Henri Honkala

Torstai-iltana Hakametsässä nähtiin kahden kärkipään joukkueiden kohtaaminen, kun Ilves otti mittaa KooKoosta. Eilen Jyväskylässä takaisin voittojen tielle palannut kotijoukkue oli ottelun alussa hieman hankaluuksissa, mutta lopulta tiukassa väännössä saatiin ratkaisu vasta jatkoajalla.

Ilveksen alku oli hakemista

Vierasjoukkue KooKoo tuli ottelun alkuun vahvasti, ja eilen Jyväskylässä voitokkaasti pelannut kotijoukkue oli luistimenpotkun verran perässä. Vierailijat avasivatkin maalitilin ajassa 03:33 kun kiekko pelattiin hienon kuvion päätteeksi takatolpalle Radek Koblizekille, joka siirsi KooKoon ottelussa johtoon. Lisää ongelmia saatiin heti takaiskun jälkeen Aleksi Elorinteen jouduttua jäähyaitioon kampituksesta. Tämä alivoima selvitettiin kunniakkaasti muutamalla hyvällä purkukiekolla, ja erikoistilanteen paras tekopaikka siunaantuikin Ilvekselle, mutta Dominik Masin ei aivan saa Panu Miehon syöttöä lapaansa.

Avauserän puolivälissä Ilves pääsi hyvällä hyökkäyksenlähdöllä murtautumaan KooKoon korkean karvauksen läpi hyökkäysalueelle ja palkintona vuorostaan Ilves-ylivoimaa. Joni Ikonen pääsee laukomaan mielipaikaltaan nopean rannelaukauksen, joka kuitenkin kilpistyy KooKoon maalilla torjuneeseen Nick Malikiin. Kuparista kotijoukkue ei onnistunut rikkomaan ylivoimalla. Tämän erikoistilanteen jälkeen Ilves kuitenkin pääsi paremmin peliin mukaan ja ajoittan pelin päällekkin.

Joonas Oden pelaa vahvasti hyökkäysalueella ja löytää maalin edustalla päivystävän Antti Saarelan. Saarelan kauden viides täysosuma ei vielä kuitenkaan nää päivänvaloa.

Ensimmäisen erän lopulla Dominik Masin purjehtii hienosti maalin kulmalle ja yrittää nostaa rystyllä kiekkoa maaliin. Yritys lipuu kuitenkin jäitä pitkin ohi. Erän loppupuolen vahvempi kiekollinen Ilves-peli ei konkretisoitunut tasoitusosumaksi asti, mutta ottelun toisen erän se pääsi aloittamaan ylivoimaisena Samuli Raatisen iskettyä poikittaisella mailalla Matias Mäntykiveä maalinedustalla.

Toinen erä tekopaikoista huolimatta maaliton

Hyvin ottelussa pelannut ja yhteensä 23 kertaa torjunut Malik torjuu Joni Ikosen ja Simon Johansson laukaukset, eikä Ilves päässyt iskemään tasoitusta. Jäähyltä vapautuessaan Ratinen tarjoaa paikan kahdella yhtä vastaan hyökkäyksessä Aleksi Ainalille, mutta Roope Taponen selvittää tämän tilanteen hienolla torjunnalla.

Ilvekselle ottelun kolmas mahdollisuus ylivoimalla tulee ajassa 23:16, kun KooKoolle tuomittiin joukkuerangaistus. Lancaster pääsee suoraan aloituksesta tempaisemaan, Malik torjuu. Loput alivoimasta KooKoo selvittää kunnialla.

Yleisö kohahtaa Leo Lööfin lähettäessä toimituksen maalille. Kiekko tulee ruuhkan läpi ja vain vaivoin Malik onnistuu venyttämään patjansa kiekon tielle. Pian tästä kultakypärä Les Lancasterin terävä syöttä viivaan löytää Karjala-turnaukseen valinnan saaneen Jarkko Parikan, joka ottaa pari askelta ja vetää liikkuvat taakse. Terävä lämäri kolistelee ylärimaa, mutta lähemmäs verkkoa Ilves ei pääse.

Lisää ylivoimaa tulossa Saarelan vahvan alueelletulon myötä. Hyökkääjä kaadetaan ja Ratila toistamiseen kampituksesta jäähyaitioon. Ylivoimalla Kontiola löytää kaksikin kertaa välin alivoimanelikosta ja poikittaissyöttö tavoittaa moelmmilla kerroilla Ikosen. Ensimmäisellä kerralla laukaus jää hieman piippuun, ja jälkimmäisessä suorituksessa maila sanoo sopimuksensa irti kriittisellä hetkellä, joten ei palkintoa tälläkään ylivoimalla.

Kakkoserä oli Ilvekseltä hyvää pelaamista ja joukkue pystyi hallitsemaan pelitapahtumia enemmän, osittain toki erikoistilanteidenkin johdosta. Tekopaikoilla pieni huolimattomuus ja välillä epäonnikin esti kuitenkin keltavihreän päätymistä valotaululle.

Joni Ikosen upea yksilösuoritus vie ottelun jatkoille

Lopulta Ilves ja kotiyleisö saa haluamansa kolmannessa erässä ajassa 43:22. Ykköskentällinen tulee vahvasti kolmelta kaistalta alueelle. Peliväline pelataan keskustasta Pnu Miehon kautta oikeaan laitaan Petri Kontiolalle joka laukoo kiekon maalille. Kuti ottaa pienen osuman KooKoo-puolustajan lavasta ja painuu takakulmaan.

Ilveksen neloskentällinen saa Miro Nallin ja Jakub Kosin avulla hyvän pyörityksen hyökkäyspäähän. Miro Nallin laukauksen Malik selvittää, irtokiekon kuitenkin jäädessä Ilvekselle. Lopulta hyökkäyksiä vahvasti tukeva Lancaster koittaa yllättää pienestä kulmasta KooKoon tsekkivahtia, mutta pelkästään sivuverkko heilahtaa. Suunta kääntyy tämän hyökkäyksen päätteeksi nopeasti toiseen suuntaa ja avausmaalin viimeistellyt Koblizek löytää itsenäs nokikkain Roope Taposen kanssa. varmoja otteita lainapestillään esittänyt Taponen vetä pidemmän korren ja nollaa Koblizekin yrityksen.

Ottelussa hieman seesteisemmän vaiheen päättää ristikon kilahdus Joose Antosen löytäessä kuin varkain tilaa Ilves-alueelta. Todella tarkka ja laadukas laukaus painuu aivan maalin takayläkulmaan digitaalien näyttäessä aikaa 48:57 ja KooKoo siirtyy ottelussa jälleen kuskin paikalle.

Muutama hetki tästä ja Simon Johansson vastaanottaa kovan taklauksen laidan viereessä Teemu Engbergiltä. Taklaus on sääntöjen vastainen, ja Engberg jäähyaitioon laitataklauksesta. Ilves-ylivoiman paras paikka siunaantuu jälleen Joni Ikoselle, jonka suora laukaus kilpistyy jälleen Malikin patjaan. Ylivoima ei tuota tulosta, mutta Joni Ikonen ja kotijoukkue saa lopulta palkinnon ajassa 57:55. Ikonen ohittaa tyylikkäästi KooKoo-puolustajan, kiekko näyttää jo hieman karkaavan, mutta Ikonen tökkää yhdellä kädellä pelivälineen Malikin puikoista verkkoon ja hienolla yksilösuorituksella Ilveksen ottelussa tasoihin.

Jatkoajalta haetaan torstai-iltana ratkaisua näiden kahden joukkueen paremmuuteen. KooKoo saa mahdollisuuden hakea ratkaisumaalia miehen ylivoimalla Ilveksen saadessa joukkuerangaistuksen ajassa 60:47. Samassa ajassa KooKoo ottaa aikalisän.

Taposen hyvä torjunta kilpikädellä ja Ilves-alivoiman purku helpottaa pahinta painetta. KooKoo saa vielä aivan ylivoiman loppuun luotua paikan Joose Antoselle, jonka terävä kuti pysäyttää Hakametsän digitaalit aikaan 62:47.Omissa paikoissaan tehokkaampi KooKoo hakee lisäpisteen jatkoajalla, ja Ilveksen on tyytyminen yhteen pisteeseen kauden neljännessä kotitappiossa. Vain kertaalleen se on kuitenkin jäänyt täysin ilman pisteitä Hakametsässä, ja seuraavan kerran pisteistä taistellaan jo lauantaina.

Hakametsään saapuu tuttuja vieraita Kouvolasta
Les is more – the story of the efficient defenseman Les Lancaster
UUTISET