1. Etusivu
  2. Uutinen
  3. Lauri Merikivi ja Joonas Tanska Ilveksen valmennusryhmään

Lauri Merikivi ja Joonas Tanska Ilveksen valmennusryhmään

Ilves-Hockey Oy

Ilves on tehnyt 1+1-vuotiset valmentajasopimukset Lauri Merikiven ja Joonas Tanskan kanssa. Päävalmentaja Antti Pennasen johtamassa valmennusryhmässä jatkavat apuvalmentajat Pasi Saarinen ja Jarkko Näppilä sekä maalivahtivalmentaja Markus Korhonen.

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajan paikalta Ilveksen Liiga-joukkueen apuvalmentajaksi siirtyvä Lauri Merikivi, 40, omaa yli 20-vuotisen valmentajakokemuksen. Hän on saavuttanut Suomen nuorisomaajoukkueissa apuvalmentajana alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruuden vuonna 2018 ja alle 18-vuotiaiden tyttöjen MM-pronssin vuonna 2011.

Seurajoukkueissa Merikivi on kerännyt päävalmentajakokemusta juniorivalmennuksen ohella Kärppien naisten SM-sarjajoukkueessa, Peliittojen Mestis-joukkueessa ja viimeksi JYPin Liiga-joukkueessa, jota hän valmensi kaudella 2018–2019 tammikuuhun asti.

– Kävimme hyviä keskusteluita tulevasta urheilujohtaja Timo Koskelan ja päävalmentaja Antti Pennasen kanssa, ja tulen erittäin innostuneilla fiiliksillä Tampereelle ja Ilvekseen. Ulkoapäin seurattuna Ilves on ottanut päämäärätietoisia ja isoja kehitysaskeleita viimeisten vuosien aikana, mutta silti jotain on vielä jäänyt puuttumaan. Keskustelumme vahvistivat itselleni sitä suuntaa, minne Ilves on tällä hetkellä kulkemassa ja millaisilla toimintatavoilla sitä matkaa tehdään, sanoo Merikivi.

– Olen itse rauhallinen ja hyvin sopeutuvainen henkilö. Koen, että suurimmat vahvuuteni valmentajana ovat taidoissa tehdä yhteistyötä pelaajien ja muiden valmentajien kanssa tilanteen vaatimalla tavalla. Uskon, että pystyn omana itsenäni tuomaan lisäarvoa seuralle ja joukkueelle tavoitteiden saavuttamiseksi.

Joonas Tanska, 50, on toiminut Liigassa apuvalmentajana yhdentoista kauden ajan. Hän valmensi HIFK:ssa vuosina 2013–2021 ja HPK:ssa 2021–2023. Helsinkiläisseurassa Tanska saavutti yhden SM-hopean ja kaksi SM-pronssia sekä luotsasi aiemmin myös HIFK:n nuorten joukkueita.

– On todella hienoa liittyä Ilveksen valmennusryhmään ja päästä työskentelemään näin kokeneiden ammattilaisten kanssa. Ryhmässä on paljon erilaista osaamista ja erilaisia persoonia, mistä varmasti syntyy hyvin toimiva kokonaisuus. Olen toiminut monien hyvien valmentajien kanssa ja saanut oppia erilaisista valmennusryhmistä. Uskon, että osaan siirtää näitä oppeja päävalmentajan ja pelaajien käyttöön hyvällä vuorovaikutuksella, toteaa Tanska.

– Tampereella ja Ilveksellä on hyvä maine kiekkopiireissä, ja nämä mielikuvat vain vahvistuivat neuvottelujemme aikana. Täällä on vahvasti eteenpäin menevä organisaatio, jossa keskitytään jalat maassa olennaiseen. Sen varaan on hyvä rakentaa kehitystä kaikilla osa-alueilla.

Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela on tyytyväinen Liiga-joukkueen uuteen ja viime kaudesta yhdellä apuvalmentajalla kasvaneeseen valmennusryhmään.

– Olemme tehneet viime vuosina paljon oikeita asioita ja menneet eteenpäin monella osa-alueella, mikä on mahdollistanut nousumme CHL:ään sekä SM-pronssimitalimme kahdelta viime kaudelta. Pystyäksemme vielä parantamaan urheilullista panostamme kirkkaimpien mitalien tavoittelussa meillä on myös organisaation johdon ja valmennuksen kesken täysin selkeä ajatus asioista, joita voimme ja haluamme parantaa. Tämän myötä lisäämme nyt apuvalmentajiemme määrää yhdellä, mikä mahdollistaa pelaajillemme ohjatun lisä- ja oheisharjoittelun määrän kasvattamisen sekä kokonaisvaltaisen urheilullisuuden vaatimisen ja kehittämisen, kommentoi Koskela.

Ilveksen Liiga-joukkueen huoltoryhmään liittyy myös uusi jäsen. Lasse Laukkanen ja Janne Jansson saavat alkavalla kaudella avukseen pitkän huoltajakokemuksen omaavan Jukka Järvisen, 41.

– Uskomme, että meillä on kasassa monipuolinen ja erittäin osaava valmennusryhmä, johon sen jokainen jäsen tuo omalla panoksellaan ja eritysosaamisellaan lisäarvoa. On myös hienoa saada pitkän kokemuksen omaava Jukka Järvinen mukaan huoltoryhmäämme. Toivotamme Laurin, Joonaksen ja Jukan lämpimästi tervetulleiksi Ilvekseen, sanoo Koskela.

CHL:n arvonta keskiviikkona 24.5.
Tuomas Salmelan sopimus purettu
UUTISET