3. Pelicans varastaa kotiedun viidennessä semifinaalissa

Pelicans varastaa kotiedun viidennessä semifinaalissa

Vesa Suonsyrjä

Semifinaalien viides kohtaaminen kääntyi Pelicansille, joka voitti ottelun kahdella Iikka Kangasniemen maalilla lukemin 0-2. Sarjan kuudes ottelu pelataan Lahdessa torstaina.

Avauserä jää maalittomaksi

Ilves tuli otteluun hyvin ja heti ensimmäisessä vaihdossa Dominik Masinin laukaus lipui vain senttejä ohi maalin. Ottelussa oli hurja vauhti ja välillä pelattiin pitkiä pätkiä ilman katkoja. Jakub Malek torjui yhden hyvän paikan Pelicansin iskiessä vastaan.

Les Lancasterin laukauksen jälkitilanteessa yleisö nousi jo seisomaan, mutta jatkokiekko lipui tuskallisesti Bartosakin ja tolpan välistä ohi maalin. Ilves loi paikkoja, mutta parhaista tilanteista viimeiset ratkaisut jäivät heikoiksi.

Ilves pääsi ylivoimalle, kun Iikka Kangasniemi löi mailan pois Ilves-pelaajan käsistä tilanteen ulkopuolella. Ylivoima uhkui vaaraa ja pyöri näyttävästi. Paras paikka tuli Tommi Tikalle, jonka laukaus keskustasta epäonnistui ja pyörähti Bartosakia kypärään. Erän lopulla Pelicans pääsi ylivoimalle, kun Les Lancaster kaatoi Tyler Kelleherin ajassa 19.30. Puntit tasoittuivat vain 19 sekuntia myöhemmin, kun Lars Bryggmanin maila nousi Masinia kasvoihin.

Erätauon alettua kesti useamman minuutin ennen kuin pelaajat siirtyivät pukukoppeihin lukuisan taisteluparin vaihtaessa mielipiteitään. Tilanne lähti Lukas Jasekin pienestä huitaisusta aloitustilanteesta, jota Tommi Tikka lämmitti pisimpään.

Pelicans iskee tehokkaasti keskimmäisessä erässä

Ilves sai kylmää vettä niskaansa heti erän alkupuolella, kun Pelicans iski tasavajaalla lukemiksi 0-1. Vaarattoman oloisessa tilanteessa Iikka Kangasniemi sai kiekon Sakke Hämäläiseltä ja ajoi liian helposti keskustaan ja ohitti lähietäisyyden käännöllä myös Jakub Malekin ajassa 21.18.

Ilves jatkoi tilanteiden rakentamista yrittämällä pelata pitkiä hyökkäyksiä päädyn kautta, mutta tämä ei tuonut oikeastaan mitään. Ilveksen saatua painetta iski Pelicans vastaan ja Iikka Kangasniemi pisti maltilla Dominik Masinin jäihin ja laukoi kiekon takakulmaan. 0-2 maali syntyi ajassa 26.32.

Ilveksen vähistä paikoista paras tuli nelosketjun hyvän vaihdon kautta, kun kiekko jäi pyörimään maalinedustalle ja Bartosak liukui kaukana maalistaan. Yritykset jäivät kuitenkin blokkeihin tai painuivat ohi maalin.

Ilveksen päävalmentaja Antti Pennanen kävi todella kuumana ottaessaan aikalisän ajassa 33.57 ja pumppasi joukkueeseen lisää virtaa. Ilves tulikin ärhäkämmin erän loppuun, mutta maalipaikat jäivät Joona Ikosen hyvään paikkaan, jonka Bartosak selvitti.

Kahden erän jälkeen torjunnat olivat Malek 10, Bartosak 15.

Ilves saa mahdollisuutensa, mutta Pelicans vie sarjan katkolle

Kolmannen erän alkuun Ilves sortui vaihtovirheeseen, mutta Pelicansin ylivoima jäi heikoksi. Kiekko kävi koko ajan Pelicansin eduksi ja 10 338 katsojaa alkoivat turhautua. Ilveksen pelistä ja ennen kaikkea viimeistelystä jäi puuttumaan viimeinen päättäväisyys.

Kuvaavasti Matias Mäntykivi teki kaiken oikein ja oli päästä huippupaikalle, mutta kiekko hukkui ilman laukausta. Ottelun kulminaatiopiste nähtiin päätöserän keskivaiheessa Lukas Jasekin ja Joni Ikosen heitettyä kiekon katsomoon minuutin välein. Ilveksen ylivoima oli näyttävää, mutta tehotonta ylivoiman hukkuessa siirtelyyn.
Pelicans puolusti loppuun saakka erinomaisesti ja Ilves ei päässyt pelin ytimeen. Jakub Malek otettiin pois maaliltaan kahta minuuttia ennen loppua, mutta mitään paikkoja ei lopussa saatu ja Pelicans voitti ansaitusti.

Ottelun ratkaisut :

Pelicans oli paikoissaan tehokas, Patrik Bartosak voitti maalivahtien kamppailun ja Pelicans puolusti erinomaisesti oman keskustansa. Ilveksen mahdollisuus oli ylivoimassa, mutta siitä puuttui koko ottelun näköisesti viimeinen päättäväisyys.