3. Turun Palloseura nollasi Ilveksen Tampereen tiistai-illassa

Turun Palloseura nollasi Ilveksen Tampereen tiistai-illassa

Milla Mettiäinen

Ilves kohtasi tiistai-iltana Nokia Arenassa Turun Palloseuran neljättä kertaa tällä kaudella. Tällä kertaa kamppailu päättyi Ilveksen 0—3-tappioon. Ottelu ratkesi viimeisen viiden minuutin aikana, kun TPS teki kolme maalia, joista kaksi upposi tyhjiin.

Ilvekselle takkuinen alku otteluun

TPS-hyökkääjä sai kiekon täysin vapaaseen paikkaan maalin edessä ensimmäisellä minuutilla. Tästä innostuneena turkulaiset pääsivät vauhtiin toden teolla päästessään pyörittämään kiekkoa Ilveksen puolustusalueella minuuttitolkulla.

Ivan Nikolishin otti kahden minuutin rangaistuksen poikittaisesta mailasta ajassa 2:29, aiheuttaen Ilvekselle alivoiman.
Descheneau pääsi alivoimalla nokikkain Langhamerin kanssa, mutta Ilvesvahti oli vahvempi. Kovasta TPS paineesta huolimatta Ilves selvitti alivoiman.

Ilveksen ensimmäinen todellinen hyökkäys nähtiin, kun ottelua oli pelattu runsaat viisi minuuttia. Juuso Pulli selvitti tiensä TPS-alueelle ja tilanne päättyi terävään laukaukseen. Myös Albin Erikssonin nopeat kädet mahdollistivat nousun hyökkäykseen.

TPS:n avausmaaliyritystä lähdettiin tarkastamaan videolta, sillä kiekko meni maalin perukoille reboundkiekosta, joka kimmottiin käden kautta maaliin. Luonnollisesti maalia ei hyväksytty.

Ilvekselle tuli rangaistus pelin viivytyämisestä, kun kentällä oli kuusi pelaajaa. Joni Ikonen siirtyi kärsimään rangaistusta. Miro Nalli pääsi nousemaan hyökkäykseen yksin kahta TPS-puolustajaa vastaan. Huolimatta vastustajan toisen puolustajan mailattomuudesta, tilanne ei kääntynyt Ilveksen eduksi. Alivoima meni ohi maalittomana.

Ajassa 10:32 Ilves pääsi ensimmäiselle ylivoimalle, kun Ruben Rafkin tarjoili koukkua.

Iso-Mustajärvi pääsi mainiolle vetopaikalle ja vaikka ylivoima kului Ilveksen kannalta tehottomana, siirtyi paine hiljalleen TPS-päätyyn. Vielä erän viimeisillä minuuteilla kapteeni Suomen johdolla joukkue pääsi tavoittelemaan johtomaalia vauhdikkain hyökkäyskuvioin.

Ensimmäinen erä päättyi maalittomana.

Ilves vahvemmin toiseen erään

Erän alussa Tuomas Salmela syötti Juuso Pullille, jonka veto maalin eteen jäi Joona Ikosen jalkoihin. Puolestaan TPS:n Jonne Tammela ajoi laidasta läpi pakkien, mutta tänä iltana loistavin ottein esiintynyt Marek Langhamer torjui.

Les Lancasterille tuli jäähy kampituksesta ajassa 24:25. Kun Lancaster vapautui jäähyltä, Baptiste oli nousemassa hyökkäykseen ja Lancaster ehti rinnalle mukaan, mutta poikittaissyötto maalin edessä ei tarpeeksi TPS-vahti Kareevia harhauttanut.

Kentällä nähtiin draamaa, kun Miro Nalli sai hyökkäysalueella kiekon kasvoihinsa ja poistui samantien pukusuojaan.

Tuomas Salmela joutui jäähylle kampituksesta ajassa 9:51, aiheuttaen Ilvekselle jälleen yhden alivoiman lisää.Alivoima ei kuitenkaan 0–0-tilannetta horjuttanut. Väkevää fyysisyyttä tänään toteuttanut Joona Ikonen pääsi Eetu Päkkilä mukanaan kahdella yhtä vastaan hyökkäykseen ja Ikonen veti itse.

Ilves-päädyssä Pärssinen pääsi ohjaamaan roikkokiekkoa, mutta Langhamer venytti patjansa kiekon eteen. Toistamiseen Langhamerin upeaa venymistä päästiin ihastelemaan, kun tämä torjui ensin laukauksen, jonka reboundkiekko syötettiin maalin toiselle kulmalle ja vaikka maali oli liki tyhjänä, Langhamer sai vielä kiekon räpyläänsä.

Ilves pääsi illan toiselle ylivoimalle, kun TPS:n Valtteri Pulli heitti Eetu Päkkilän jäähän liki painihenkisesti. Tästä Palloseuran Pullille kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä. Vaikka ylivoima kului ohi tuloksettomana, Erikssonilta nähtiin kaksi vaarallista maalipaikkaa. Oden ajoi myös vauhdilla maalille aiheuttaen TPS:lle sydämentykytyksiä.

Toinenkin erä päättyi 0-0 lukemissa.

TPS ratkaisee ottelun kolmannessa erässä

Kolmanteen erään Miro Nalli palasi paidassaan numero 29. Eemeli Suomi, Matias Mänytykivi ja Joonas Oden pääsivät erän alussa hyökkäystä pyörittämään. Joona Ikonenkin pääsi vedolle.

Eriksson ja Nalli saivat useamman lupaavan paikan reboundkiekoista, mutta Nokia Arenan yleisö ei vieläkäön päässyt tuulettamaan maalia. Tästä hallissa kannatus vain lisääntyi, ja Baptisten ja Päkkilän johdolla koitettiin päästä mainiolla pyörityksellä hyville maalipaikoille. Les Lancaster tälläsi tulisen viivalämärin, mutta Kareev kesti. Iso-Mustajärven syöttö maalin takaa maalin edustalle Erikssonille näytti lupaavalta. Myös Tuomas Salmela ja myöhemmin Les Lancaster nousivat oikeaa kaistaa maalin edustalle, mutta kumpikin veto jäi Kareevin patjoihin.

TPS siirtyi 1-0 johtoon, kun Pärssinen nousi Ilvesmaalin takaa ja jätti Eroselle jonka pikku syöttö maalin edessä avasi tilan Ilves-maalista Nurmelle, joka lopulta johdatti kiekon maalin edestä yläkulmaan.

Ilves otti aikalisän ajassa 57:59. Langhamer lähti maaliltaan ja Ilves yritti päästä ottelussa tasoihin. Lancasterin tulinen viivalaukaus oli tilanteen vaarallisin maalipaikka. Ensimmäisen TPS:n tyhjiin yrittämisen Ilves hoiti vahvasti, mutta toista tilannetta se ei enää kestänyt ja TPS siiryi 0-2-johtoon. Noin 15 sekuntia myöhemmin TPS löi viimeisen naulan Ilveksen arkkuun Topias Haapasen tehdessä TPS:n toisen maalin tyhjiin, siirtäen TPS:n 0-3 johtoon. Langhamer palasi maalille, ja ottelu päättyi Ilveksen 0-3-tappioon.