Miia Kahila

Nokia Arenalla nähtiin tiistai-iltana Ilveksen ja Kalevan Pallon välinen kiekko-ottelu, jonka kuopiolaiset veivät nimiinsä lukemin 1-2 (1-2, 0-0, 0-0).

KalPa aloitti ottelun maalinteon, kun ensimmäistä erää oli pelattu 4:56. Rangaistusaitiosta lähes samanaikaisesti vapautunut Ilveksen Samu Bau pystyi ainoastaan seuraamaan vierestä KalPan Filip Westerlundin viivalta lähtenyttä vetoa, joka upposi Ilves-vahti Jonas Gunnarssonin taakse. Lisäosumia saatiin odottaa erän loppupuolelle asti, jolloin videotarkistuksen jälkeen KalPan Aleksi Elorinne vei kuopiolaiset jo 0-2 johtoon. Erä ei kuitenkaan ollut tässä. Ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla Ilves-kannattajat saivat todistaa ylivoimamaalia, kun Šimon Stránský toi Liiga-kauden ensimmäisellään Ilveksen mukaan maalintekoon.

Toisen erän ainoa tapahtumamerkintä oli Ilveksen päävalmentaja Antti Pennasen ottama aikalisä ajassa 29:34. Tilastomerkinnöistä voidaan todeta, että erän laukaukset menivät KalPalle 11-22, kun aloitusvoitot jäivät Ilvekselle lukemin 13-6. Toisen erän sykettä nostattavin hetki oli, kun Ilveksen puolustaja Les Lancaster poistui kesken ottelun ontuen pukukoppiin.

Päätöserään lähdettiin kuopiolaisten yhden maalin johdossa. Ilves pääsi ajoittain mukaan peliin ja Nokia Arenan yleisö näkikin muutamat varteenotettavat maalipaikat. Myös Les Lancaster palasi Ilves-kannattajien helpotukseksi kolmannessa erässä takaisin kokoonpanoon. Ottelussa ei kuitenkaan enää maaleja nähty, joten ensimmäisen erän 1-2 tulos jäi myös ottelun lopputulokseksi.

Ottelun yleisömäärä Nokia Arenalla oli 7012.

Seuraava ottelu: Ilves vierailee Tapparan kotiottelussa tulevana torstaina 28. syyskuuta. Tämän kauden ensimmäinen paikalliskamppailu alkaa klo 18.30 Nokia Areenalla. Pelit jatkuvat heti perjantaina Ilveksen kotiottelulla, kun Nokia Arenalle saapuu Helsingin IFK. Ottelu alkaa klo 18.30.

Ennakkotunnelmat ja ottelut tarjoaa Ilves Plus alkaen klo 17:30 osoitteessa Ilves.com/plus