1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kauden ensimmäinen paikallispeli mitellään torstaina

Kauden ensimmäinen paikallispeli mitellään torstaina

Mikko Aaltonen
Tappara TO 28.9. klo 18:30 Ilves

Liigakauden ensimmäinen paikallisottelu pelataan torstaina Nokia Arenalla Tapparan isännöimänä. Ilves lähtee otteluun lepoedulla, mutta tappioputkessa, kun taas Tappara on tahkonnut alkukauden tappioitta, mutta ei saa lepoa pelattuaan keskiviikkona vieraissa KooKoota vastaan.

Ilves lähtee katkaisemaan tappioputkeaan Tapparan kustannuksella. Putki venyi kolmen ottelun mittaiseksi tiistaina, kun KalPa haki 2-1-vierasvoiton Nokia Arenalta ensimmäisessä erässä syntyneillä osumilla. Ex-Ilvekset Filip Westerlund ja Aleksi Elorinne veivät KalPan jo 2-0-johtoon ennen kuin Šimon Stránský teki ottelun viimeiseksi jääneen osuman. Tapparan vierailu Kouvolaan eteni aina jatkoajalle saakka ennen kuin Valtteri Kemiläinen ratkaisi 4-3-voiton kirvesrinnoille.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat tuttuun tapaan kuudesti. Voitot menivät kutkuttavasti tasan 3-3. Tapparan isännöimistä paikallisista Ilves voitti kaksi. Joukkueet kohtasivat myös harjoitusottelun merkeissä elokuisessa Tampere Cupissa. Tuolloin Ilves oli Arttu Pellin ja Petr Kodýtekin maaleilla parempi numeroin 2-1.

SEURAA HEITÄ:
Ilveksen Samu Bau on ottamassa itselleen väkisin paikkaa Ilveksen pelaavasta sentterikuusikosta. Tasaisen varmoja otteita esittänyt Bau on pelirohkea ja fiksu, ulottuva pelaaja, joka on kehittynyt Ilveksessä isoin askelin tultuaan seuraan viime kaudeksi. Sen huomasi myös Arizona Coyotes, joka huusi Baun nimen viime kesän varaustilaisuudessa kierroksella kuusi, numerolla 162.

Tapparan Oiva Keskinen odotteli kesällä varaustaan hetken Bauta pidempään, mutta lopulta Columbus Blue Jackets varasi Keskisen seitsemännellä kierroksella, numerolla 194. Eikä turhaan, ainakaan Liigan alkukauden perusteella. 18-vuotias Keskinen on ottanut ennakkoluulottomasti paikkansa Tapparan kokoonpanosta ja on avannut pistetiliäänkin Liigassa yhden maalin ja yhden syötön verran.

MISTÄ SEURATA:
Ottelu alkaa Nokia Arenalla kello 18.30. CMoren studiolähetys käynnistyy kello 18.00 ja Ilveksen ottelulähetys totutusti tuntia ennen ottelun alkua kello 17.30.

Ei pisteitä KalPalta
Antti Pennanen siirtyy Leijonien päävalmentajaksi kauden 2023–2024 jälkeen
UUTISET