1. Etusivu
  2. Haastattelu
  3. Filip Westerlund tuli Ilvekseen peliajan perässä – nyt tavoitteena on mestaruus

Filip Westerlund tuli Ilvekseen peliajan perässä – nyt tavoitteena on mestaruus

Vesa Suonsyrjä

Nuorempana huippulupauksena toisella kierroksella Arizona Coyotesiin varattu Filip Westerlund, 23 haluaa vaikeampien vuosien jälkeen nousta takaisin omalle tasolleen ja voittaa Ilveksessä mestaruuden keväällä.

Tavoitin Filip Westerlundin tänään iltapäivällä. Hyväntuulinen ruotsalaispuolustaja vastaili kysymyksiin kotoaan, jonne oli ehtinyt Ilveksen aamuharjoitusten jälkeen.

Olet syntynyt Härnösandissa, joka sijaitsee Västernorrlandin läänissä hieman Vaasan korkeutta alempana. Millainen paikka se oli asua ja aloittaa jääkiekon pelaaminen?

-Kaupunki on rauhallinen ja siellä oli hyvä paikka kasvaa. Perheeni asuu siellä ja sieltä on kotoisin myös nykyinen tyttöystäväni. Meillä oli siellä aina hyvä joukkue ja se oli hyvä paikka aloittaa kiekkoilu, taustoittaa nykyisin 25000 asukkaan kaupungissa kasvanut Filip.

Nuorena kiekkoilun vuoksi suurempiin seuroihin siirtynyt Westerlund nousi SHL-kaukaloihin 17-vuotiaana ja nyt 23-vuotiaana hänellä on vyöllään 117 ottelua Allsvenskanissa ja 143 ottelua Ruotsin pääsarjassa SHL:ssa. Miten itse kuvailisit uraasi Ruotsissa?

-Pelasin nuorena todella hyvin, josta tunnustuksena minut varattiin vuonna 2017 toisella kierroksella Arizona Coyotesiin. Nuorena tullut menestys on kääntynyt vastoinkäymisten ja loukkaantumisten kautta siihen, että tällä kaudella HV-71:n vahvassa puolustuksessa peliaikani jäi vähiin, kuvailee Westerlund.

Kuva: Anssi Takala/Ilves

Miten itse kuvailisit itseäsi jääkiekkoilijana ja toisaalta kentän ulkopuolella?

-Vahvuuteni jääkiekkoilijana ovat ehdottomasti hyvä luistelutaitoni ja pelikäsitykseni. Kentän ulkopuolella olen rauhallinen koti-ihminen, joka tykkää viettää aikaa tyttöystävän kanssa ja pelata konsolilla, kesäisin Golfia harrastava Filip kuvailee itseään.

Ruotsista Ilvekseen siirryttäessä Westerlundilla oli kohtuullisen niukat tiedot siitä minne oli tulossa, mutta Ilveksessä hänet on otettu hyvin vastaan ja Liigassa pelattava jääkiekko miellyttää puolustajaa.

-En tiennyt juuri mitään Suomesta, Tampereesta tai Ilveksestä. Olen pelannut aiemmin Tapparassa nyt pelaavien Davidssonien kanssa ja kyselin heiltä ennen sopimuksentekoa mielipidettä liigasta. Ruotsissa kiekkoilu on hitaampaa ja perustuu enemmän rakenteeseen. Täällä Ilveksessä peli on nopeampaa ja hyökkäävämpää vaikka pelissä on yhä selkeä rakenne, vertailee Filip.

Ilveksessä tällä kaudella 16 ottelua tehoin 0+2 pelannut Westerlund on nauttinut ajastaan täällä sekä kaukalossa että kaupungilla.

-Olen viihtynyt täällä hyvin, meillä on vahva joukkue ja pelaamme iloista jääkiekkoa. Kielen kanssa on ollut vähän ongelmia, mutta onneksi joukkueessa on toinen ruotsalainen (Leo Lööf), niin olen hyvin pärjännyt. Kaupungilla olen käynyt joitain kertoja kävelyllä ja tämä on hieno kaupunki, jossa on vanhoja rakennuksia ja miellyttävä tunnelma.

Loppukauteen Westerlundilla on vain yksi tavoite – mestaruus. Puitteet siitä pelaamiset ovat kunnossa.

-Nokia Arena on ainakin Skandinavian ja Pohjois-Euroopan hienoin halli, jossa meillä on taustallamme hienoimmat kannattajat joita olen täällä Suomessa nähnyt. Fiilis on koko ajan nousussa – on hienoa lähteä kohti pudotuspelejä ja taistelemaan mestaruudesta.

Kuva: Anssi Takala / Ilves

Perjantaina on mahdollisuus nousta sarjataulukon ykköspaikalle ja nauttia After Ski-tunnelmasta Nokia Arenalla, kun maaliskuun ensimmäisessä ja runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa vastaan luistelee sarjataulukon piikkipaikkaa pitävä Rauman Lukko. Otteluun on myyty 10 500 lippua!

Osta ottelulippu

Kärkipään herkkupala kera After Ski-tunnelman tarjoillaan perjantaina
Ilves murskasi Lukon
UUTISET