3. Dynamo Pardubice päätti Ilveksen CHL-kauden

Dynamo Pardubice päätti Ilveksen CHL-kauden

Miia Kahila

Ilves jatkoi CHL Playoffs-taivaltaan keskiviikkona Tšekissä, kun pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisessa osaottelussa vastaan asettui Tšekin Extraligaa johtava Dynamo Pardubice. Viime viikolla Nokia Arenalla otteluparin ensimmäisen osaottelun vei nimiinsä Pardubice lukemin 1-3. Hyvästä yrityksestä huolimatta Ilveksen kahden maalin takaa-ajo ei onnistunut ja ottelu päättyi tasalukemiin 2-2 (0-1, 1-1, 1-0). Dynamo Pardubice jatkoon yhteismaalein 5-3.

Ensimmäisessä erässä nähtiin hyvin valmistautunut Ilves, jolta nähtiin työteliästä ja suoraviivaista peliä. Ilves sai luotua hyviä paikkoja ja ajassa 07:36 aukesi keltavihreiden maalitili, kun Joona Ikonen vei Ilveksen 0-1 johtoon ja Dynamo Pardubicen kokonaisjohto oli enää maalin päässä.

Toisen erän alku meni tšekkiläisille. Pardubice käytti ylivoimansa tehokkaasti ja ajassa 22:40 Martin Kaut toi kotijoukkueen tasoihin sekä jälleen yhteistuloksissa kahden maalin karkumatkalle. Ilves ei kuitenkaan tilanteesta hämmentynyt ja kohta nähtiin Les Lancasterin hyökkäysvahvuutta, jonka seurauksena ajassa 25:13 Eemeli Suomi laittaa kiekon Roman Willin vartioimaan maaliin. Kohta Ilveksellä oli tuhannen taalan paikka päästä yhteismaaleissa tasoihin, mutta puolentoista minuutin periodi viiskolmosta ei vaan tuottanut haluttua tulosta.

Kolmannessa erässä Dynamo Pardubice päätti tehdä Ilveksen jatkopaikkahaaveista entistä haastavampaa tekemällä ajassa 42:13 ottelun tasoituksen lukemiin 2-2. Ilveksen yrityksistä huolimatta Pardubice pystyi pitämään keltavihreät poissa maalinteosta ja neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä tšekkiläiset saivat vielä ylivoiman, joka vaikeutti Ilveksen työtä entisestään. Enempää maaleja ei kuitenkaan erässä nähty ja yhteismaalein 5-3 Dynamo Pardubice päätti Ilveksen CHL-matkan.

OTTELUN RATKAISU: Enemmän maaleja tehnyt menee jatkoon ja tällä kertaa kaveri oli parempi. Ilveksellä oli momentuminsa sekä ensimmäisessä että toisessa erässä, mutta kiekkoa ei saatu toimitettua perille asti.

Seuraava ottelu: Ilves saa torstaina 23. marraskuuta vastaansa Mikkelin Jukurit. Ottelu alkaa Nokia Arenalla klo 18:30.

Osta ottelulippu: ilves.lippu.fi

Ilves takaa-ajajana CHL:n playoffseissa – ratkaiseva ottelu tänään Pardubicessa