalin takapatjaan, josta irtokiekko löysi tiensä suoraan Mingoian lapaan.

Ilves pääsi nopeasti takaisin mukaan otteluun, kun joukkue pääsi pyörittämään ylivoimaa. Ylivoima sai aikaan useita laadukkaita maalipaikkoja ja lähimmäksi maalin makua pääsi Juuso Välimäki, mutta tällä kertaa ainoastaan maaliraudat kolisivat. Myös Ville Meskanen esitteli pelintekijän taitojaan ja petasi Arttu Ruotsalaiselle maalipaikan takatolpille, mutta myös ennakossa esiin nostettu isokokoinen maalivahti Victor Brattström ehti kiekon eteen.

Ylivoiman jälkeen Ilves sai paremmin kiinni kiekollisesta pelistään ja loi tasakentällisin muutaman hyvän maalipaikan. Myös karvauspeli alkoi tuottamaan KooKoolle ongelmia, ja ote pelistä siirtyi vahvemmin Ilvekselle. Aivan erän loppuun Välimäki joutui kuitenkin jäähyaitioon kiinnipitämisestä ja näin ollen kotijoukkue pääsi ennen erätaukoa taas pelivälineeseen kiinni. Viime kaudella nimenomaan erikoistilannejoukkueena tunnettu KooKoo ei kuitenkaan saanut reilun minuutin aikana luotua todellisia vaaranpaikkoja ja Ilveksen alivoimanelikko piti huolta, ettei lisäosumia päässyt syntymään.

Tärkeä kavennus erän loppuun

Toinen erä jatkoi samaa teemaa mitä edeltäjänsäkin; peli pysyi vauhdikkaana ja tasaisena. Ilves pääsi reilun neljän minuutin pelin jälkeen jälleen ylivoimalle, kun tuomari laski KooKoolla olevan liikaa pelaajia kentällä. Tällä kertaa ylivoimaviisikko ei kuitenkaan saanut samalla tavalla juonesta kiinni kuin ensimmäisessä erässä. Sen sijaan KooKoo käytti ylivoimansa tehokkaammin. Välimäki joutui seuraamaan jäähyaitiosta, kun ajassa 32:35 Oksasen pitkä avaus pääsi ehkä hieman yllättämään Ilveksen alivoimanelikon. Kasper Björkqvist pääsi tilaisuuden tullen väläyttämään terävää rannelaukaustaan.

Ilves ei kuitenkaan lamaantunut, vaan peliin lisättiin vauhtia. Ykkösketju saikin hyökkäystrio Meskanen-Ruotsalainen-Suomi tahdittamana aikaan hyvin painetta hyökkäysalueella, josta palkintona tuli kolmas ylivoima keltapaidoille. Santeri Hatakka kaadettiin ajassa 37:32 sääntöjen vastaisesti ja hetken aikaa näytti siltä, että kavennusosuma syntyy siirretyn rangaistuksen aikana. Pitkään kestänyt pyöritys ei kuitenkaan johtanut toivottuun lopputulokseen.

Aivan ylivoiman lopussa, ajassa 39:25, Matias Maccelli teki tärkeän ja vapauttavan osuman Ilveksen kannalta. B-pisteen läheisyydestä lähtenyt tulinen rannelaukaus suuntautui tarkasti maalin etukulmaan ja antoi hyvät asetelmat takaa-ajolle kolmanteen erään. Maalissa oli vahvasti mukana oppikirjan mukaista maskipeliä tehnyt Panu Mieho, jonka ansiosta maalivahti Brattström näki maalin ensikertaa vasta uusinnan avulla. Kahden erän jälkeen maalivahtien torjunnat olivat ottelun luonteen mukaisesti hyvin tasaiset: Brattström 17, Dostal 16.

Jäähyrikas kolmas erä sekoitti takaa-ajon

Kolmas erä oli jäähyjen sävyttämä. KooKoo tuli pukukopista kolmanteen erään ehkä hieman terävämmin kuin Ilves. Kotijoukkue sai aikaan vaarallisia pyörityksiä heti erän alkuun Dostalin edessä, mutta draaman kaareen sopii, että Ilves on kuitenkin se, joka saa seuraavan maalin.

Tasoitusmaalin arkkitehti oli KooKoon toista maalia jäähyaitiosta todistanut Välimäki. Puolustaja suojasi kiekkoa erinomaisesti ja osoitti myös hyvän maltin lisäksi oivaa pelisilmää. Ilveksen hyvän hyökkäysjakson jäljiltä Välimäki oli karannut siniviivan tuntumasta, kiersi maalin ja antoi tarkan syötön Joona Ikoselle pieneen tilaan aivan maalivahti Brattströmin eteen. Ikonen ei tästä paikasta erehtynyt, vaan siirsi ajassa 44:48 kiekon määrätietoisesti verkon perukoille. Kouvolalaiset ottivat pelivälineen ja samalla komennon pelistä Ilveksen jäähyjen myötä. Ensin Mieho joutui estämisestä jäähylle ajassa 46:02 ja lisää murheita toi Jarkko Parikan ajassa 47:48 saama 2+2 minuutin jäähy korkeasta mailasta. Mieho ehti kärsiä jäähynsä, mutta ajassa 48:28 KooKoon ylivoima sai palaset paikalleen ja Björkqvist ohjasi maalin edestä kiekon Dostalin ohi.

Jäähyaition penkit kuluivat tasaisesti summerin soittoon asti. Ajassa 48:54 Björkqvist sai kaksi minuuttia kampituksesta ja tästä alle puolen minuutin sisällä Santeri Hatakka joutui Parikan seuraksi jäähylle. Parhaimmillaan pelattiin siis KooKoon toimesta ylivoimaa neljällä kolmea vastaan, mutta Ilves Dostalin johdolla piti eron yhdessä maalissa. Torjuntoja Dostal keräsikin yhteensä 29, joista 13 kolmannessa erässä. Vastapuolella Brattströmille kertyi torjuntoja 24, joista vain seitsemän päätöserässä.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vajaat viisi minuuttia, pääsi Parikka kokeilemaan maalirautojen lujuutta ykkösketjun lupaavan vaihdon aikana. Tätä lähemmäs tasoitusmaalia Ilves ei kuitenkaan enää yltänyt, vaikka ajassa 57:15 Alexander Bonsaksen passitettiin istumaan jäähyä kampituksesta. Ilves tarjosi jännitystä aivan loppuun asti ja maalin tuntua oli havaittavissa, kun peli pyöri KooKoon päädyssä kuudella neljää vastaan. Lopussa KooKoon Vilmos Galló kaunisteli loppulukemat tyhjään maaliin ajassa 59:31.

Ilveksen pelit jatkuvat ensi perjantaina vieraskaukalossa Lahden Pelicansia vastaan.