3. Super Series käynnistyi Turun turnauksella

Super Series käynnistyi Turun turnauksella

Marko Herckman

Täksi syksyksi lanseerattu Super Series-turnausformaatti käynnistyi perjantaina Turussa. Ilveksen lisäksi 3 vs 3 muodossa pelattavaan turnaukseen osallistuu HIFK, Kärpät, Tappara ja TPS. Ensi viikolla pelataan torstaina ja perjantaina Tampereella ja viimeinen turnauspäivä on 11. syyskuuta Helsingissä.

Super Seriesin otteluiden kesto on 2 x 10 minuuttia. Ilveksen perjantai-iltaan kuului pelit Helsingin IFK:ta, Tapparaa ja Turun Palloseuraa vastaan. Tiivistahtinen turnaus tarjosi viihdettä ja tilannerikasta peliä.

Dostal palasi Ilveksen maalille IFK-ottelussa

Kolmantena päivänä peräkkäin pelien muodossa kaukaloon luistellut Ilves lähti kamppailuun nuorella miehistöllä. Maalilla esiintyi ensimmäistä kertaa tällä kertaa Lukas Dostal, joka saikin heti kärkeen reilusti töitä. Ilveksen kannattajien suursuosikiksi parin viime kauden aikana noussut tsekkivahti sai heti parin ensimmäisen minuutin aikana torjua viitisen hyvää maalintekopaikkaa.

Turnauksessa saa merkitä pöytäkirjaan 11 kenttäpelaajaa. Ilveksen riveissä pelasi ensimmäistä kertaa Loimaan Rocketsista muutama vuosi sitten Ilveksen B-junioreihin siirtynyt Eppu Varjamo. Myös Eemeli Mäki ja Joona Korhonen jatkoivat viime kauden A-nuorista Ilveksen kokoonpanossa.

We are the kings ei ole varmasti montaa kertaa Turun jäähallissa soinut, mutta tänään se kajahti ilmoille kun peliä oli pelattu 6.21. Tuomas Salmelan pystysyöttö irrotti Matias Maccellin vauhtiin ja Dostalin ohella ottelun näkyvin Ilves-pelaaja napautti tarkalla laukauksella Ilveksen 0-1-johtoon. Joose Antosella oli myös erinomainen tekopaikka ensimmäisellä kymmenminuuttisella, mutta kiekko karkasi ratkaisevalla hetkellä.

IFK tehokkaampi toisella puolikkaalla

Roby Järventie riisti omalla siniviivalla kiekon helsinkiläisiltä ja karkasi toisen puolikkaan aluksi läpiajoon. Yritys pysähtyi kuitenkin IFK-maalivahti Frans Tuohimaan patjaan. Ajassa 11.33 helsinkiläisten Juha Jääskä onnistui tasoittamaan maalin edestä lukemiksi 1-1. Heti seuraavassa vaihdossa Teemu Tallberg pääsi yrittämään kahdesti, mutta Dostal torjui.

Tasoituksen jälkeen Matias Maccelli irtosi läpiajoon, mutta kiekko pyörähti ja laukaus jäi vajavaiseksi. Maccelli pelasi myös Miro Nallille tekopaikan, mutta Tuohimaa torjui Nallin ovelan kääntörystyn. Ilveksen kapteenina ottelussa pelannut puolustaja Tuomas Salmela otti erässä kaksi jäähyä. Jälkimmäinen kostautui kun IFK:n huippulupaus pääsi sivaltamaan hyvästä paikasta yläputken alle ajassa 17.35.

Ilves otti vielä lopussa Dostalin pois maalilta ja Maccelli, sekä Santeri Airola pääsivät yrittämään hyvistä paikoista, mutta Tuohimaa kesti ja IFK vei ottelun lukemin 2-1.

Tuomas Salmela syöttökoneena

Toisessa ottelussa Ilves kohtasi Tapparan. Paikalliskilpailija sai peliin unelma-alun, kun Charles Bertrandin onnistui maalinteossa luistinten kautta. Ilves ei kauaa tilannetta ihmetellyt, vaan Joose Antosen rannekuti ohitti Christian Heljangon ajassa 1.16.

Matias Maccelli oli hetkeä myöhemmin jälleen läpi, mutta rystylaukaus painui harhautusten jälkeen ohi maalin. Ilveksen turnauksen kaksi ensimmäistä maalia alustanut Tuomas Salmela jatkoi syöttökoneen roolissa ja pelasi kiekon Samuli Vainionpäälle. Vainionpää suojasi vahvasti, käänsi kämmenelle ja ohitti Heljangon ajassa 2.54. Maccelli oli maalin jälkeen taas läpi, mutta tällä kertaa kiekko nosi Heljangon räpylän kautta yli maalin.

Tappara nousi ensimmäisen puolikkaan viimeisellä minuutilla tasoihin kun täysin vapaasti takakulmalle nousemaan päässyt Teemu Suhonen ohitti Ilves-maalilla pelanneen Eetu Mäkiniemen ja teki 2-2-tasoituksen ajassa 9.40.

Tappara nousee voittoon viimeisellä minuutilla

Ottelun toinen puolikas oli Ilvekseltä vaisumpi ja Tappara hallitsi tapahtumia. Santeri Hatakka joutui huitomisjäähylle ajassa 14.13. Ilves taisteli alivoiman kuitenkin vahvasti Miro Nallin, Samuli Vainionpään ja Tuomas Salmelan johdolla.

Viimeisellä minuutilla Tappara kuitenkin iski. Ensin Jarkko Malinen pääsi survomaan takatolpalta lukemiksi 2-3-ja hetkeä myöhemmin Jukka Peltola teki läpiajon päätteeksi loppulukemiksi 2-4.

TPS väkevänä kotiturnauksessaan

Raimo Helmisen valmentana TPS aloitti Super Seriesin vahvasti ja kaatoi avauspeleissään Tapparan ja IFK:n. Myös Ilves jäi telineisiin rajusti uusiutuneen turkulaisryhmän kanssa. Avauserässä Josh Kestner ja Eetu Liukas veivät turkulaiset 2-0-johtoon.

Toinen puolikas olikin isäntien näytöstä ja TPS onnistui ohittamaan Lukas Dostalin viidesti. Ilveksen ainoaksi jääneen maalin teki Miro Nalli, joka pääsi nostamaan kiekon reppuun Eppu Varjamon näyttävän esityön jälkeen. TPS vei pelin kuitenkin 7-1-ja Ilveksellä jäi ensi viikon kotiturnauksessa reilusti kirittävää.

Kokonaisuutena uusi turnausmuoto tarjosi hyvää viihdettä ja tuo mukavaa lisämaustetta varsinaiseen kauteen valmistaviin otteluihin.