Marko Herckman

TPS ja Ilves pelasivat Turussa tasaisen ottelun. Ilveksen tehottomuus maalintekopaikoissa jatkui ja turkulaiset veivät pisteet lukemin 4-1.

Tamminen avaa karkelot

TPS:n ja Ilveksen marraskuinen tiistaivääntö käynnistyi tasaisissa merkeissä. TPS sai alkuminuuteilla muutaman pitkän pyörityksen, mutta mitään kovin vaarallista kotijoukkue ei aikaiseksi saanut. Ilveksen aktiivinen karvauspelaaminen toimi avauserässä hyvin ja tuotti ongelmia turkulaisille. Yksi näistä tilanteista johti TPS-jäähyyn, kun Ilkka Pikkarainen joutui vetämään Ville Meskasen kumoon. Ilveksen ylivoima pyöri hyvin ja lopulta viivapelaajana pelannut Juhani Tamminen hiipi b-pisteen kaarelle lyömään Ville Meskasen tarjoaman poikittaissyötön verkkoon ajassa 8.35. Toisena syöttäjänä maalissa Eemeli Suomi.

Ilves sai maalista lisää uskoa tekemiseensä. Hetkeä myöhemmin Joona Koppasen hyvän karvauspelaamisen jälkeen Sami Sandell pääsi tulittamaan, mutta TPS onnistui siivoamaan kiekon maalin edustalta. Seuraavaa oli Ville Meskasen vuoro yrittää maalia väkevän nousun päätteeksi, mutta kiekko jäi turkulaisten maalivahdin Oskari Setäsen suojiin.

Kesken Ilveksen hyvän paineen TPS pääsi iskemään vaarattoman näköisestä tilanteesta. Ilkka Pikkarainen heitti poikittaisvipin siniviivalta, joka painui ohi kolmesta Ilves-pelaajasta ja löysi maalin kulmalle nousseen Oskari Siikin, joka sijoitti tasoituksen ajassa 12.24. Tasoituksen jälkeen Ilves sai toisen ylivoimansa, kun Jani Forsströn kuokki Eemeli Suomea. Ilveksen toinen ylivoima ei toiminut ensimmäisen tavoin ja paras paikka tulikin vasta ylivoiman loputtua Otto Koivulalle. Koivulan veto painui kuitenkin yli maalin.

Koivulan paikan jälkeen TPS lähti vastahyökkäykseen. Ilari Filppula tuhri ensin oman paikkansa, mutta hetkeä myöhemmin Eric Perrin pääsi liian helposti kiepahtamaan maalin edessä ja nostamaan kiekon Ilves-vahti Antti Lehtosen patjan yli ajassa 17.40. Ilves sai erän viimeisellä minuutilla vielä ylivoimamahdollisuuden. Paras paikka tuli Ville Meskasen oivalluksen jälkeen Sami Sandellille, mutta kokeneen hyökkääjän ohjaus ei onnistunut ja erätauolle lähdettiin kotijoukkueen 2-1-johdossa.

Toinen erä maaliton

Ilves jatkoi hyvänoloista peliään toisessa erässä. TPS oli useaan otteeseen pinteessä hyvin liikkuneen Ilveksen kanssa, mutta parhaalle maalintekosektorille murtautuminen tuotti tamperelaisille ongelmia. Ajassa 26.30 Ilves pääsi jo neljännen kerran ylivoimalle, kun TPS:n kokenut ruotsalaispakki Henrik Tallinder veti kumoon maalille nousseen Joona Koppasen. Ilveksen ykkösylivoima pyöritti peliä hyvin, mutta viimeiset ratkaisut ontuivat ja maali jäi syntymättä.

Ilveksen erän paras maalintekopaikka tuli kun Eemeli Suomi kapelimestaroi kiekon takatolpalle Sami Sandellille. Sandell ei kuitenkaan saanut nostettua kiekkoa ja Oskari Setänen ehti venyttää patjansa väliin. TPS sai erän lopussa enemmän otetta pelistä. Patrik Virta pääsi viitisen minuuttia ennen erän päätöstä yrittämään maalin edestä, mutta erässä 10 kertaa torjunut Antti Lehtonen kesti. Kotijoukkue pääsi ensimmäisen kerran ylivoimalle ajassa 36.50, kun Juuso Pulli lähti istumaan kakkosta korkeasta mailasta. Ylivoimalla TPS sai muutaman maalinedusmylläkän, mutta maalinteossa turkulaisetkaan eivät onnistuneet ja tauolle lähdettiin kotijoukkueen maalin johdossa.

TPS vie pisteet

Kolmas erä käynnistyi kahden edellisen tapaan tasaisissa merkeissä. Reilun viiden minuutin pelin jälkeen Ilves pelasi huolimattomasti omalla alueellaan ja Oskari Siiki pääsi lataamaan kiekon takanurkkaan ajassa 45.23. 3-1-maalin jälkeen TPS jäädytti peliä ja miehitti keskialueen tarkasti. Ilves ei löytänyt aseita turkulaismuurin purkamiseen ja päätöserän yritykset jäivät laihoiksi. Lopussa Ilves pelasi liki kolme minuuttia ilman maalivahtia, mutta kertaakaan kiekkoa ei saatu kontrolloidusti hyökkäyspäähän. Lopulta turkulaisten Teemu Väyrynen onnistui ohjaamaan tyhjään maaliin puolisen minuuttia ennen loppua päätöslukemiksi 4-1.

Ottelun ratkaisut:

Ilves sai neljä ylivoimaa ottelun ensimmäisellä puolikkaalla, mutta vain ensimmäinen tuotti tulosta. Kahdessa ensimmäisessä erässä Ilveksellä oli paikkoja useampaankin maaliin, mutta tehottomuus vaivasi edelleen. TPS puolestaan pääsi iskemään maalinsa liian helposti oman pään virheistä.

Ilveksen parhaat:

Kun Ilveksellä oli tilanne, useimmiten sitä oli järjestelemässä Eemeli Suomi. Yhteispeli tutkapari Ville Meskasen kanssa tuottaa tilanteita ja Sami Sandell sopeutuu peli peliltä paremmin tehokaksikon pariin. Mark Flood saa kiekkoja jatkuvasti siniviivalta maalille asti ja tuo sitäkin kautta lisää syvyyttä Ilveksen peliin. Joona Koppasen aktiivinen karvauspelaaminen tuotti kahdessa ensimmäisessä erässä harmaita hiuksia turkulaisille.

Kumpi palaa voittokantaan?
Hockey Drivers | Ilveksen autossa: Otto Koivula
UUTISET