3. Ilves hävisi kuudennen välierän ja pelaa pronssista

Ilves hävisi kuudennen välierän ja pelaa pronssista

Gil Haggai

Ilves ja Pelicans kohtasivat Lahden Isku-Areenassa torstai-iltana, jossa kotijoukkueella oli mahdollisuus edetä Liigan finaaleihin toisen kerran historiansa aikana. Ilveksellä panoksena oli viedä välieräsarja Tampereelle seitsemänteen peliin. Ilves muokkasi ketjunsa illan peliin uusiksi ja maalivahti Marek Langhammer teki paluun kokoonpanoon.

Ilves jäähyilee, Pelicans rankaisee

Ensimmäisen erän alku mentiin Ilveksen lievästi halliten, mutta kiekkoa ei saatu toimitettua Pelicansin maaliin muutamista paikoista huolimatta. Hyvä hallinta kuitenkin keskeytyi, kun ajassa 3:04 Ilveksen Jani Nyman tuomittiin jäähylle kiinnipitämisestä.

Pelicans pyöritti ylivoimaansa hetken tuloksetta, kunnes Joni Ikosen laukaus pomppasi onnekkaasti kahden Ilves-puolustajan kautta maalivahti Langhammerin yli maaliin tehden numeroiksi kotijoukkueen 1-0 johdon.

Tämän jälkeen paras paikka siunaantui Ilveksen Joona Ikoselle, joka pääsi kasvokkain maalivahti Bartosakin kanssa, mutta tämän laukaus suuntautui maalin yli.

Ajassa 17:43 Aku Rädylle tuomittiin 2+2 minuuttia korkeasta mailasta, joten Ilves joutui jälleen alivoimalle. Hetken päästä tilanne paheni entisestään Ilveksen kannalta, kun myös Tommi Tikka passitettiin jäähylle huitomisesta ja Pelicans pääsi yrittämään maalintekoa viidellä kolmea vastaan.

Pelicans hyödynsi viidellä kolmea vastaan ylivoimansa, kun Iikka Kangasniemen poikittaissyöttö tavoitti Aatu Jämsenin, jonka suora laukaus upposi maalivahti Langhammerin olan yli Ilveksen maaliin.

Erätauolle lähdettiin kotijoukkue Pelicansin johtaessa numeroin 2-0.

Ilves painostaa, Bartosak kestää

Ilves sai kylmää vettä niskaansa heti erän alkupuolella, kun Ilves sai juuri selvitettyä Pelicans ylivoiman. Jäähyjen loputtua Ilves häviää oman pään aloituksen, josta kiekko ajautuu Aleks Haataiselle. Hänen laukauksensa  kimpoaa Langhammerin torjunnasta vapaana olevalle Topias Vilénille, jolla on helppo työ siirtää kiekko Ilveksen maaliin. Näin ollen Pelicans siirtyy 3-0 johtoon.

Heti kotijoukkueen maalin jälkeen Ilveksellä oli loistopaikka kaventaa, kun Ben Blood tuomittiin jäähylle kampituksesta. Hetken päästä toinen lahtelaispelaaja tuomittiin samasta syystä jäähyaitioon, joten  Ilves pääsi kahden miehen ylivoimalle.

Ilveksen ylivoima pyörikin näyttävästi lahtelaispäädyssä, mutta kiekkoa ei edelleenkään saatu toimitettua maalivahti Bartosakin taakse, joten kotijoukkueen maali pysyi edelleen puhtaana.

Ilves painosti loppuerän vimmatusti, mutta Pelicans-vahti torjui varmasti Ilveksen maalintekoyritykset.

Ilves laittaa kaiken likoon

Kolmannessa erässä Ilves laittoi kaiken peliin ja painosti erän alusta lähtien vimmatusti. Kova yritys palkittiinkin, kun erää oli pelattu neljä minuuttia. Les Lanvaster pääsi etenemään reunaa pitkin ja antoi loistosyötön keskelle Henrik Haapalalle, joka laittoi kiekon eleettömästi Pelicansin maaliin.

Tämän jälkeen Ilves jatkoi toisen kavennusmaalin jahtaamista herkeämättä ja saikin luotua loistavia paikkoja maalivahti Bartosakin eteen, mutta kiekkoa ei saatu toimitettua Pelicansin maaliin.

Ajassa 58:46 Ilves otti vielä Marek Langhamerin ulos ja yritti maalintekoa kuudella viittä vastaan, mutta tuloksetta.

Peli päättyi kotijoukkueen 3-1 voittoon, joten Pelicans jatkaa finaaleihin ja Ilves kohtaa Hifk:n pronssiottelussa.

Ottelun ratkaisut :

Ilves sai kuusi kahden minuutin rangaistusta ja Pelicans hyödynsi tämän. Patrik Bartosak torjui loistavasti jälleen.

Pronssiottelu Ilves vs. HIFK pelataan torstaina 20.4. Nokia Arenassa. Liput tulevat myyntiin huomenna 14.4. klo 12.00.