Vesa Suonsyrjä

Ilves nappasi neljännen perättäisen voittonsa kauteen valmistavissa otteluissa kaatamalla Hakametsässä HPK:n Juha Leimun jatkoaikamaalilla lukemin 4-3. Ilveksessä debytoinut Mike Halmo oli vahvalla pelipäällä ja antoi debyytissään lupauksia tulevasta.

Ilves vie avauserää

Ilves oli pelin alussa selvästi HPK:a edellä ja vain Antti Karjalaisen hyvät torjunnat estivät Ilveksen karkaamisen heti avauserässä. Vuorollaan yrittämään pääsivät Juhani Tamminen ja Panu Mieho, mutta Karjalainen kesti yritykset.

Ilves liikkui erinomaisesti ja hyökkäsi monipuolisesti avauserässä ja palkinto saatiin ajassa 15.13 kun Joona Ikonen ohjasi Teemu Rautiaisen maalille toimittaman kiekon sisään. Toisena syöttäjänä 1-0 osumassa toimi hyvin avannut Olli Vainio.

HPK tulee tasoihin toisessa erässä

Avauserää sekavampi toinen erä oli myös tasaisempi kuin avauserä. HPK tasoitti lukemiksi 1-1 ajassa 24.00, kun Harri Kainulainen onnistui ohittamaan Riku Heleniuksen käännöllään. Illan ensimmäinen erikoistilanne puhallettiin 19 sekuntia myöhemmin, kun Roope Laavainen kampitti Eemeli Suomen.

Ilveksen ylivoimakoostumuksessa taitavat Eemeli Suomi, Arttu Ruotsalainen ja Teemu Lepaus liikuttavat kiekkoa Mike Halmon siirtyessä maalinedustalle ja Juha Leimun ollessa uhkana viivassa. Hyvin roolitettu ylivoima pyörikin hyvin, mutta lähimmäksi päässeen Halmon laukaus kilahti ylärimaan.

HPK pääsi ylivoimalle, kun Julius Valtonen sai kaksiminuuttisen ajassa 29.14 lähimmäksi maalia pääsi kuitenkin Ilves, kun Arttu Ruotsalainen karkasi läpiajoon. Antti Karjalainen kuitenkin venyi mukaan ja piti maalinsa puhtaana. Myös Ilves pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei toisessa erässä nähty.

Värikäs kolmas erä

Kolmannen erän alkuun pelin paras vitja Suomi-Ruotsalainen-Halmo piti pitkään vieraita ahtaalla, mutta ilman tulosta. HPK pääsi ylivoimalle ajassa 46.44 Panu Miehon ottaessa hyökkäyspäädyssä kaksiminuuttisen.

Heti ylivoiman alussa HPK pelaaja leikkasi hyökkäysalueella osuen Arttu Ruotsalaista päähän. Ruotsalainen jäi jäänpintaan, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä ja peli sai jatkua. Riku Helenius venyi hyvin Ilves-maalilla ja rangaistus selvitettiin. Ruotsalainen pelasi vielä muutaman vaihdon, mutta ottelun loppupuolella miestä ei enää vaihtopenkillä tai jäällä näkynyt.

Ajassa 52.09 HPK sai kaksiminuuttisen väärästä vaihdosta. Ylivoima sortui kuitenkin näpertelyksi ja paras paikka aukesi HPK:lle, mutta Helenius torjui Otto Paajasen laukauksen.

Ilves siirtyi uudelleen johtoon, kun ajassa 55.06 Juho Liuksiala karvasi kiekon ja polki läpiajoon. Perässä tulleiden puolustajien paine ei estänyt liukasta hyökkääjää, vaan tämä ajoi määrätietoisesti maalille ja laittoi kiekon varmasti maalinperukoille siirtäen lukemiksi 2-1.

Edellisestä osumasta ei ehtinyt kulua minuuttiakaan, kun väkevästi taisteleva Samuli Vainionpää piti kiekkoa päädyssä ja siirsi sen Teemu Lepaukselle, jonka laukauksen Karjalainen vielä torjui, mutta paluukiekossa ensimmäisenä ollut Jarkko Parikka siirsi varmasti lukemiksi 3-1.

Kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua Ilves sortui yrittämään ratkaisua kohti tyhjää maalia muutamaa kiekonmittaa ennen punaviivaa ja tänään muistutus tule heti seuraavassa vaihdossa, kun Jere Innala pääsi laukomaan lukemiksi 3-2 keskustasta ohi poikittaisliikkeessä olleen Heleniuksen ajassa 58.16. HPK jatkoi ilman maalivahtia ja sekunnilleen minuuttia myöhemmin nähtiin toisinto edellisestä maalista, kun Innala tasoitti lukemiksi 3-3.

HPK sai vielä rangaistuksen ajassa 59.38 Miro Ruokosen kohdellessa kaltoin Joona Ikosta, mutta varsinainen peliaika päättyi lukemiin 3-3.

Juha Leimu värikkään jatkoajan sankari

Ilveksessä debytoinut Mike Halmo sai maalilaulun soimaan ajassa 60.47, mutta hetken ihmettelyn jälkeen kiekon todettiin käyneen tolpassa ja peli sai jatkua. Seuraava paikka aukesi HPK:lle ja vielä viime kaudella Ilvestä edustaneella Arto Laatikaisella oli puoli maalia tyhjänä paluukiekossa, mutta maalintekijän viitta tuntuu kiertävän Ladan kaukaa ja kiekko pyörähti lavan ylitse.

Ajassa 63.32 Ilvekseen palannut Juha Leimu teki ensimmäisen osumansa kasavattajaseuransa paidassa aikuisten sarjoissa karvaamalla kiekon keskiviivalla ja karaten läpiajoon. Tarkka rannelaukaus päätti ottelun ja näin Ilves nappasi viimeisestä valmistavasta ottelusta, joka pelattiin kotihallissa maukkaan 4-3 voiton.

Mike Halmolla vahva debyytti

Debyytissään yli 20 minuuttia urakoinut Mike Halmo oli ärhäkällä pelipäällä. Kuva, joka miehestä on syntynyt aiemman tiedon urasta pohjalta sai vahvistusta Halmon taklatessa painavasti ja ajaessa toistuvasti vastustajan maalinedustalle. Heti ensimmäisissä vaihdoissa mies pääsi Eemeli Suomen ja Arttu Ruotsalaisen kanssa hyvin kosketuksiin ja lopulta oli pieni ihme, ettei Halmon nimeä nähty pistetilastoissa tämän saadessa kahdesti kiekon maalikehikoihin.

Ilveksen seuraava harjoitusottelu pelataan keskiviikkona 5.9. klo 18:30 Savonlinnassa, jolloin vastaan asettuu SaPKo.

Puolustajalupaus Lassi Thomson: Toivottavasti vielä joskus pelaan Ilveksessä