1. Etusivu
  2. Otteluraportti
  3. Ässät jätti Ilveksen nollille Hakametsässä

Ässät jätti Ilveksen nollille Hakametsässä

Vesa Suonsyrjä

Ilveksen harjoitusottelut jatkuivat, kun se kohtasi viime keväänä pudotuspeleissä pudottamansa Porin Ässät. Suurin huomio kotijoukkuuen rosterissa kiinnittyi pitkän tauon jälkeen jäällä nähtyyn Sami Sandelliin, joka aloitti harjoituspelikautensa kakkosketjun keskeltä laidoillaan Teemu Lepaus ja Mikael Kuronen.

Avauserä maaliton

Ässät pääsi ylivoimalle ajassa 2:48 kun huonoon poikittaissyöttöön väliin päässyttä Simon Suorantaa häirittiin kaksiminuuttisen arvoisesti. Jäähylle määrättiin puolustaja Valtteri Ilomäki. Ilves pelasi vahvan alivoiman ja Ässät ei saanut ylivoimallaan oikein miään aikaan. Peli soljui tasaisissa merkeissä eteenpäin, kunnes ajassa 8:53 Mikael Kuronen passitettiin rangaistusaitioon hyökkäspään korkeasta mailasta. Toisella yrittämällään Ässät sai ylivoimansa paremmin käyntiin ja Antti Lehtonen joutui venymään pariinkin huippupelastukseen.

Ilves pääsi pelin juonesta paremmin kiinni erän vanhetessa, mutta varsinaisia tekopaikkoja ei ollut syntyäkseen. Ensimmäinen kunnon tekopaikka tuli Arttu Ruotsalaiselle, jonka hieno nousu päättyi nostoon, joka pysähtyi ylärimaan paria minuuttia ennen erätaukoa. Ajassa 18:51 Ässien Matti Lamberg otti tyhmän kaksiminuuttisen poikittaisesta mailasta luistellessaan vaihtoa kohden. Ilveksen ylivoima ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin maalittomissa 0-0 lukemissa.

Toinenkin erä maaliton

Ilvekselle jäi toisen erän alkuun reilu minuutti ylivoimaa, mutta Ilves ei onnistunut saamaan ylivoimaansa toimimaan ja Ässät selvisi helpolla. Ilves pääsi uudelleen yrittämään ylivoimansa toimivuutta, kun Ben Bloodin maila nousi Ilves-pelaajan kasvoihin ajassa 23:07. Heti ensimmäisestä aloituksesta Teemu Lepaus laukoi tulisesti, mutta Anders Bernard torjui Ässä-maalilla hyvin ja Ässät selvitti helpolla lopun rangaistuksensa.

Rikkonaisena alkanut toinen erä jatkui jäähyjen merkissä, kun Henry Mäntylä sai kaksiminuuttisen ajassa 25:26. Ässien illan kolmas ylivoima oli aiemmin nähdyn lailla vaisua ja Ilves selvitti sen vaivatta. Ilveksellä oli erinomainen vaihe erän puolivälin paikkeilla ja Joona Koppasella oli pelin paras maalipaikka Julius Valtosen syötöstä, mutta Bernard sai estettyä maalin synnyn. Ässät sai hyvän paineen 35 minuutin paikkeilla ja Antti Lehtonen joutui töihin Maksim Matushkinin ja etenkin nuoren Jesperi Kotkaniemen päästessä maalipaikkoihin. Kotkaniemi joutui lähinnä pyörittämään päätään Lehtosen venyttäessä huikean torjunnan.

Erän loppupuolella vauhti kasvoi ja paikkoja syntyi vuorotellen molempiin päätyihin, mutta molemmat maalivahdit pitivät maalinsa puhtaina.

Ässät voittoon kolmannen erän osumilla

Kolmannen erän alussa Mikko Salmio ajoi hyvin sisään, mutta Lehtonen jatkoi hyviä otteitaan. Ajassa 41:57 Matti Lamberg kampitti Valtteri Viljasen ja Ilves pääsi kolmannen kerran ylivoimalle. Ilveksen ylivoima pyöri paremmin ja Juhani Tammisella ja Mikael Kurosella oli hyvät maalipaikat. Jähyily jatkui, kun Jesperi Kotkanieme maila nousi ajassa 45:17 liian korkealle. Maali jäi edelleen syntymättä, vaikka Teemu Rautiainen ja Joona Ikonen pääsivät koittamaan hyviltä tonteilta. Julius Valtosella oli myös huippupaikka ennen kuin ajassa 49:54 Teemu Lepaus otti illan toisen rangaistuksensa.

Illan trendin mukaisesti ylivoiman aikana ei tilanteilla mässäilty. Jäähyn päättymisen jälkeen ajassa 52:53 kiekko kimposi vapaana olleelle Mikko Salmiolle, joka sai ohitettua Lehtosen ja siirrettyä Ässät 0-1 johtoon. Ilves otti Lehtosen pois maaliltaan reilua minuuttia ennen loppua, mutta loppukiri jäi lyhyeksi Philip McRaen osuttua tyhjään maaliin. Näin Ässät otti kolmannen erän kahden maalinsa kautta 0-2 voiton.

Seuraava ottelu:

Ilveksen harjoitusottelut jatkuvat perjantaina, kun HPK saapuu Hakametsään. Ottelu alkaa kello 18.30. Tervetuloa!

Liput | Facebook-tapahtuma

Ässät vieraaksi Hakametsään
Ilves.com-sivusto uudistui – yhteisöllisyys ja käytettävyys korostuvat
UUTISET