1. Etusivu
  2. Otteluennakko
  3. Hakametsään saapuu tuttuja vieraita Kouvolasta

Hakametsään saapuu tuttuja vieraita Kouvolasta

Vesa Suonsyrjä
Ilves TO 4.11. klo 18:30 KooKoo

Hakametsän ottelut 10/13

Viimeistä kertaa Hakametsään saapuvassa KooKoon joukkueessa tuttuun jäähalliin saapuu neljä ihmistä, joille Hakametsästä on henkilökohtaisia muistoja Ilveksen riveissä. Tästä otteluennakosta löydät Joose Antosen, Ville Meskasen, Teemu Rautiaisen ja Olli Salon muistoja Hakametsästä ja nykykuulumiset.

Kouvolalaisten päävalmentaja Olli Salo toimi Ilveksen valmennusryhmässä neljän kauden ajan vuosina 2016-2020. Viime kaudella Saksassa Löwen Frankfurtia valmentanut Salo on saanut joukkueensa hyvään lentoon KooKoon ollessa sarjan kärkipäässä.

Tervehdys Olli, mitkä ovat päällimmäiset muistot Hakametsästä?

– Ensimmäisenä tulee mieleen hurja sarja Tapparaa vastaan – kaupunki täyttyi vihreästä ja koko kaupunki heräsi kiekkoiluun. Toisena tulee mieleen nukutut yöt Hakametsästä, joita seurasivat Lasse Laukkasen tekemät maukkaat aamiaiset, nauraa Olli Salo.

Olet saanut KooKoon hyvään vauhtiin sarjassa. Miten avaisit teidän alkukauttanne?

– Tuloksellisesti olemme pelanneet ihan ok ja peli on parantunut kauden edetessä. Meillä on hyvin sitoutunut joukkue ja kaikki pelaavat toisilleen. Kauden mittaan meillä on vielä paljon kehityttävää, mutta olemme oikealla tiellä ja meillä on hyvin liikkuva joukkue, summaa Salo.

Kuva : Timo Koistinen

Hyökkääjä Joose Antonen on Ilveksen junioreista liigapelaajaksi kasvanut nykyinen KooKoon kultakypärä, joka pelasi Ilveksessä kolme edellistä kautta iskien 152 ottelussa tehot 35+42=77.

Moro Antsa, mitkä ovat parhaat muistosi Hakametsästä?

– Pikkupoikana, kun olen ollut katsomassa pelejä ja huutamassa fanikatsomossa. Kovaääninen nainen, joka taitaa olla Mikko Kuukan äiti huusi aina vähän väliä HYVÄ ILVES!, kun hallissa oli hiljaisempi hetki. Hän istui siinä aika lähellä meidän paikkoja niin kuuli sen aina selvästi. Ja sen kuuli varmasti kyllä muutkin, nauraa Antonen.

– Varmaan ensimmäinen liigapeli on nähty Hakametsässä. Pelaajista parhaiten mieleen jääneet Raipe Helminen, Jesse Niinimäki ja Patrick Stefan. Sitten omista peleistä varmaan parhaiten jäänyt mieleen paikallispelit ja niiden tunnelma. Ja tietenkin JP ja Lasse, kiittää Joose Antonen.

Miten teillä Kouvolassa on kausi lähtenyt liikkeelle?

– Pisteitä ollaan saatu hyvin kasaan, mutta pelin kanssa on vielä jumppaamista. Paljon meillä varmasti on varaa parantaa. Eikä ole epäilystäkään etteikö niin tapahtuisi. Parasta KooKoota ei olla vielä nähty. Maalivahdit on pelanneet hienosti. Joukkue on täynnä hyviä jätkiä ja hallilla on joka päivä hauskaa niin antaa soittaa vaan.

Kuva : Timo Koistinen

Hyökkääjä Ville Meskanen on myös Ilveksen kasvatti, joka ennen alkanutta kautta oli pelannut vain Ilveksen riveissä kuudella kaudella 218 liigaottelua tehoilla 69+58=127.

Morjesta Mese, mitkä ovat parhaat muistosi Hakametsästä?

– Näitä muistoja on niin paljon, että on vaikeaa valita vain yhtä. Sanotaan, että ensimmäinen kerta lapsena pelissä niin olihan se tunnelma ihan maaginen, toisena tulee mieleen A-junioreiden mestaruus ja viimeisenä Tapparaa vastaan pelattu sarja, kun koko halli hengitti niissä peleissä.

Miten sulla on lähtenyt kausi käyntiin Kouvolassa?

– Tasaviisikoin olen pelannut mielestäni ihan hyvin, mutta kolikon kääntöpuolena on surkea suorittaminen ylivoimalla, jossa olisi paljon kyllä parannettavaa. Joukkueena ollaan pystytty voittamaan paljon maalin pelejä ja siihen pitää olla tyytyväisiä, summaa omaa ja KooKoon alkukautta Ville Meskanen.

Kuva : Timo Koistinen

Hyökkääjä Teemu Rautiainen pelasi Ilveksessä kuusi täyttä kautta vuosina 2014-2020. 287 ottelussaan Ilveksen paidassa Rautiainen iski peräti 78+100=178 pistettä, joilla Rautiainen on Ilveksen historian 24 tehokkain pelaaja.

Morjesta Radu, mitkä ovat parhaat muistosi Hakametsästä?

– Varmasti parhaat muistot Hakametsästä ovat Tappara puolivälierä sarja vaikkakin päättyi tappioon ja Saipa-sarja, tietenkin monta ikimuistoista hetkeä siellä itselle, siitä tuli kuitenkin itselle kuuden vuoden aikana tuttu ja turvallinen paikka!

Olet parhaillaan loukkaantuneena ja tämä ottelu jää väliin. Mitä ajatuksia alkukaudestasi?

– Omasta alkukaudesta nyt ei montaa positiivista sanaa voi sanoo, mutta turhaa tässä on alkaa itseänsä ruoskia vaan painaa hommia ja kyllä se homma alkaa kulkee taas kun pääsee vaan takasin peleihin! Nyt parannellaan pieni loukkaantuminen pois ja maajoukkuetauon jälkeen taas pitäisi olla mies kunnossa, kertaa alkukauttaan Teemu Rautiainen.

Kuva : Timo Koistinen
Tyylikkäästi viimeistellyt Ilves haki pisteet Jyväskylästä
Ilvekselle kauden neljäs kotitappio
UUTISET