1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Kärkipään herkkupala kera After Ski-tunnelman tarjoillaan perjantaina

Kärkipään herkkupala kera After Ski-tunnelman tarjoillaan perjantaina

Milla Mettiäinen
Ilves PE 3.3. klo 18:30 Lukko

Perjantaina on mahdollisuus nousta sarjataulukon ykköspaikalle ja nauttia After Ski-tunnelmasta Nokia Arenalla, kun maaliskuun ensimmäisessä ja runkosarjan toiseksi viimeisessä kotiottelussa vastaan luistelee sarjataulukon piikkipaikkaa pitävä Rauman Lukko. Otteluun on myyty 10 500 lippua!

Osta ottelulippu

Ilves on kärkipaikalta pisteen verran perässä, mutta pelattuja otteluitakin on yksi vähemmän, kuin vastustajalla. Kumpikin joukkue on kerännyt kahdesta edellisestä ottelustaan viisi pistettä. Ilveksellä on alla 0–8-voitto Vaasan Sportista, ja viime lauantaina KooKoo kaatui jatkoajalla kotona. Lukko on voittanut edellisessä pelissään SaiPan 1–0, ja Sport meni nurin voittolaukauksilla 2–3-lukemin.

Joukkueiden edellisissä kohtaamisissa Lukko on vienyt täydet 9 pistettä Raumalle. Lukko on jokaisessa kolmessa kohtaamisessa takonut neljä maalia, kun keskinäiset kamppailut ovat päättyneet Lukon eduksi lukemin 2–4, 4–1 ja 4–2. Nähtäväksi jää, tekeekö Lukko perjantaina vaihtelun vuoksi eri määrän maaleja, mitä aiemmissa kohtaamisissa.

Lukon tehomies, jonka nimi nousee lukuisissa tilastoissa korkealla esille, on ollut Thomas Gregoire. Hän on Lukon pistekärki pistein 12+31=43, ja siitä seuraavaksi kovimmat pisteet on nikkaroinut Julius Mattila ja Anrei Hakulinen, joilla molemmilla on kasassa 13 maalia ja 24 syöttöä. Thomas Gregoire on plusmiinus-tilastossa ainoa nimi, joka hajottaa Ilveksen top kolmosen, kun kyseistä tilastoa johtaa Aku Räty +24 lukemalla, ja Gregoire on tasoissa Leo Lööfin kanssa lukemalla +23. Kolmas Ilvesläinen eli Jarkko Parikka löytyy sijalta 4.

Ennen illan ottelua areenalla pelataan Ilves Special Hockey – Lukko Special Hockey -ottelu klo 15-16. Tervetuloa seuraamaan ottelua klo 15 alkaen illan ottelulipulla, sisäänkäynti B-puolen lippuporteista. Ilves ry käynnisti Special Hockey- toiminnan helmikuun alussa. Jo nyt joukkueessa on mukana kolmisenkymmentä innokasta peluria. Special Hockey toiminta on suunnattu diagnoosin omaaville pelaajille, jotka eivät vammansa takia pysty harjoittelemaan tai pelaamaan ns. tavallisessa joukkueessa. Yleisimmät diagnoosit ovat lievä/keskivaikea kehitysvamma, ADHD, Asperger, psykososiaaliset haasteet, motoriset haasteet, jalkaortoosit tai huonokuuloisuus. Special Hockey antaa mahdollisuuden liikkua ja harrastaa Suomen suosituinta urheilulajia Ilveksessä, omassa joukkueessa ja omien joukkuekavereiden kanssa.


Areenan ovet aukeavat klo 17:00. Ottelulipulla kuljet Nyssellä veloituksetta – lue lisää.

Areenan aulassa:

  • DJ soittaa musiikkia aulassa tapahtuman alusta lähtien.
  • Casino Taproomissa sekä Maltti-mökkibaarissa on happy hour klo 17:00-18:00 välisenä aikana.
  • Ennen ottelua Ilves Pregamessa Mikko Heinämäen ja Niko Peltolan haastattelussa on Ilves-valmentaja Jarkko Näppilä ja entinen Ilves-kapteeni Hannu Mattila. Avausmaaliveikkauksen palkintona on Ilves-pelaajan maila.
  • Metkunen loihtii keltavihreät kasvomaalaukset ennen ottelua.
  • Ilves-Kaupan paitapaino toimii aulassa ennen ottelua ja erätauoilla.

Alkushow alkaa kello 18:15. Ensimmäisellä erätauolla järjestetään Ilves U6-junioreiden peli ja toisella erätauolla on luvassa vauhdikas Dam Bar -kuplapallokisa. Kuplapallot sekä muut elämys- ja ohjelmapalvelut koko Suomessa tarjoaa Tapahtumaleijonat.

Ottelun päätyttyä aulan valtaa Ilves Aftergame. Luvassa on mm. pelaajahaastattelu sekä ottelun avausmaaliveikkauksen voittajan palkitseminen. Ilta jatkuu aulassa vauhdikkaana, kun Taproomin lavalle nousee Tinke Niemistö.

After Ski -teemaottelun viralliset jatkobileet (K18) pidetään Ilves-Klubilla ottelun päätyttyä. Klubilla livemusiikista vastaa Hintsanen & Downhill Brothers Big Band sekä levyistä DJ Juissi. Tapahtuma on avoinna kaikille ottelulipun ostaneille klo 1:00 asti, valomerkki klo 00:30.


Balázs Sebők: ”Kovat odotukset viikonlopun peleistä”

Torstaiaamuna runsasmaalisen Sport-voiton jälkeen Balázs Sebők on hyvillä mielin lähdössä kohti aamupäivän harjoituksia ja viikonloppua: ”Aurinko paistaa ja huomenna on iso matsi, on hieno aamupäivä!”

”Kaikki tietää minkälainen eilinen peli oli ja siitä on hyvä fiilis, mutta nyt mennään eteenpäin. Huomenna tulee olemaan hieno ottelutapahtuma Nokia Arenalla, kun aika hyvin on yleisöä tulossa ja on myös After Ski-bileet, mikäs sen parempaa,” Sebők kehuu.

Eilinen 0–8-vierasvoitto Vaasan Sportista tarjoili joukkueelle onnistumisia laajalla rintamalla. Vaikuttaako tällainen kuinka paljon itseluottamukseen viikonlopun kovia pelejä kohti mentäessä? ”Mielestäni vaikuttaa ehdottomasti. Saatiin hyvin onnistumisia. Minulla itsellänikin niitä on ollut tällä kaudella aika vähän, ja eilen niitä tuli. Tuuskikin sai eilen maalin niin oli kyllä hyviä asioita ja tärkeitä onnistumisia meille. Peli ylipäänsä oli minun mielestäni aika kypsä esitys meiltä, kun tiedetään että tällaiset on välillä vaikeita pelejä. Hoidettiin homma hienosti eilen, mutta tiedossa kyllä on, että huomenna tulee olemaan erilaista,” Sebők analysoi.

Omaa kulunutta kauttaan Sebok analysoi seuraavasti, kun runkosarjaa on vielä viisi peliä jäljellä ja kevättä kohti mennään kovaa vauhtia: ”Vähän on tehotonta tässä ollut, mutta mielestäni pelaaminen on ollut ihan hyvää kyllä, kun olen pystynyt olemaan suhteellisen tasainen. Toivottavasti nyt, kun Playoffit tulee, pystyisin pelaamaan vielä paremmin ja olisihan se kiva, jos niitä tehojakin tulisi enemmän, vaikka ei ne ole tärkein asia. Olen Liiga-urani aikana saanut ihan hyvin tehoja. Taskussa on jo hopea ja pronssi ja nyt haetaan sitä kultaa, mikä on se kaikkein tärkein asia.”

Runkosarjan lopun peleistä puhuttaessa katse on jo kääntymässä Playoffeihini: ”Viikonlopun peleistä on kovat odotukset. Nämä ovat hyviä pelejä, kun mennään Playoffeja kohti. Vaikka runkosarjan kärkisijaa on tarjolla, ei kukaan hirveästi kauden jälkeen siitä puhu, että kuka sen runkosarjan voitti, vaan kokonaisuudessaan kaudesta. On nämä kuitenkin tärkeitä pelejä ja Lukko on erittäin kova vastustaja, ja niin on myös Pelicans. Ensiviikolla on kovia ja hyviä pelejä myös ja niiden pitäisi valmistaa meitä hyvin tuleviin Playoff-peleihin.”

Sebok on vasta matkalla torstain harjoituksiin, joten valmennuksen ajatukset huomisesta ei ole vielä selvillä: ”Treeneissä kuulee sitten, että minkälainen Lukko sieltä on tulossa, mutta kova jengi se on ja sarjan johtaja. Valmiina pitää olla, kun meillä on heitä vastaan ollut kyllä vaikeuksia tällä kaudella. Huomenna mennään laittamaan kaikki likoon. Kun on vielä tupa täynnäkin, niin ei ole muuta vaihtoehtoa.”

Kuva: Timo Koitinen, Ilves.com
Varaa paikkasi kevään ratkaisupeleihin Playoffs-kausikortilla!
Filip Westerlund tuli Ilvekseen peliajan perässä – nyt tavoitteena on mestaruus
UUTISET