3. Ilves voittoon neljä pistettä iskeneen Mike Halmon johdolla

Ilves voittoon neljä pistettä iskeneen Mike Halmon johdolla

Marko Herckman

Ilves pelasi perjantaina harjoituskauden viimeisen ottelunsa Porissa Ässien vieraana. Hyvässä iskussa ollut Ilves nitisti Ässät ykkösketjunsa Eemeli Suomen (2+0) , Arttu Ruotsalaisen (0+2) ja Mike Halmon (1+3) johdolla lukemin 2-5.

Ilveksellä räväkkä alku

Ilves aloitti Porissa väkevästi ja painoi aktiivisella pelillä kiekkoa hyökkäyspäätyyn. Paine tuotti tulosta reilun kolmen minuutin jälkeen kun ykkösketjun Arttu Ruotsalainen ja Mike Halmo sahasivat nopeilla syötöillä paikan Eemeli Suomelle, joka napautti kiekon ohi Andreas Bernardin ajassa 3.21. Nälkäisesti avauserässä pelannut Joona Ikonen oli heti maalin jälkeen paikassa, mutta kiekko lipui Bernardin suojien kautta niukasti ohi maalin.

Ensimmäinen erä mentiin vahvasti Ilveksen merkeissä tamperelaisten pitäessä kiekkoa pitkillä hyökkäyksillä Ässien päädyssä. Hyökkäyspään aloituksen jälkeen Juho Liuksiala oli jo lähellä onnistua ja lopulta samasta hyökkäyksestä nuori puolustaja Elias Laitamäki teki siniviivakudilla uransa ensimmäisen maalin Ilves-paidassa. 0-2-osuma syntyi ajassa 9.16 ja syöttäjinä siinä toimivat Liuksiala ja Joose Antonen.

Myös Ilveksen kolmas osuma lähti puolustajan lavasta siniviivalta. Mike Halmo pelasi oivallisesti Olli Vainiolle, jonka kuti viuhahti ylänurkkaan ajassa 12.25. Toisena syöttäjänä maalissa toimi Samuli Vainionpää. Erän viimeisen vitosen aikana Ässät sai ensimmäiset kunnolliset hyökkäyspään paineensa. Yksi näistä johti maaliin kun Ilves-puolustus hävisi kamppailutilanteen omissa ja Ässien puolustaja Jere Seppälä ampui ajassa 16.09 erän päätöslukemiksi 1-3.

Tasaisempi toinen erä

Ilves oli toisen erän alussa jälleen tehokkaana. Ykkösketju sahasi jälleen Ässien puolustuksen rikki ja Eemeli Suomi viimeisteli takanurkalta illan toisellaan lukemiksi 1-4-ajassa 20.36. Syöttäjinä ketjukaverit Ruotsalainen ja Halmo. Kolme minuuttia myöhemmin Ässien Juho Tommila rikkoi jäähyn arvoisesti väkisin maalia kohti punnertanutta Mike Halmoa ja Ilves pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle. Pakkopeli ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

Erän puolivälissä oli Ässien vuoro päästä ylivoimalle kun Eemeli Suomi ja Jerry Laakso kävivät vuorotellen istumassa kaksiminuuttiset. Jälkimmäisen ylivoimansa aikana Ässillä oli muutama vaarallinen paikka, mutta erässä kahdeksan kertaa torjunut Riku Helenius kesti. Ylivoimien jälkeen Ässät hallitsi hienokseltaan toista erää, mutta lisäosumia ei nähty ja päätöserään lähdettiin Ilveksen kolmen maalin johdossa.

Halmo lyö lopullisen niitin

Kolmannen erän alkuun Ilves tuli jälleen vauhdikkaasti. Ensin Jarkko Parikka pääsi ampumaan tulisesti, mutta Bernardin patja pelasti. Seuraavaksi Mike Halmo pelasi tyylikkäällä poikittaissyötöllä paikan Mark Floodille, mutta puolustajan rystylaukaus nousi päätyverkkoon. Hetkeä myöhemmin Olli Vainio kilautti tolppaan.

Ilves ei omista paikoistaan osunut, mutta Ässät onnistui. Tommi Taimi pelasi paikan Peter Tiivolalle, joka kavensi tolpan kautta lukemiksi 2-4-ajassa 46.09. Tämän jälkeen Ässät hallitsi peliä, mutta Ilves puolusti sitkeästi. Ilveksen paras paikka tuli läpiajoon karanneelle Teemu Rautiaiselle. Andreas Bernard kuitenkin torjui hyökkääjän yrityksen. Pari minuuttia ennen loppua Ässät otti aikalisän ja Bernardin pois maaliltaan. Porilaiset pyörittivät väkevästi, mutta erinomaisen ottelun pelannut Mike Halmo karkasi pitkän vaihdon irti Ässä-puolustajilta ja sivalsi loppulukemiksi 2-5.